Milyen készségeket érdemes megtanulni, amit az önéletrajzunkba is beírhatunk és akár előnyt is jelentenek? (Pl. excel)
Nyilván a pozíciótól függ, nem ugyanaz előny egy bérszámfejtőnél, egy logisztikai vezetőnél, meg egy lakatosnál... :D
Nekem pl. ezek vannak benne: nyelvvizsga, jogsi, ms office ismeretek, weblapszerkesztés és alapszintű programozási ismeretek, hamarosan frissíthetem egy SEO tanfolyammal. Páromnak pont ma akarjuk majd összeszedni ezeket, neki targoncás jogsi, ms office ismeretek, jogsi, különböző hegesztési tapasztalat kerül majd bele, meg amit még ő tud hogy mihez ért. :D
Ahhoz nem ártana tudni, hogy milyen munkakorrol van szó. A targyalastechnika igen hasznos egy key account managernek de egy fejlesztőnek kevésbé.
Mondjuk az excel tudás az nem is készség.
Minek?
Én pl érettségiztem informatikából, az Office mindenféle bizbasz részét körbejártam, amit többnyire azóta sem használtam.
Pl Excelben azt tapasztaltam, hogy vagy gagyi szum szintű függvényeket kell csak csinálni, vagy pedig olyan feltételrendszerek és függvények vannak, hogy annak már ígyis-úgyis utána kell járni interneten.
Arról nem is beszélve, hogy a különösebb végzettséget nem igénylő (értsd: nem kell hozzá diploma, akár okj sem, csak érettségi) irodai munkakörökbe meg úgyis a friss, csinos, nem feltétlenül visszafogottan öltözködő fruskákat veszik fel. Sőt, diplomás állásoknál is sokszor előfordul ez sajnos.
Legyen dekoratív a kiscsaj, ennyi a lényeg. A többiek meg elmehetnek a francba. Legalább ti hr-esek magatoknak ne hazudnátok... 🤣
Nem HRes vagyok, hanem mérnök csoportvezető, egy olyan területen, ahol dokumentációt kell írni még az asszisztensnek is. És még a többi osztály szerkesztetlen/rosszul szerkesztett szarjait is át kell nézzük. A fenti programok mindegyikét napi szinten használjuk, bár bevallom Accest nem direktben, hanem SharePoint listákon át (még a HR osztály is ;))
A másik osztályon van olyan, aki Excelben programoz 8 órából 7-et (igen olyat is, ahol 100x jobb eszközök lennének, de ez hosszú sztori).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!