Ki mennyiből gazdálkodik havonta és hogyan jön ki abból a megkeresett pénzből? Egyedüliként vagy párral, gyerekkel. Mennyire kell spórolni és nézni éppen mi akciós?
Nagyon függ attól, hogy mivel fűtesz és hogyan, hogyan étkezel milyenek a fogyasztási szokásaid stb.
De egyedül nettó 200ezer egy házban... Hát nagyon szűkösen, ha egyáltalán elég lesz.
Ha a ház megvan és a felújítás kész, akkor gondolom már megy a fűtés. Az a legkardinálisabb kérdés, hogy ez téli szezonban mennyi. Illetve egyáltalán mekkora a ház. Ha alapvetően pici és energetikai szempontból rendben van, akkor még az a kérdés, hogy mik az igényeid.
Ha az extra kiadásainkat, megtakarításai céljainkat nem nézem, akkor nagyjából 250-300 ezer forintból élünk ketten, kényelmesen. Ebből 100 megy a lakhatásunkra (törlesztő+rezsi), a többi pedig élelmiszer, tisztító és tisztálkodó szerek, némi kikapcsolódás, szórakozás, egy-egy ruha darab, stb.
Nálunk 2 főre 120 000 havonta az ennivaló, de glutén és tejmentes, viszont otthon főzünk. 50 000 egy kocsi + rezsi+ közösköltség, 10 000 forint a bérlet (ha kell).
Szerintem elég spórolós lesz neked is egyedül. Nincs haverod, aki oda tudna költözni az egyik szobába?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Egyedül szeretnék odaköltözni szóval ez a lakótárs dolog nem igazán játszik.
~ 95nm-es. 2szoba, nagy konyha, nappali, spajz, fürdő. Kondenzációs kazánnal és radiátorral történik a fűtés. Nappaliban ( ház közepe kb ) van kialakítva hely kandallónak. Már csak meg kell venni. :)
Elég fázós típus vagyok. Nem bírom a hideget szóval a fűtésen miatt aggódom én is a legjobban. Gázkivitelező ezt a fűtési módszert ajánlotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!