Pénzügyi/számviteli területen angol mellé milyen nyelvet érdemes tanulni, hogy jó esélyeim legyenek elhelyezkedni?
Az angolt ha jól beszéled, akkor bármelyiket választhatod. Orosz, spanyol, német, bármi.
Budapesti multiknál az angol +1 nyelv tárgyalóképes ismerete a követelmény.
Bankszektorban dolgozom, itt nagy előny az orosz is
(tárgyalóképes szakmai angol nyelvtudás alapkövetelmény- tehát pl. tudj mérlegről, Ek-ról folyékonyan beszélni, értelmezni, tudd pl. mi az értékvesztés meg ilyenek :)
...előző vagyok (a banki elemző) én nagyon jól beszélek egy közel-keleti nyelvet, na az pl. a kutyát sem érdeki :)
Ellenben a kicsit kopott közepes oroszom és a tárgyalási németem annál inkább (angol mellett persze)
A nyelvvizsga egy dolog, az addig érdekes, amíg a diplomához kell.
Utána viszont senkit sem érdekel, hogy szakmai vagy csak általános, vagy van-e egyáltalán. Multiknál az interjú eleve angolul megy, ebből van nyelvvizsgám (magyar és nemzetközi is), az elmúlt 2 évtizedben soha sehol nem is kérték, ki is vettem az önéletrajzomból,már csak a tárgyalóképes angol van beírva.
A másik nyelvből nincs nyelvvizsgám, soha nem is éreztem hiányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!