Te mennyi pénzből élsz havonta?
Én nettó 230e Ft-ból.
Vidék(Debrecen közeli kisvárosban)
Itt tökéletesen elvagyok az adott összegből. :)
60e Ft-ért olyan albérletek vannak, mint Pesten a 200-300-as kategória.
Ugyanúgy vannak bevásárlóközpontok, szóval mindent ugyanannyiért megkapunk, sőt a piac miatt eléggé olcsóak a zöldségek a nyáron.
Nem kell órákat buszozzak, dugóban állnom. Hanem reggel felkelek és max 5-6 percen belül a munkahelyemen vagyok.
A házak is sokkal olcsóbbak.
Én igazából szeretek itt lakni, nem vágyom a Pesti zsüzsgésre. :)
- Kb. 120-130 ezer az, ami mindenképpen elmegy kötelező kiadásokra.
- Nem élünk nagy lábon, de napi 2-3 ezer így is elmegy kajára, az kicsit ráhagyva havi 100 ezer.
- Egyéb kiadások változóak, ezt saccolni se tudom. Lehet 0, lehet sokkal több is.
Szóval durván kerekítve 250 ezer elmegy kettőnkre, és ebben nincsen benne autó vagy normális árú albérlet/lakáshitel, heti szórakozás (otthonülő típusok vagyunk).
Éltünk már sokkal kevesebből is, de a kényelmes élethez saját otthon hiányában szerintem kell 400-500 ezer két főre.
Kettőnknek kb 350 ezer. Ebben benne van a lakáshitelünk, rezsi, apróbb költések (Netflix, Spotify, stb.), kaja, amiben nem eszünk luxust de mindent megveszünk amit megkívánunk, általában néhány új ruhadarab, a cicánknak az ellátás.
Meg lehetne élni kevesebből is, de emellett még bőven félre tudunk tenni.
Kb:
-200e lakáshitel
-50e rezsi
-80e kaja
-40e közlekedés
-30e alapvető szórakozás (mozi, színház, koncert)
Szóval úgy nagyjából 400e Ft / hó. Ketten vagyunk a feleségemmel Budapesten. Fogalmam sincs, hogy "általánosságban" mennyi pénz kell, gondolom egy nyíregyházi panelban, autó nélkül, szórakozás nélkül kevesebb.
Nem tudom mièrt kellett utolsót lepontozni?
Ezzel jobb lesz nektek?
Gondolom ha sírt meg rinyàlt volna meg ,,dögöljön meg Viktor" akkor 100%-t kapott volna.
Teljesen igaza van,megdolgozott ő ezèrt a pènzèrt.
Egy 400-500k nettó szerintem kell plusz megtakarítàs,hogy minősègi èletet èlj.
Ketten élünk saját lakásunkban, aminek fizetjük a törlesztő részleteit. A kötelező költségeink és a mindennapi megélhetésünk, ruha, programok, stb. olyan 400 ezerből jön ki havonta. Kényelmesen élünk, nem számolgatjuk mikor mire költünk.
Fejenként keresünk 400 körül, így egyikünk fizetését eltesszük megtakarításba. Ebből aztán előtörlesztünk, nyaralunk, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!