Hogy tudnánk jobban spórolni? Hol lehetne megfogni a pénzt?
Az utóbbi 1-1,5 évben nagyon elértéktelenedettnek érezzük a fizetésünket a párommal. A fizetésünk nem nő, cserébe minden más drágul. Lassan ott tartunk hogy már nullára is nehéz kijönni, sokszor hó végén már a megtakarításhoz nyúlunk hozzá.
Ő egy gyárban operátor, 3 műszakban. Nettó 195 ezret keres. Ha van túlóra akkor olyan 210-220-230at. Én 8-4ig dolgozok egy másik cégnél nettó 150 a fizetésem. Sokszor ez kevesebb mert a gyerekkel általában én maradok otthon ha beteg. Van még egy lakáshitel az én nevemen 2027ben jár le havonta 79 ezret fizetek most.
Rezsi: 35-40 ezer ft
Élelmiszer: 80-90 ezer FT
Lakáshitel: 79 ezer Ft
2 autónk van, benzin havonta összesen kb: 25 ezer Ft
Netflix: 3990 Ft ha jól rémlik
Gyógyszer: 15 ezer
Gyereknek külön felkészítő: 16 ezer
Ruhák: havi 20-25 ezer. Ez attól is függ mit nő ki a gyerek, vagy nekünk mi kell épp
Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Nincs is káros szenvedélyünk, nem szórjuk a pénzt de mégis szinte nullára jövünk már ki. Egy akármilyen javítás, szerelő kihívása már a havi pénzünket mínuszba teszi.
Két autó óriási luxus.
A ruha is nagyon soknak tűnik.
A netflix nem olyan óriási összeg, de ha nullán vagytok hó végén akkor lehet hogy azt se kellene.
A fizetés meg döbbenet számomra, 10 évvel ezelőtt kerestem ennyit diákmunkásként egy vidéki gyárban!!
Melyik országrész ez? Nincs valami jobb munkahely?
Én az egyik autótól megszabadulnék (ha nem mindkettőtől), és az árából tanulnék valamit, most hasraütésszerű tipp pl. egy targoncás jogsival már többet tudnátok keresni, de van még választék ami kisebb ráfordítással feljebb tornázná a bevételt.
Nincs mit hozzátenni. Az előttem szólók már mindent leírtak:
Kiadások csökkentése az alábbiak szerint:
- 2 autó helyett max 1
- Kevesebb ruha vásárlása
- Netflix lemondása
Bevételek növelése:
- Jobb munkahely akár csak az egyikőtöknek, akár mindkettőtöknek
Most volt időm elolvasni a válaszokat.
Igen, mi is erre jutottunk, hogy előbb utóbb lépni kell valamerre, mert ezen nincs nagyot mit spórolni.
Szombathelyiek vagyunk amúgy. És igen, ennyit kap a párom 3 műszakban egy ismertebb gyárban. A betűvel kezdődik, V-re végződik. Régen sokat tudott túlórázni, akkor 250ek is megvoltak neki. Covid óta viszont szinte eltűnt a túlóra, néha esik be egy-egy.
Én nem igazán tudok ugrálni, a gyerek miatt. 8-4ig hasonló fizuk vannak lényegében néhány ezer Ft-os különbséggel.
Ausztria fele korábban is kacsintgattunk, de Covid idején végül nem léptünk.
Netflixet lemondhatnánk persze, bár nem igazán érzem azt hogy 4000 ft-al bármerre is lennénk havi szinten.
A 2 autó valahol jogos felvetés, de alapvetően szükségünk van rá. Én az ovit így tudom normálisan megoldani. Közben párom is jön-megy teszi a dolgát, haza ugrik szinte a szomszédos megyébe. Egy autóval nehéz lenne az élet.
De azt nem mondanám, hogy havonta 100 ezreket költünk el az autókra. 25-ért tankolunk kb átlagban.
Ruhánál én is érzem hogy picit megszaladt a ló velünk, ott meg kell húzni a nadrágszíjat.
Netflix elkérése mástól amúgy jó ötlet, körbe kérdezünk.
Valaki ajánlotta az előfizetések átnézését is. Páromnak van egy mobil előfizetése amit abszolút nem használ ki, csak egy telefont ki tudott anno hozni vele olcsóbban. Havi 11 ezret fizet a Telenornál, egy aránytalanul sok adatforgalmú csomagra. De ennek decemberben jár le a hűsége, gondolom azzal nem tudunk mit kezdeni
Van Szombathelyen valóban cég ami így fizet. De van sok másik ami jobban
TDK, LUK, ISI, BPW felé érdemes lenne kacsintgatnia a férjednek. De ha nem akar tanulni semmit, akkor lehet a 4 műszakot be kellene vállalnia, majdnem egy százassal többet tudna másik cégben keresni.
Targoncás jogsi is egy jó opció lenne. A fent említett cégekben 3 műszakban 3-assal kezdődő fizu elérhető. Ott van pl a Galambos transz is, ahol targoncásként KETTŐ műszakban ennél picit többet keresni, 4 műszakban 1-2 év alatt 320 körül kapna.
Na meg ugye Ausztria..
Hogyan szerezzen ausztriába állást valaki ha nem megy a nyelv?
Tudom rengetegen dolgoznak úgy, hogy nem beszélik, (sőt van aki évek óta kint van és nem tud, vicc..) de én felmegyek az ams.at-re és mindig kérik azt, hogy ha külföldi vagy tudj németül. Önéletrajzot is németül kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!