Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnék megtanulni...

Hogyan tudnék megtanulni spórolni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, mindig tettem félre,viszont többet szeretnék és amikor kicsit nagyobb összeg áll rendelkezésemre legyen az fizetés vagy bármi úgy érzem elszalad velem a ló és azt veszem észre,hogy basszus, hip-hop eltünt a nagyrésze. Esetleg valami tanács,segítség,ötlet,praktika amellyel könnyebben tudnék változtatni az életemen és jobban takarékoskodni.

Tudni kell albérletben lakom,egyetemen tanulok egyedül tartom fenn magam

2021. dec. 23. 23:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Esetleg minden hónap közepén, vagy fizetés előtt állapíts meg egy költségkeretet.

Pl. albi az fix, tegyük fel 50 ezer + rezsi, étkezés is kb fix pl. szintén 50 ezer. És ha van még 100 ezred, számold ki, hogy reálisan mennyit tudsz félretenni. Ha máshogy nem megy, hó elején rakd is félre. Utána szabj meg egy "költőpénz" keretet, 20-40 ezer amit elszórakozhatsz (kocsma, mozi, színház, ruha vásárlás, bármi, amit gondolsz). És tartsd ezekhez magad.

2021. dec. 24. 00:24
 2/5 ascelpius ***** válasza:
94%

Az egyik megoldás, hogy amikor fizetés megjön, akkor egyből félreteszed a 10%át, nekem például a bankszámlám mellett van egy takarékszámla amihez nincs kártya, oda egyből utalok.

Érdemes egy-két hónapig vezetni, hogy pontosan mire költöd el a fizudat, elég meglepő dolgok tudnak kijönni. Például egyetemen nem ritka hogy az ember a fizetése 20%át elsörözi és bulizza a haverokkal (ami hozzáteszem, nem is nagy baj, egyszer egyetemista az ember, de ha az életszinvonalra rámegy akkor már meg kell fogni)

Pénzbeosztásnál érdemes követni a 50-30-20%os szabályt, keress rá neten, kiszámoló blogon van róla egy jó cikk

2021. dec. 24. 09:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy amikor kiéltem, szinte az összes vágyam, értéktudatossá váltam.

De ehhez tapasztalnom kellett, és tájékozódnom.

Ajánlom a statisztika és az értékelemzés módszerét.

2021. dec. 24. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a pénz érkezésekor mindig azzal kezdem, hogy leírom egy lap bal oldalára az egyenleget, a jobb oldalra a fix kiadásokat (pl. rezsi, bérlet). Ki számoltam a bolti számlák alapján, hogy hetente mennyit költök élelmiszerre, amit redukáltam az olcsóbb termékek választásával, illetve heti kétszer főzök nagy adag ételt, amit napokig eszek főétkezésre). Tusfürdő helyett tömbszappan van, lassabban fogy, csak zuhanyzok. Nincsenek káros szenvedélyeim (a spóroláson kívül). Mindig csak egyszer veszek le pénzt, a hónap elején kiszámítva a költségeket és csak kp-val fizetek. A vásárlásból megmaradó aprópénzt dobozba gyűjtöm, ez a "váratlan kiadások". Sokszor 3 hónapig nem kell hozzányúljak, volt, hogy egy év után elmentem belőle nyaralni, de jól jött néha, nem kellett a számlámon lévő pénzhez nyúljak. Mindig van egy fix összeg, amit úgy kezelték, hogy még vész esetén sem veszem le (arra ott a láda). Bár már nem vagyok diák, külföldön dolgozom, de szép összegeket meg lehet takarítani. Én pl. 1700 eurót keresek, 500-ból élek és a módszerei mely havi 1200-at meg tudok takarítani.
2021. dec. 25. 08:05
 5/5 anonim ***** válasza:
13%

Miért kell minden hónapban ezt kérdést, 4-5 alaklommal ki írni.

Kedves kérdező!

Olvasd vissza, az utóbbi kérdéseket, és meg kapod rá a választ.

2021. dec. 25. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!