Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkáltató megszegi a...

Ha a munkáltató megszegi a munkaszerződést akkor az egész érvénytelenné válik? Pontosabban nem tartja be az adott pontjait.

Figyelt kérdés

2022. nov. 24. 18:46
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Mit tehetek én róla, hogy a múlt hónaptól úgy döntött, hogy feketén dolgoztat?

Eddig tudtam igazolnia teljes jövedelmemet, mert átutalással fizette a teljes bért a többi az ő felelőssége a munka törvénye szerint is!

Most te mit tennél ha a munkaheyleden mondjuk melóznál normálisan 8 órában, néha 2-3 túlórát rá kéne húzni ugyan, de a következő hónapba kapnál egy új szerződést, hogy ne parázz minden oké, de innentől csak 4 órába van mód a bejelentésre, fizetésed marad ugyanannyi, esetleg kicsi emelés lehetséges a jövőben. Egy ideje ott vagy már, megismerted a kollektVát, a meló megy, a napirended hozzáigazodotta munkaidődhöz...

Rúgnád fel az egész életedet mert valaki húzott egy tollvonást?

Nyilván próbálnád megoldani valahogy nem?

Vagy bebiztostani a dolgokat.

Abba már bele sem mernék gondolni, ha esetleg hitelem lett volna, most a banknak magyarázkodnék? vagy mi?

2022. nov. 25. 08:30
 22/40 ascelpius ***** válasza:
100%
Na várjunk már, eddig egy szó sem volt arról, hogy új szerződést tettek eléd. Azt aláírtad?
2022. nov. 25. 11:50
 23/40 A kérdező kommentje:
Alá, de mi jelentősége van, hamisitvány rajta a bélyegző és az aláirás is (szines fénymásolat) , ráadásul kihúztam azokat a pontokat tollal amik nem fedik a valóságot.
2022. nov. 25. 12:14
 24/40 A kérdező kommentje:
Beraktam az "ügyintéző küldönc bélának" a nejlonba a két követelés átruházási szerződés közé amit az előző munkáltató felé irattak meg az ügyvédjükkel és töltettek ki velünk melósokkal...
2022. nov. 25. 12:15
 25/40 A kérdező kommentje:
Még olyan is volt benne, hogy jelen szerződés aláirásakor munkaruhát adtak, csillagoztam, hogy nem történt munkaruha átvétel dátum aláirás. (a kézhezvétel és az aláirás között 10 nap eltelt szóval azidő alatt sem adtak másik munkaruhát.
2022. nov. 25. 12:17
 26/40 A kérdező kommentje:

Ez igy egyébként is csak "magánokirat",

Szerintem nem ér semmit egy perben, főleg hogy még érvénytelen is formailag!

2022. nov. 25. 13:30
 27/40 anonim ***** válasza:
2022. nov. 26. 20:50
 28/40 A kérdező kommentje:

27 ja látom, kész röhely!

Ennyi erővel kiülök egy mekis pohárral a kezembe a borárosra, ha percenként dobnak 50 ft-ot az már 3 ezer nettó óránként!

Mert kb ugyanannyira megalázó csak mint így dolgozni...

2022. nov. 26. 20:59
 29/40 anonim ***** válasza:

Az, én írtam ki a kérdést.:(

Megléptem az azonnali felmondást úgy, ahogy írtam (mindent részletezve a M.T. alapján), másnap már csak a cuccaimért mentem be. Szó nélkül kifizették a szabadságaimat..

2022. nov. 26. 21:32
 30/40 anonim ***** válasza:
Hát ha több ember kiállna magáért itthon akkor talán kevesebb ilyen eset lenne.
2022. nov. 28. 06:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!