Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van ilyen kevés szakmunk...

Miért van ilyen kevés szakmunkás, ha ilyen jól lehet keresni? A diplomásokkal meg dunaát lehet rekeszteni.

Figyelt kérdés

Építőipari szakita fél évet kell várni, persze ha nem kóklert akarsz vagy nem akarsz napi 100-150 ezret fizetni 8 óra munkáért egy burkolónak. Elképesztő pénzeket keresnek, szarásig vannak munkával. De a fodrászom is egy hétre előre be van táblázva, aki még ha csak a férfi hajvágást nézzük is 15 ezret órabérbe van. Autószerelő szintén.

A diplomások meg sok esetben szart sem keresnek. Pl a mostani tanári kezdő bért (520-530) sokan sokallják olyan téren, hogy ők nem keresnek ennyit több év után, de a mérnök kezdő bér is kevesebb.

Hihetetlen, hogy mégis ez a helyzet van. De külföldön is ugyanez. Van kint mérnök, pénzügyes ismerősöm is. Sokkal nagyobb elvárás van nyelvileg, mint a szakmunkással, sokkal nehezebb kijutni, mégis a szakmunkás ismerőseim többet kapnak Németbe.

Hogy lehet mégis ilyen hiány belőlük? Miért akar mindenki diplomás lenni, mégha jó eséllyel nem fog annyit keresni, még az alkalmazott szakihoz képest sem?

2023. dec. 30. 12:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/115 anonim ***** válasza:
75%
#110 Ez valakinek újdonság volt. Nyáron csináltam teljes körű felújítást. Hihetetlen áron dolgoznak. Szerintem a nettó 1 millió csak az alja. Aki olcsón dolgozik + egyedül. Aki elkérik az árát (megteheti, mert más nem lesz, aki megcsinálja) és van minden nap munkája, sokkal inkább 1,5 millió. Ha van embere is akkor 2-3 is összejöhet.
2024. jan. 12. 12:13
 112/115 anonim ***** válasza:
27%
Tudod a képzett szakmunkások elég kemény munkát végeznek, sokszor az életükkel játszadoznak....egészen más dolog a tetőn dolgozni -10 fokban vagy egy klimatizált irodában. Amúgy meg nem kötelező elfogadni az árajánlatát, keresel mást vagy megcsinálod magad
2024. jan. 12. 14:42
 113/115 A kérdező kommentje:
#112 Ez igaz. De a -10 fokért ismerősöm havi nettó 3 milliót keres tisztán kelet MO-on. 3 embere van plussz ő. Ebből ő és egy ember ács, a többi segéd. Ennyiért talán megéri elviselni a -10 fokot. Nem olyan sokszor van ilyen hideg.
2024. jan. 12. 16:45
 114/115 anonim ***** válasza:
100%
Mi van Balázska, kevés a pénz a mekiben? Tudod a tetőn ilyenkor hidegebb van mint a konyhában. Az ácsmunka nem abból áll, hogy belerakod a sültkrumplit az olajba és kész.🤣
2024. jan. 12. 17:54
 115/115 A kérdező kommentje:
#114 veled mi van amúgy? Értelme dolgokat nem tudss írni. Ács nem voltam soha, ellenben sokat dolgoztam pl erdőn. Télen, nyáron. Vagy két nyarat voltam kőműves segéd. Nem a levegőbe beszélek.
2024. jan. 12. 18:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!