Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudnánk jobban spórolni?...

Hogy tudnánk jobban spórolni? Hol lehetne megfogni a pénzt?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-1,5 évben nagyon elértéktelenedettnek érezzük a fizetésünket a párommal. A fizetésünk nem nő, cserébe minden más drágul. Lassan ott tartunk hogy már nullára is nehéz kijönni, sokszor hó végén már a megtakarításhoz nyúlunk hozzá.

Ő egy gyárban operátor, 3 műszakban. Nettó 195 ezret keres. Ha van túlóra akkor olyan 210-220-230at. Én 8-4ig dolgozok egy másik cégnél nettó 150 a fizetésem. Sokszor ez kevesebb mert a gyerekkel általában én maradok otthon ha beteg. Van még egy lakáshitel az én nevemen 2027ben jár le havonta 79 ezret fizetek most.

Rezsi: 35-40 ezer ft

Élelmiszer: 80-90 ezer FT

Lakáshitel: 79 ezer Ft

2 autónk van, benzin havonta összesen kb: 25 ezer Ft

Netflix: 3990 Ft ha jól rémlik

Gyógyszer: 15 ezer

Gyereknek külön felkészítő: 16 ezer

Ruhák: havi 20-25 ezer. Ez attól is függ mit nő ki a gyerek, vagy nekünk mi kell épp

Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Nincs is káros szenvedélyünk, nem szórjuk a pénzt de mégis szinte nullára jövünk már ki. Egy akármilyen javítás, szerelő kihívása már a havi pénzünket mínuszba teszi.

2022. ápr. 20. 16:29
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
95%
#20: közös jövedelmük alapján kaphattak ennyit. Az más kérdés, hogy ilyen gyatra fizuhoz képest ez rengeteg hitel.
2022. ápr. 20. 21:01
 22/47 anonim ***** válasza:
89%

Nektek nem megfogni kellene a pénzt, hanem munkahelyet váltani.

Valaki írta Ausztriát. Nos azt én is tudom javasolni. Költözzetek Sopronba és apuka ingázzon át Ausztriába. Ha megtanul németül, akkor magyar közvetítő nélkül is tud munkát találni sokkal jobb fizuért. Te is biztos találnál valamit a környéken

Sopronban 150 plusz rezsiért már tök jó lakásokat lehet kivenni.

2022. ápr. 20. 21:29
 23/47 anonim ***** válasza:
50%

A bevétel a kevés. Mi is így éltünk.

A ferjem felhagyott a közalkalmazotti munkával amibe bele volt süppedve és elment magáncéghez dupla anni fizetésért, én meg fősulit vegeztem a folyamatos műszakos operátori munka mellett és először nem sokkal több bérért de irodában dolgoztam,majd egyre feljebb léptem ugyanannál a cegnel es mar tobbet kerese mint a ferjem.

Közel 1 milliot keresunk havonta de amugy ahogy nő a bevételed úgy az igények is, szóval igen sokkal jobban élünk, de most sem mondhatom azt hogy de gazdagok vagyunk. Pl értsd regen azt se tudtam mi az a nedves wc papír, most már alapdolog. Régen nem jártam körmöshöz, már alapdolog. Régen nem vettem volna 800 forintert kis doboz málnát, már megveszem. Régen 3 nap Balatontól már boldogok voltunk, mostmár 2 hét Törökországra néha húzom a szám,hogy valami jobb helyre kellene lehet menni. Szóval a bevétel növelesevel sajnos az igény is nő, de akkor is erre mozdulnék el..

2022. ápr. 20. 21:37
 24/47 anonim ***** válasza:
84%

Jézusom! Összesen 350 ezerből két kocsi és gyerek? Egyedül többet keresek, de még az is kevés lenne a gyereknevelésre.

Ilyen nevetségesen kevés pénzből amit tegyetek: kocsikat eladni és képezni magatokat (ha már eddig nem ment), hogy normális munkát kapjatok és ne éhbérért dolgozatok.

Ja, remélem több gyereket nem akartok, legalább ezt az egyet neveljétek fel rendesen!

2022. ápr. 20. 22:06
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

22-es

Tudsz közvetítő céget ami ad munkát a határ mentén?

2022. ápr. 21. 04:34
 26/47 anonim ***** válasza:
92%

#23: nálatok ezek szerint nagyot nőtt az igény, de ennek nem feltétlenül kell így lennie, nem mindenkinél van így.

Mondjuk abban igazad lehet, hogy a kérdező esetén így lenne. Ebben semmi kétségem, mert aki ilyen kevés családi bevételből Netflixre és KÉT autóra költ az a több bevételt ugyanígy elszórná.

2022. ápr. 21. 06:16
 27/47 anonim ***** válasza:
84%

Akkor nézzük ezeket a költségeket:

Rezsi: 35-40 ezer ft --- Ez reális

Élelmiszer: 80-90 ezer FT --- Ez 2 emberre is épp csak elég, gyerekkel együtt jóval több, ha nem szemetet akartok enni.

Lakáshitel: 79 ezer Ft --- Ilyen alacsony keresethez ez túlságosan sok!

2 autónk van, benzin havonta összesen kb: 25 ezer Ft --- Ez olyan luxus, amit NEM engedhettek meg magatoknak. Nemhogy két autót, EGYET SEM! Azon kívül remélem soha nem találkozunk az úton, mert ezek a kocsit tuti el vannak hanyagolva műszakilag, hiszen nem telik nektek rá!

Netflix: 3990 Ft ha jól rémlik --- Nektek EZ is luxus!

Gyógyszer: 15 ezer --- Ez oké, ha kell, hát kell.

Ruhák: havi 20-25 ezer. --- Ez is kicsit sok. Ilyen alacsony keresettel sajnos az. A gyerek kinövi, oké, de nektek? Én három-négy havonta veszek bármi ruhát, pedig egyedül dupla annyit keresek, mint ti ketten együtt.

2022. ápr. 21. 08:10
 28/47 anonim ***** válasza:
89%

Ez a ruha tényleg jó meglátás, nekem elsőre fel se tűnt!

A 20-25e tényleg nagyon sok ruhára havi átlagban. Az évi 240-300 ezer forint!

Most megnéztem a tavalyi adataink és átlagban kevesebb mint havi 16 ezer forintot költöttünk összesen ruhára és cipőre 2021-ben. 2 felnőtt, 3 kis gyerekünk van. A bevételünk pedig több, mint duplája a kérdezőékhez képest. Ruhát használtat és újat is kapnak, cipő csakis új.

2022. ápr. 21. 09:00
 29/47 anonim ***** válasza:
67%
Nektek nem spórolni kell, hanem új munkahelyet keresni, de gyorsan. Ha szükséges, akkor költözni.
2022. ápr. 21. 09:05
 30/47 anonim ***** válasza:
89%

Netflix vagy HBO hozzáférést amúgy nem tudtok esetleg ismerőstől kérni?

Azt hiszem talán 5 profilt lehet egy előfizetéshez létre hozni. Én pl teljesen ingyen Netflixezek, HBO-t pedig haverokkal dobjuk szét. Lényegében filléres tétel így már.

Autó témát leírták eltőtem már. Nektek tulajdonképpen 1 autó is totális luxus, nem kettő. Ilyen bérek mellett ti konkrétan azért jártok be dolgozni félig meddig, hogy autótok legyen.

Külön fura számomra, hogy 2 autót tankoltok havi 25-ért ami kb EGYETLEN teli tank. Tehát fél-fél tankot használtok el egy hónapban. De akkor minek kettő? Itt konkrétan annyi pénzt szórtok el, ami már akár pont elég lenne arra, hogy tudjatok félre tenni.

Ruha picit soknak tűnik nekem is. Nincs rokonságban pár évvel idősebb gyerek akitől kinőtt ruhákat át lehet venni? Turkálók? Olcsóbb helyek pl Pepco? Pont reggel voltam bent, és azt néztem hogy vai új baba ruhák 890 körül is voltak már. Az a havi 20-25 nagyon soknak tűnik fixen ruhákra.

Amit még érdemes lehet átnézned: Előfizetések különös tekintettel a mobil előfizetésekre. Bankod költségei, kezelési költségei stb. Biztosításaid, akár a kgfb-k. Szerintem több ezret meg tudnátok ezeken fogni.

De ami elkerülhetetlen: váltani.

Akár másik gyárba menni, akár tanulni valamit. Ti most 340 körül kerestek ketten. Ezt 500 környékére kéne felhozni alsó hagonn

2022. ápr. 21. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!