Ha a munkáltató megszegi a munkaszerződést akkor az egész érvénytelenné válik? Pontosabban nem tartja be az adott pontjait.
Tb Járulék levonva, de befizetve nincs (Előző munkáltatóktól se összesen 22 hónapja).
Bejelentés és bérjegyzék 8 órás garantált bérminimumra (br 260)
Munkaidő havi 240-360 óra.
Hivatalosan is igazolható havi munkabér Nettó 172.900 ft.
Fizetett Szabadság: nincs.
Nyugdíjjárulék: Nincs.
Fizetett ünnep: Nincs.
Bármilyen pótlék: Nincs.
Cafeteria: Nincs.
Én úgyérzem még pár nap és "belebetegszem"..
Tegnap már fogtak egy 62 éves madarat "betanulni" cégen belül, gondolom "túlórába", ha neki ez megfelel akkor jó munkát!
Én inkább készülök az ünnepekre!
Na köszi sziasztok!
Én már alá sem írtam volna azt a szerződést, amiben 260.000-el jelentett volna be.
te aláírtad, innentől kezdve egy szavad sem lehet, akkor sem, ha csak a szerződésben szereplő béredet adja oda.
Ha nem irtam volna alá kijlentett volna már októberbe, de már nem számit december elejétől nem dolgozom ott, ki is jelentettek.
Fizetést érdekes módon utoljára sikerült egyösszegben átutalni és arról az egy hónap közös munkaviszonyról is normálisan elszámolni a járulékokat (persze úgyse fizeti be).
Számtalan kérdés megválaszolatlan maradt, többek között az is, hogy eza jelenlegi cég mi alapján fizetett szeptember havi munkabért amennyiben csak október elsejétől állitott munkaviszonyba.. Persze a fővállalkozó mindent letagad, közbe az alvállalkozó is az ő vagy családtagjai cégei az összes többi eddig hááromhavonta buktatgatott céggel együtt!
A politikusok lenyúlják az adókat, a kettősállampolgár béemes "exrendvédelmi pártkatonák" meg a nyugdijakat.
BUÉK mindenkinek!
"innentől kezdve egy szavad sem lehet, akkor sem, ha csak a szerződésben szereplő béredet adja oda."
Azért ez igy nem igaz, mivel amit aláirtam "szerződést" az felhatalmazza a fövállalkozót utasitási jogkörrel, a fővállalkozó pedig "szolgálati utasitásban" megtriplázza a munkaidőt ami az alap munkaszerződésben van amit aláirtam.
Akkor most melyik "utasitást" tartod, vagy nem tartod be?
A fővállalkozó által kiadott "szolgálati utasitás" pedig még azzal is be van biztositva, ha esetleg reklamálnál, hogy a végén az áll, hogy "érvényes visszavonásig".
:D
Ez egy cumi "hurok" már alapjáraton...
2022-23
Magyarország...
Kiléptem december elején, azóta semmi, ehónapban igényeltem álláskeresésit, de lehet nem lesz belőle pénz :D
Közbe lakásfelújitok, meg néha beugrok sógorom műhelyébe...
Az exkollégák meg mennek tovább a szopóágon...
Emeltek nekik 50 forintot óránként igy mostmár 1170 a nettó órabérük, a bruttóról meg ideig óráig aztán majd se kép se hang ahogy lenni szokott.
Aki márciusba nyugdijba jött volna az most közölte, hogy hát még nem jöhet majd jövőre (szerintem akkor se).
Nekik jó ez igy.
A kertész is lelép májusba, mert nem emeltek neki semmit idén se, inkább visszajelentették 6 órába.
Voltam NAV nál is vittem nekik OEP ejelentést, laptopon megmutattam, vittem nekik az elmúlt három évről tételes bankban lepecsételt jövedelemigazolást munkabér megjelöléssel, cégnevekkel, számlaszámokkal.
El se fogadják... Nekik bevallások kellenek a munkáltatóktól (stróman hálózat három havonta dobós cégekkel, már egyik se létezik, szerintem az utolsó akivel szerződésem volt is már bukott vagy májusig bukni fog)
Szóval tévhit, hogy bankszámlára nem lehet feketén fizetni jövedelmet...
Lehet!
NAV-nak, Foglalkoztatási hivatalnak, van egy megkötött szabályzása, törvényileg vagy rendeletileg, hogy milyen papirokat fogadhatnak el az ügyintézéshez.
Azon túl nem szabad gondolkodiuk, hallaniuk, és látniuk se.
Ennyit az állampolgári jogokról! Jó mi?
Az se érdekli őket, hogy igy a költségvetés sem jut hozzá az adóihoz, nem csak én a segélyemhez...
Szóval szabad lopni, nem kell ide diploma, száztagú kft-zrt groupokat bárki alapithat, csak némi lóvé kell hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!