Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügyi/üzleti területen...

Pénzügyi/üzleti területen érdemes tanulni Excel-ben VBA-t, makrókat?

Figyelt kérdés

Lenne magántanár aki segítene, vannak anyagai és lenne is rá pénzem.

Junior vagyok, most fejezem be a mesterszakot.

2021. máj. 19. 00:43
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Van értelme, de magántanár szerintem teljesen fölösleges. Pár youtube videóból, meg egyéb ingyenesen elérhető oktatási anyagból is tökéletesen meg lehet tanulni.
2021. máj. 19. 02:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, sokszor jol johet
2021. máj. 19. 02:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Az elsővel értek egyet. Teszem hozzá, egy átlag üzleti elemzőnek ezekre kevésbé van szüksége, mint arra, hogy készségszinten bánjon az alapvető függvényekkel, és tudja használni a pivot táblákat.

A makrók létrehozása és használata nem egy nagy kunszt, ha vannak olyan jellegű feladataid, amik ismétlődnek (pl. különböző havi/negyedéves jelentések elkészítése), akkor érdemes lehet belevetni magad. A VBA már egy fokkal keményebb dió, és alapvetően azt gondolom, nagyon munkakör függő.

Nézd, kevesebb nem leszel attól, ha valamihez értesz. De még egyszer: első körben a fontosabb függvényeket sajátítsd el készségszinten, tanuld meg rutinszerűen egymásba ágyazni őket, és foglalkozz a pivot táblákkal. Ha ezek már profi szinten mennek, akkor lépj tovább. És tényleg felesleges hozzá magántanár. A neten konkrétan minden fent van.

2021. máj. 19. 07:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Először juss el egy erős haladószintre, majd utána makrózz
2021. máj. 19. 19:23
 5/6 Farkas999 ***** válasza:
100%

Egy multinál dolgoztam. Már 10 évvel ezelőtt olyan összetett dolgokat kellet csinálnunk kontrolling területen, hogy elengedhetetlenné vált a VBA megtanulása. SAP-ból, webes felületekről andatnyerés, majd bonyolult folyamatok után riportolás. Ha mindezt VBA és makrók nélkül csináltuk volna, ötször annyi idő kellett volna hozzá. Ha bármilyen változás volt, 1-2 óra alatt lehetett módosítani a modulokat. Gyakorlatilag készen volt minden, csak néhány kattintás kellett, s el is készült minden munka. Arról már nem is szólva, hogy mennyire megváltoztatta a gondolkodásunkat és megnövelte problémamegoldó képességünket ezeknek az eljárásoknak az ismerete.

Tehát hajrá, tanuld meg, mert érdemes!

2021. máj. 19. 19:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is érdemes, nagyon sok dologhoz jól jön.
2021. máj. 22. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!