Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ilyen kevés szakmunk...

Miért van ilyen kevés szakmunkás, ha ilyen jól lehet keresni? A diplomásokkal meg dunaát lehet rekeszteni.

Figyelt kérdés

Építőipari szakita fél évet kell várni, persze ha nem kóklert akarsz vagy nem akarsz napi 100-150 ezret fizetni 8 óra munkáért egy burkolónak. Elképesztő pénzeket keresnek, szarásig vannak munkával. De a fodrászom is egy hétre előre be van táblázva, aki még ha csak a férfi hajvágást nézzük is 15 ezret órabérbe van. Autószerelő szintén.

A diplomások meg sok esetben szart sem keresnek. Pl a mostani tanári kezdő bért (520-530) sokan sokallják olyan téren, hogy ők nem keresnek ennyit több év után, de a mérnök kezdő bér is kevesebb.

Hihetetlen, hogy mégis ez a helyzet van. De külföldön is ugyanez. Van kint mérnök, pénzügyes ismerősöm is. Sokkal nagyobb elvárás van nyelvileg, mint a szakmunkással, sokkal nehezebb kijutni, mégis a szakmunkás ismerőseim többet kapnak Németbe.

Hogy lehet mégis ilyen hiány belőlük? Miért akar mindenki diplomás lenni, mégha jó eséllyel nem fog annyit keresni, még az alkalmazott szakihoz képest sem?

2023. dec. 30. 12:58
 81/115 anonim ***** válasza:
85%
#77 Azt hiszi, majd csak úgy dőlni fognak a 100 milliós megrendelések. Aztán felébred és rájön, hogy bilibe lóg a keze.
jan. 3. 17:25
 82/115 A kérdező kommentje:
Érdekes. Körülöttem az összes építőipari vállalkozó napi szinten jár dolgozni. Akkor annyira nehéz csak nem lehet. Ja és sok alkalmazott pedig hétvégenként maszekolni jár.
jan. 3. 17:37
 83/115 anonim ***** válasza:
85%
Körülöttem meg az összes mérnök, IT-s dolgozik...na, most mi van ilyenkor?
jan. 3. 17:52
 84/115 anonim ***** válasza:
86%

"sok alkalmazott pedig hétvégenként maszekolni jár"

Ha olyan jól keresnek ahogy írtad (br egymillió felett) akkor minek mennek hétvégén maszekolni?

Miért nem a családjukkal töltik a szabadidőt? Marha jó lehet: egész héten dolgoznak, plusz még hétvégén is. Minden vágyam, hogy építőmunkás legyek...ja, nem.

jan. 3. 18:29
 85/115 A kérdező kommentje:
#84 Pl nincs családjuk, kell a pénz valamire (ház, kocsi stb).
jan. 3. 18:32
 86/115 anonim ***** válasza:
88%

"Gazdasági, mérnöki diploma is már büfêszaknak számít"

Kíváncsi lennék, hány vizsgaidőszakot csinálnál végig, és meddig maradnál bent államiban egy gépész vagy-vegyészmérnök "büfészakon".

Fogalmad sincs róla milyen, mégis okoskodsz össze-vissza. Puffogtatod itt a h.lye közhelyeket, amiket a buta prolik találtak ki. Majd ha elvégzel pl egy villamosmérnök Msc-t, utána dumálj. Egy szakmunkásképző ahhoz képest egy nagy semmi, egy nulla.

jan. 3. 18:48
 87/115 A kérdező kommentje:

Ország 2. legjobb mérnöki karán végeztem gépészként. MSc is megvan. Mind 2 kiváló eredménnyel. Fél évet dolgoztam venne,mert láttam a fizetéseket. Igaz nem villamosmérnöki, de ez sem volt büfé szak az biztos.

Nem a nehézséget értettem. Hanem fizetés téren lettek büfészakok.

jan. 3. 19:09
 88/115 anonim ***** válasza:
82%
Valamit rosszul csinálsz nagyon ha be mellett állnod villanyszerelőnek...
jan. 3. 21:03
 89/115 anonim ***** válasza:
21%
Senkit sem vár a bemelegített bársonyfotel...
jan. 5. 16:19
 90/115 anonim ***** válasza:
82%
Minden munkának megvannak a maga előnyei és hátrányai. A szakmunkások sokszor elég veszélyes és szar körülmények között dolgoznak,fekete foglalkozatás stb.. de az előny hogy rohadt kevés van belőlük és aki jól ért a szakmájához az mocsokra fogja magát keresni, továbbá szerintem sokkal kevésbé stresszesebb mint egy irodai meló. Az irodai munkáknak az az előnye hogy a legtöbb viszonylag nyugalmas munkakörnyezetben zajlik, sok helyen van home office, rendesen bejelentenek, viszont ennek is megvannak a hátrányai, nem feltétlenül egészséges hogy napi 7-8 órát bámulsz egy képernyőt, továbbá a stressz is sokkal magasabb, főleg ha valami vezető poziban vagy, rendesen ki tudja mentális idegelni az embert, továbbá jóval nagyobb energiabefektetés kell ahhoz, hogy diplomásként megfelelő fizetést érjél el--->végig kell szopni egy egyetemet, több nyelven kell beszélni, emellett folyamatosan képezned magad és ha nem valami rohadt nagy hiány területen akarsz elhelyezkedni akkor az álláskeresés is kemény meló lesz.
jan. 11. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!