Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy tudnánk jobban spórolni?...

Hogy tudnánk jobban spórolni? Hol lehetne megfogni a pénzt?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-1,5 évben nagyon elértéktelenedettnek érezzük a fizetésünket a párommal. A fizetésünk nem nő, cserébe minden más drágul. Lassan ott tartunk hogy már nullára is nehéz kijönni, sokszor hó végén már a megtakarításhoz nyúlunk hozzá.

Ő egy gyárban operátor, 3 műszakban. Nettó 195 ezret keres. Ha van túlóra akkor olyan 210-220-230at. Én 8-4ig dolgozok egy másik cégnél nettó 150 a fizetésem. Sokszor ez kevesebb mert a gyerekkel általában én maradok otthon ha beteg. Van még egy lakáshitel az én nevemen 2027ben jár le havonta 79 ezret fizetek most.

Rezsi: 35-40 ezer ft

Élelmiszer: 80-90 ezer FT

Lakáshitel: 79 ezer Ft

2 autónk van, benzin havonta összesen kb: 25 ezer Ft

Netflix: 3990 Ft ha jól rémlik

Gyógyszer: 15 ezer

Gyereknek külön felkészítő: 16 ezer

Ruhák: havi 20-25 ezer. Ez attól is függ mit nő ki a gyerek, vagy nekünk mi kell épp

Egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Nincs is káros szenvedélyünk, nem szórjuk a pénzt de mégis szinte nullára jövünk már ki. Egy akármilyen javítás, szerelő kihívása már a havi pénzünket mínuszba teszi.

2022. ápr. 20. 16:29
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
89%

Sokan a netflixen rugóztok. Számomra az a brutálisan megdöbbentő, hogy ilyen nettó 150, meg 190 ezres elnézést de bohócfizetések mellett nem egy, hanem rögtön KETTŐ autó van fenntartva.

Mondjuk látszik, hogy a kérdező sincs tisztában a 2 autó költségével, hiszen csak a benzint tünteti fel. Egy teljesen "alap" városi autót hosszú távon havi 50.000 Ft fenntartani alsó hangon. Átlagban. Nyilván lesz olyan hónap, amikro csak tankolsz. De lesz olyan is, amikor tankolsz, meg ki kell cserélni valamit. Meg lesz olyan hónap, amikor tankolsz, és kijön a köteleződ. Meg lesz olyan hónap amikor műszakiztatsz, tankolsz, előtte felkészíted műszakira, meg veszel egy új gumiszettet. Lehet akárhogy is matekozni hosszabb távlatban garantáltan meglesz egy autó esetén a havi 50 ezres költség. És akkor alapmotoros, egyszerű autókról van szó.

Na nektek ebből van kettő. Ha számszerűsítjük több évre átlagolva, akkor a te jelenlegi fizetésed KÉT HARMAD része arra megy el, hogy nektek autótok van.

Ez az ami számomra ép ésszel felfoghatatlan.

Ilyen feltételek mellett amúgy 1 autó sem férne bele a keretetekbe. De ezzel 1-2 MILLIÓ háztartás még így van az országban amúgy. Személy szerinte amúgy sem értem miért lett divat ez az utóbbi pár évben, hogy egy háztartásba már 2-3 autó is kell, azzal kell a gyárba bejárni (loL).

Céges busz büdös?

2022. ápr. 20. 18:04
 12/47 anonim ***** válasza:
83%

“ Ő egy gyárban operátor, 3 műszakban. Nettó 195 ezret keres.”

Basszus én 3 műszakban 300 felett kapok, most vagyok próbaidőn, de nagyon úgy vagyok vele, hogy csinálja akinek 6 anyja van

2022. ápr. 20. 18:10
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egyből a két autón akadt meg a szemem. Én egyet tartok fenn, a tankolás mellett majdnem minden második-harmadik hónapban van valami fizetnivaló: kötelező, gumicsere, gépjárműadó és a többi... hát nem olcsó, egy autóra sem, a Kérdező családjában meg egyből kettő is van.

Ilyen fizuk mellett a hitel is nagyon sok, a havi bevételetek durván 350 ezer forint, ebből majd' 80 ezer a hitel. Tudom, ezzel nem lehet mit kezdeni, fizetni kell, de így 270 ezer marad hármótoknak mindenre. Nagyon kevés.

Ebből tényleg nem nagyon lehet ugrálni. Élelmiszert meg kell venni, rezsit fizetni kell, ruhák is kellenek, tiszta sor. A gyerek külön felkészítőjét is megértem, ti tudjátok, mennyire van rá szükség.

De a Netflix és az esetleges többi felesleges költséget le lehetne faragni.

Amúgy azoknak van igazuk, akik azt mondják: ennyi pénz nagyon kevés, keresgélni kellene jobban fizető állást mindkettőtöknek.

2022. ápr. 20. 18:12
 14/47 anonim ***** válasza:
93%

Az egy dolog hogy kevés a pénzetek. De ráadásul alig használjátok a két autót. Havi 25 ezer benzinre? Ez a mostani 480 forintos árstopp mellett, 7 literes átlag fogysztással számolva ez 9 ezer km összesen évente. Ami kettővel elosztva negyede a magyarországi átlag futásteljesítménynek (évi 17-18000 km).

Hogy ha negyedannyit mész mint az átlag magyar, akkor biztosan érdemes (az anyagiaktól függetlenül is egyébként) 2 külön autót fenntartani?

2022. ápr. 20. 18:18
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha a két autóra havi 25 ezer az üzemanyag, akkor nem mentek ti annyit, hogy rögtön kettő kelljen. A drágább fenntartásút el kell adni, vagy nézzétek meg, melyikhez drágább az alkatrész, stb.
2022. ápr. 20. 18:19
 16/47 anonim ***** válasza:
82%
a netflix nettó havi fizetés 2,7%-a, nem olyan kevés az
2022. ápr. 20. 18:20
 17/47 anonim ***** válasza:
91%

"Párod menjen ki Ausztriába dolgozni. 3 műszak mellett garantált a nettó 2 ezer euró szállással"

Igen, garantált a nettó 2000 euró szállással, és ennek igazolására be is linkelsz egy olyan hirdetést ahol szállás NÉLKÜL ajánlanak 1800 nettót. Fuck logic...

2022. ápr. 20. 18:29
 18/47 anonim ***** válasza:
90%
Az autó nekem is szemet szúrt, pedig nekünk is 2 van, mondjuk nem ilyen fizetésekre. De ti vagy nem 25 ezerért tankoltok havonta összesen, vagy tök indokolatlan, hogy két autót fenntartsatok, mert alig használjátok. 1 autó teletankolása kerül 25 rugóba kb, nektek meg 2 van, ez hogy jön ki? Ha tényleg ennyit tankoltok, az fél tank/autó/hó, vagyis minimális, amennyit közlekedtek vele. Akkor tényleg minek? Arról meg nem is beszélve, hogy ugye egy kocsit nem csak tankolni kell.
2022. ápr. 20. 19:10
 19/47 anonim ***** válasza:
91%

Én 230 nettót keresek, otthon elvagyok szépen. Nincs hitelem, sem gyerekem. Annyi a kiadásom hogy a kajámat magamnak veszem. Nincs semmi szenveélyem, nem cigizek stb. Mondhatni teljesen minimalista életet élek.

Na ilyen paraméterek mellett van nekem egy 1.4-es kis városi zsebrakétám, és ilyen paraméterek mellett érzem azt, hogy alapvetően drága fenntartanom, nem racionális dolog. Csak a kényelemből nem tudok engedni.

Nem igazán tudom felfogni, hogy ti szarabb fizuval, hitelekkel, gyerekkel, reszivel stb. hogy tartotok fenn kettőt

2022. ápr. 20. 19:18
 20/47 anonim válasza:
93%
Erre a fizura hogy adtak olyan hitelt, aminek 80e a törlesztője? Az több mint 50%-a a fizudnak.
2022. ápr. 20. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!