250 ezres fizetésből hogyan tudok félrerakni?
Jelenleg 250 ezer forintot keresek.
Ha befizetem az összes számlát, tankolok egyet, akkor durván 100 ezer marad a zsebemben, 1 hónapra.
Hogyan tudnék ilyen fizetésből gyűjteni/ adott esetben még félre is rakni?
Ja, luxus az autó, BUDAPESTEN.
De amíg nem tudjuk, hogy hol lakik a kérdező, addig azért várjunk már azzal az eladással. Mert egy elb*szott vidéki régióban ez azt is jelentheti, hogy a 250 ezerből rögtön 47 ezer Ft. lesz, meg eggyel nő a helyi földesúrnak kiszolgáltatott jobbágyok száma.
Fogalma sincs egyeseknek arról, hogy mennyire lehetetlen emberi életvitelt folytatni olyan helyen autó nélkül, ahol nincs közösségi közlekedés. Márpedig most már ott tartunk, hogy Győrben is 40%-os járatritkítás lesz, Debrecenben kukázzák a trolit, plusz a villamost is hétvégén meg csúcsidőn kívül, Miskolc már 2-3 éve halott ilyen szempontból, pedig ezek nem kis városok.
Szóval aki budapestiként itt könnyedén autóeladásra biztatja az embereket, az először egy kicsit nézzen szét a MÁV, Volán és a helyi közlekedési cégek honlapján.
Pesten se luxus az autó.
80 ezerért vettem egy 22 éves mazdát ami céges kocsi volt havertól. Van benne vagy 230 ezer km.
Éves 40 ezer rá a kötelező havi 20 ból tankolom, ez akkora luxus?
Nyáron voltam vele Nápolyon túl, tíz nap alatt elment vagy egy millió, na az volt a luxus, nem a kocsit fentartani.
23: Súlyadó! Parkolási díj 440 ft/óra, teremgarázs 35000 ft/hó, vizsgáztatás 80 000 ft/2 év, szerviz, kocsimosás, akksicsere, kerékcsere, autópályadíj, autómentő, üléshuzat, jogsi megújítás 3 évente, stb.
"tíz nap alatt elment vagy egy millió" Az autózásra, ugyi?
Itt van egy elég korrekt kalkulátor az autó költségéről, itt még az is benne van, hogy mennyit buksz azon, hogy a pénzed autóban áll. És igen, ez is számít, ez is költség.
Ebben a kalkulátorban van vagy 20 féle költség, az átlag ember meg jó ha 3-4-gyel számol, üzemanyag, autó ára, szerviz költségek.
Ha mindenki kiszámolta a teljes költségét az autónak, és úgy is azt mondja, hogy nekem ezzel is megéri, az szerintem ok.
Megnéztem a kalkulátort, 1-2 értéket állítottam át, pl. 10 évente cserélem az autót, beírtam 1m értéket az autó vételárának, és 900ezret, 40.000 random bírság 3 év alatt, évi 20e kilométer. Költségnek kijött 100e forint/hó
Bocsánat, ezt nem írtam hozzá.
Budapesten lakom.
Jelenleg 23 éves vagyok, ez az első munkahelyem( mellette most burkolónak tanulok estin).
Semmit nem kell fizetnem mivel még otthon lakom.
De van egy telefonom( 28 törlesztő havonta), mellette tankolni a kocsit 20 havonta. Emellett mondjuk veszek egy parfümöt/ eszek valahol/ elmegyek valahova párszor a párommal és ott tartunk, hogy 100 ezrem marad a hónapra.
23: Súlyadó! Parkolási díj 440 ft/óra, teremgarázs 35000 ft/hó, vizsgáztatás 80 000 ft/2 év, szerviz, kocsimosás, akksicsere, kerékcsere, autópályadíj, autómentő, üléshuzat, jogsi megújítás 3 évente, stb.
"tíz nap alatt elment vagy egy millió" Az autózásra, ugyi?
Súlyadó?
Mi van vele? kb 12 ezer egy évre.
A többi mellőzhető, helyi lakos mentes a a parkolási díj alól.
Kocsit egy vödörrel lemoshatod, de az is filléres tétel legyen modjuk 10 ezer egy évre!
Új akksi 20-25 és 3 évre nincs gondod, de ha raksz bele revitalizálót meg foszfátosodásgátlót akkor 6-8 évig is bírja! (érteni kell hozzá)
Nem nem az autózásra, a szállodákra, vidámparkra, étermekre.
Benzint is itthonról vittem kannákba nápolyig, mert még jó előre megvettem mielőtt még elkezdték volna az árstoppozást és majdnem végig elég is lett az kb 80 ezer ft volt és plusz 80 euro amit már visszafele tankoltam.
Autómentőre még életembe nem kellett költsek pedig ez az 5. kocsim 2006 óta mióta jogsim van.
Bírság is csak egyszer volt ennyi idő alatt tíz rongy.
Autógumit nem kellett vegyek mert a jelenlegi 3 éves, és van abs a kocsiban, szóvala télire sincs szükség ilyen enyhe télen, mivel megfelelően tapad a három éves nyári is!
Mellesleg max 10 évig használható egy gumiabroncs, és ebbe a műszakin se kötnek bele, csak ha már elkopott a gumiprofil.
Nem 80 ezer egy műszaki vizsga hanem 20-30, de az is csak 2 évente kell!
Mi ezen a luxus akkor még mindig?
"helyi lakos mentes a a parkolási díj alól"
Csak a saját lakásodnál az utcán.
Miveé már nagyon rég nincs hely az utcán, annyi az autó, így kell bérelj terembeállót, ami 35 000 Ft/hó.
De nem mész az autóval sehova Budapesten? Mert ahova mész, ott bizony kell fizetni a parkolásért, óránként 440 Ft-ot a belvárosban, kijjebb 270-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!