Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy vagy hol lehetne a...

Hogy vagy hol lehetne a kőműves szakmát igazán jól megtanulni?

Figyelt kérdés
Van szakmám hozzá, de elég sok helyen átvágtak sajnos. Érdekel a szakma, de hol tanulhatnám meg, hogy késöbb vállalkozó lehessek? Vállalkozasoknál? Vagy vannak kőműves mesterek? Vagy hogy?
2021. nov. 4. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
8%

Szakmunkásképző iskolában.

Manapság már "technikum"-oknak vagy mi a francnak hívják őket.

2021. nov. 4. 15:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Ne viccelj mar... mondtam megvan a szakmam. Ezen tul vagyok.van is tapasztalatom.
2021. nov. 4. 15:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Pár szezonra elmész valaki mellé dolgozni.
2021. nov. 4. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:

"Vagy vannak kőműves mesterek? Vagy hogy?"

Miféle kőműves mesterek?

Minden vasbetonból épül, meg üvegből!

Daru van meg betonpumpa meg egy építészmérnök iroda aki az egészet megrajzolta a programban, és egy statikus aki jóváhagyta...

Ha fából készülnének házak akkor ács akarnál lenni?

Mi van a konténerházakkal? Akkor meg szerkezetlakatos?

2021. nov. 4. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Építésügyi szabványok vannak, azokat kell talulmányozni.

A többit meg vagy sikerül valahol gyakorolnod, vagy marad a "program"...

2021. nov. 4. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Ja és ha megvan a szakmáról a bizonyítványod, akkor már vállalkozhatsz is!

Ehhez nem kötelező a tudás, csak ajánlott és elvárt...

Majd kialakul nálad is, ahogy másnál is.

Mindenki megfizeti a tanulópénzt...

2021. nov. 4. 17:42
 7/10 A kérdező kommentje:
tudom, hogy vállalkozhatnék. csak vannak szabványok ugye plusz nem szeretnék a "jóvanazúgy" emberekhez tartozni. mindennek van egy sorrendje egy trükkje. ezeket szeretném megtanulni. emellett ti fizetnétek kezdő embernek akinek alig van tapasztalata? nem hiszem.:)
2021. nov. 4. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:

"nem szeretnék a "jóvanazúgy" emberekhez tartozni."

Hát pedig aki becsületeskedik, az vállalkozóként éhenhal, az adót szedik mint a bolond munka meg hol van hol nincs.

Mindíg próbáld meg kihozni a legjobbat, ha már elvállalod, aztán ha nem megy akkor fizetheted a tanulópénzt vagy marad a jóvanazugy.

Bár bevett szokás, hogy azt mondják ha nem mernek valamit elvállalni, hogy tele a naptár, nem tudják csak három hónap múlva elkezdeni (addig megtanulják? vagy szereznek rá embert aki tudja is? sose tudni).

2021. nov. 4. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Én még régebben amikor nem létezett az okj-s szárazépítő, meg a legtöbb építőipari munkához nem volt még végzettség mert le voltak maradva a hivatalba, próbáltam gipszkartonos munkát fejlhajtani.

Lehettem vagy 22 éves, elég akkori időben jónak mondható kocsim volt egy bálna citroen.

Az első netes hirdetésem olyan jól sikerült, hogy rögtön egy munkásszálló tulajdonosa keresett meg, hogy gipszkartonozni kéne a tetőteret meg üveggyapotozni, nekem meg volt egy akksis csavarhúzóm meg két kalapácsom kb meg egy létrám.

El is mentem "felmérni" előadtam magam, és nagyjából mondtam egy árat a helyszinen, (de se vállalkozásom semmi nem volt ) aztán elkezdtem a melót még aznap, miközben este már segédmunkást kerestem hirdetésbe napi 5 ezerért (akkor jó pénz volt).

Második nap amikor jött az ember rájöttem, hogy jobban ért hozzá mint én, meg több szerszáma is van hozzá, szóval a vége az lett, hogy kértem tőle 20 ezret, és közöltem a megbízóval, hogy a "kolléga" fogja befejezni a munkát. Aztán leléptem.

Nem próbálkoztam többet ezzel az építőiparos vállalkozással.

Mostani sógorom konténereket szerel van 17 embere, van gondja bőven, de nyilván pénze is...

2021. nov. 4. 18:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Múltkor építőipari facebook csoportban láttam, hogy köműves szakembert keresnek napi 30 ezerért (alkalmazottként) és segédet napi 15/20-ért.

Szóval ha segédet is ennyire keresnek akkor biztos felvesznek. Közbe míg anyagot keversz meg hordasz nyitott szemmel jársz és ellesed a munkafolyamatok sorrendjeit meg hasonlókat.

Nem atom fizika.

2021. nov. 4. 19:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!