Hogy tudnánk jobban spórolni? Hol lehetne megfogni a pénzt?
Az utóbbi 1-1,5 évben nagyon elértéktelenedettnek érezzük a fizetésünket a párommal. A fizetésünk nem nő, cserébe minden más drágul. Lassan ott tartunk hogy már nullára is nehéz kijönni, sokszor hó végén már a megtakarításhoz nyúlunk hozzá.
Ő egy gyárban operátor, 3 műszakban. Nettó 195 ezret keres. Ha van túlóra akkor olyan 210-220-230at. Én 8-4ig dolgozok egy másik cégnél nettó 150 a fizetésem. Sokszor ez kevesebb mert a gyerekkel általában én maradok otthon ha beteg. Van még egy lakáshitel az én nevemen 2027ben jár le havonta 79 ezret fizetek most.
Rezsi: 35-40 ezer ft
Élelmiszer: 80-90 ezer FT
Lakáshitel: 79 ezer Ft
2 autónk van, benzin havonta összesen kb: 25 ezer Ft
Netflix: 3990 Ft ha jól rémlik
Gyógyszer: 15 ezer
Gyereknek külön felkészítő: 16 ezer
Ruhák: havi 20-25 ezer. Ez attól is függ mit nő ki a gyerek, vagy nekünk mi kell épp
Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Nincs is káros szenvedélyünk, nem szórjuk a pénzt de mégis szinte nullára jövünk már ki. Egy akármilyen javítás, szerelő kihívása már a havi pénzünket mínuszba teszi.
Ne haragudj, de a két autó akkor is luxus ilyen fizetéssel. Járjatok busszal, legalább egyikőtök. Ha havonta 25 ezret költötök ketten benzinre ilyen árak mellett, az azt jelenti, hogy csak napi pár km-re mentek, miért nem biciklivel jártok akkor?
Ezt a ruhaköltést sem értem, akinek ennyi a fizetése, járjon turiba (nem lenézésből, én imádok turizni, fillérekből van onnan klassz ruhatár).
Nem tudom, kertes házban laktok-e, ha igen, csináljatok konyhakertet. Idén már el vagytok kicsit késve, de sok minden belefér még, ássatok fel 100 nm-t és hajrá, mi rengeteg mindent megtemrelünk ekkora területen a borsótól a paprikán át a szőlőig. Nyilván nem mindent, de rengeteget.
A gyerek felkédzítőjét is le lehet mondani, míg nem jobb a helyzet.
Szerintem a legkönnyebb spórolás az a turizás lehet, főleg a gyereknek. Teljesen jó minőségű cuccokat lehet találni (igaz, azt olvastam nemrég, hogy a nagyobb gyerekeknél már nehezebb nem széthordottat találni), de mivel nálatok ez tényleg nagy költség,mert a gyerek folyton nő, valószínűleg itt tudnátok a legjobban megfogni a pénzt.
Gondolom az autó nem luxusból van, hanem munkába járáshoz, de HÁTHA meg lehet oldani esetleg úgy, hogy valamelyikőtöket elvisz egy kolléga?
Sajnálom egyébként a dolgot, ez nem normális, ami itt van :(
#43: de, eljuthatnának máshogy is, csak nekik így kényelmes.
A havi 25 ezres benzin 2 autora azt jelenti, hogy még 6 literes fogyasztás mellett is nagyon max 10km lehet az átlagos napi munkába járás (havi 20 munkanappal).
Ez biciklivel simán mehetne.
#44 Na igen, csak tudod: a gyereket muszáj kocsival suliba vinni és az ajtóban letenni, manapság ez a divat...
Én anno simán gyalog meg busszal jártam suliba (biciklivel csak azért nem, mert folyton leeresztették vagy kiszúrták a gumit).
Munkahelyre is amíg bejárós melóm volt tavasztól őszig biciklivel jártam, pedig egyedül többet kerestem, mint a kérdező és a párja együtt. De hát az a napi 16 km oda-vissza még jól is esett bicajon, meg gyorsabb is volt, mint kocsival, mert nem a dugóban ácsorogtam.
#45 én is többet keresek mint ők ketten együtt és szintén bicajjal járok, ami összesen 30km naponta.
Amúgy vigye a gyereket kocsival akár, már az is nagy eredmény lenne ha ilyen kevés fizu mellett 2 helyett csak 1 autót kell fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!