Érdemes villanyszerelőnek tanulni?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban mindig megcsodáltam az elektromos kütyüket, gondolok itt a konnektoroktól kezdve a közvilágítási lámpákon át, egészen a nagyfeszültségig mindent. Mennyire van ennek jövője, legrosszabb esetben hobbinak is megmaradna, de mennyire lehet ebből becsületesen megélni? 23/F2021. máj. 22. 22:19
2/9 A kérdező kommentje:
Hát, az biztos :D
2021. máj. 22. 22:37
3/9 anonim válasza:
Meg lehet,egy szakember maszekkal simán haza visz 500000-ft itthon .
4/9 anonim válasza:
Igen,nagyon jó szakma amit széles körben lehet alkalmazni
5/9 anonim válasza:
Külföldön szépen megfizetik őket, teljesen bejelentve.
Németeknél nettó 800 úgy, hogy álljak a szállást, nem lutri helyen.
Svájcban is oda adják a nettó 1.3-1.5 millió ft-ot.
Magyarországon nem érdemes szakmunkasnak lenni, max, ha maszekkal szeretsz napi 12-14 órákat dolgozni, cserébe semmi életed nem lesz.
6/9 anonim válasza:
Szerintem megéri, ha nem lenne lehetőségem továbbtanulni biztosan ezt végezném el és irány külföld, hajrá!
7/9 anonim válasza:
Magyarországon alkalmazottként sehol nem éri meg csinálni, vállalkozóként (természetesen sok éves tapasztalattal) jó ismeretségi körrel megéri de életed nem nagyon lesz mellette. Külföldön jól lehet keresni vele, és ha nem magyarnál vagy még szabadidőd is marad. Egy villszer aki 20 éve a szakmában van....(vagyok)
8/9 Fsms válasza:
Gázszerelés sokkal jobban fizet. 😅
9/9 anonim válasza:
A villanyszereles mint tevekenyseg egysegara a szakmunkakat (vagy barmilyen mas jellegu munkavegzest) nszve nem tul magas. De, van benne potencial. Ertem ez alatt az erintesvedelmi es erosaramu berendezes felulvizsgalojat, villamvedelmi felilvizsgalo, napelemes rendszer telepito, robbanasbiztos berendezes szerelo, stb. szakikat. Itt mar a normal villanyszereloi egysegar 3-5-szoroserol beszelunk. Alkalmazottkent a 1,5-2-szoroserol. Egyebkent felelossegteljes munka, kell hozza egy alap fizikum es muszaki, logikus szemlelet. Ugy gondolom megeri belevagni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!