Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki mennyiből gazdálkodik...

Ki mennyiből gazdálkodik havonta és hogyan jön ki abból a megkeresett pénzből? Egyedüliként vagy párral, gyerekkel. Mennyire kell spórolni és nézni éppen mi akciós?

Figyelt kérdés
Én is hamarosan külön szeretnék költözni itthonról. És kíváncsi vagyok, hogy az én átlag 200ezer nettó fizumból mire számíthatok? Mennyire kell majd kislábon élnem? Családi házba költöznék amit örököltem és van egy 4 milliós hitelem ( amit a ház full korszerűsítésére és felújítására vettem fel ) amit fixx 38ezerrel fizetek havonta. Szóval igazából arra vagyok kíváncsi ki hogy gazdálkodik?

2021. febr. 10. 14:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Rá fog menni a gatyád is, ha egyedül élsz egy családi házban nettó 200 ezres fizetéssel. Nincs egyéb jövedelmed?
2021. febr. 10. 16:13
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon függ attól, hogy mivel fűtesz és hogyan, hogyan étkezel milyenek a fogyasztási szokásaid stb.

De egyedül nettó 200ezer egy házban... Hát nagyon szűkösen, ha egyáltalán elég lesz.

2021. febr. 10. 16:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a ház megvan és a felújítás kész, akkor gondolom már megy a fűtés. Az a legkardinálisabb kérdés, hogy ez téli szezonban mennyi. Illetve egyáltalán mekkora a ház. Ha alapvetően pici és energetikai szempontból rendben van, akkor még az a kérdés, hogy mik az igényeid.

Ha az extra kiadásainkat, megtakarításai céljainkat nem nézem, akkor nagyjából 250-300 ezer forintból élünk ketten, kényelmesen. Ebből 100 megy a lakhatásunkra (törlesztő+rezsi), a többi pedig élelmiszer, tisztító és tisztálkodó szerek, némi kikapcsolódás, szórakozás, egy-egy ruha darab, stb.

2021. febr. 10. 17:02
 4/11 anonim ***** válasza:
20%
Nettó 3000-3200 euro fizu. Lakás saját, rezsi közös költséggel, nettel, telefonnal 350 euro, kaja 500 euro menüétteremben ebédelve vagy otthon főzve, kocsi 300 euro, riherongyokra, bulira 1000 euro. Marad havi 1000 euro átlagban.
2021. febr. 10. 21:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 főre 120 000 havonta az ennivaló, de glutén és tejmentes, viszont otthon főzünk. 50 000 egy kocsi + rezsi+ közösköltség, 10 000 forint a bérlet (ha kell).

Szerintem elég spórolós lesz neked is egyedül. Nincs haverod, aki oda tudna költözni az egyik szobába?

2021. febr. 11. 14:50
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Egyedül szeretnék odaköltözni szóval ez a lakótárs dolog nem igazán játszik.

2021. febr. 11. 23:03
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Mekkora a ház?
2021. febr. 11. 23:11
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
A fűtés lesz a döntő. Anyósoméknak tavaly volt 80 000 forintos gázszámlájuk is négy szobás lakással. Következő évben első dolguk volt szigeteltetni...
2021. febr. 11. 23:25
 9/11 A kérdező kommentje:

~ 95nm-es. 2szoba, nagy konyha, nappali, spajz, fürdő. Kondenzációs kazánnal és radiátorral történik a fűtés. Nappaliban ( ház közepe kb ) van kialakítva hely kandallónak. Már csak meg kell venni. :)

Elég fázós típus vagyok. Nem bírom a hideget szóval a fűtésen miatt aggódom én is a legjobban. Gázkivitelező ezt a fűtési módszert ajánlotta.

2021. febr. 12. 10:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Mindenképp szigetelni kell a házat.
2021. febr. 12. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!