Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ilyen kevés szakmunk...

Miért van ilyen kevés szakmunkás, ha ilyen jól lehet keresni? A diplomásokkal meg dunaát lehet rekeszteni.

Figyelt kérdés

Építőipari szakita fél évet kell várni, persze ha nem kóklert akarsz vagy nem akarsz napi 100-150 ezret fizetni 8 óra munkáért egy burkolónak. Elképesztő pénzeket keresnek, szarásig vannak munkával. De a fodrászom is egy hétre előre be van táblázva, aki még ha csak a férfi hajvágást nézzük is 15 ezret órabérbe van. Autószerelő szintén.

A diplomások meg sok esetben szart sem keresnek. Pl a mostani tanári kezdő bért (520-530) sokan sokallják olyan téren, hogy ők nem keresnek ennyit több év után, de a mérnök kezdő bér is kevesebb.

Hihetetlen, hogy mégis ez a helyzet van. De külföldön is ugyanez. Van kint mérnök, pénzügyes ismerősöm is. Sokkal nagyobb elvárás van nyelvileg, mint a szakmunkással, sokkal nehezebb kijutni, mégis a szakmunkás ismerőseim többet kapnak Németbe.

Hogy lehet mégis ilyen hiány belőlük? Miért akar mindenki diplomás lenni, mégha jó eséllyel nem fog annyit keresni, még az alkalmazott szakihoz képest sem?

2023. dec. 30. 12:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
75%

Akkor vágj bele és majd rájössz minek mi az ára.

Azt a pénzt ő kereste meg a saját kockázatán és szaktudásán, de az nincsen garantálva!

Csak a munka...

Év végén csak akkor lesz belőle 40 milla, ha jól dolgoztál, és az legtöbbször nem csak rajta múlik.

A kintlévőségeit meg inkább le sem írom!

Nem fizetnek ám pacek pontosan mindíg, mindenhol, de ez ugyanaz, mint egy étteremben, hogy a pincér se vághat nyakon, ha nem adtál borravalót, pedig a szívét kitette neked..

jan. 11. 13:06
 102/115 anonim ***** válasza:
0%

Ma már az a hülye aki villamosmérnöknek megy villanyszerelő helyet. Te tényleg. Vagy elmegy építésznek kőműves helyett. Vagy gépészmérnöknek autószerelő helyett. Vagy elmegy gazdádsznak fodrász helyett. A szakik annyit kérnék amennyit akarnak. Nézd meg mennyit kér egy fodrász/barber, autószerelő, kőműves, burkoló stb. Pofátlanság már ami megy, mégis hónapokra előre be vannak táblázva.

Miközben a diplomás meg örül a szaros fizetésének, amiből alig tud megélni. Jó esetben pár 10ezret félre rak. De a fodrásznál húzza a száját, azt autószerelőnél alkudozik.

Nálam is hány diplomás alkudozik. Villanyszerelő vagyok, de a többség csak húzza a száját. Még sírnak, hogy negyed ilyen órabérük nincs bruttóban, mint nekem nettóban.

jan. 11. 13:08
 103/115 anonim ***** válasza:
82%
:D Nálunk a közös képviselő is villamosmérnök, de egyben villanyszerelő is, mégis inkább társasházkezeléssel, meg reklámmal foglalkozik...
jan. 11. 13:09
 104/115 anonim ***** válasza:
27%
#102 Ausztriai álláshirdetésnél a szakácsok kiröhögték a nettó 2500 ezret +szállás+kaja. Miről beszélünk? Mérnök ismerősöm ennyiért van kint kaja nélkül, fejlesztésben.
jan. 11. 13:10
 105/115 anonim ***** válasza:
75%

"mégis hónapokra előre be vannak táblázva."

Ez csak egy lekoptató duma ám, akkor is szokták mondani ezt, ha éppen van elég pénzük, és nem akarnak dolgozni, vagy már egy jobban fizető meló van amire rápihennének előtte.

Én egy időbe elég csóró kocsival járkáltam, mert nem futotta drágábbra, de ez nem azt jelentette, hogy nem volt j az autó, viszont kénytelen voltam megtanulni magamnak szerelni és karbantartani, mert nem találtam rá autószerelőt, és a következő dumákkal néztem szembe.

- Mit kérjen érte, ha az egész kocsi nem ér annyit mint az ő napi pénze, egy drágáb autóért töbet tud elkérni, és azzal si ugyanannyi időt kell eltöltenie.

- Ő ehhez hozzá se nyúl inkább, mert biztos régek a csavarok és nem akarja őket elszakítani, mert akkor mi lesz

(na mi lenne bmeg, fúrsz vagy vágsz bele menetet aztán másik csavar)

- Sanos már egyáltalán nem tud velem foglalkozni, mrt van pár VIP ugyfele, egyébkén meg leszerződött két taxitársasággal akik rendszeresen hordják az autóikat havidíjjért, így rám már nincs ideje.

jan. 11. 13:16
 106/115 anonim ***** válasza:
75%

200 ezret ajánlottam volna egy küszöbcseréért úgy, hogy én vittem volna a küszöböt is és nem kértem volna a végén a színre festést, és nem kellett egyik szerelőnek se a meló..

Inkább megcsináltam magamnak, lett amilyen lett, a műgyanta sokmident elfed.

jan. 11. 13:18
 107/115 A kérdező kommentje:
#106 Pontosan. Ilyen árak mellett vannak tele munkával. És bizony nem muszáj bármit elvállalniuk.
jan. 11. 13:21
 108/115 anonim ***** válasza:
75%

Nem érted a lényeget kérdező!

Nem dolgoznak kispénzért, ha pár munkával meg tudják keresnia angy pénzt is, mert van akinek nem számít a pénz.

A csorró meg csinálja meg magának...

Ugyanaz mint az albérleteknél! A magyar sír, hogy alig bírja kifizetni a havi 200 ezres albérletet az angol meg az amerikai meg idejön azt röhög rajta, hogy itt ez ilyen olcsó?

Náluk egy hétre kerül ennyibe, mint magyaországon egy hónapra!

jan. 11. 13:24
 109/115 anonim ***** válasza:
82%

Fell kell csapni szakmunkásnak! Hajrá! Éljenek a milliomos virágkötők, bolti eladók, pékek! Sőt, a segédmunkások és a takarítók még náluk is többet keresnek! Takarító ismerősöm most vett bankjegyszámláló gépet, mert otthon áll bebálázva a sok húszezres, azt se tudja mennyi!

Úgyhogy gyerünk, ha nem akartok kimaradni a jóból!

jan. 12. 05:46
 110/115 A kérdező kommentje:

[link]

Hoppá

jan. 12. 09:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!