Ilyen fizetésből hogyan vegyek magamnak egy házat Budapesten?
Figyelt kérdés
Mások hogy csinálják azt nem tudom, de én nettó 400 ezret keresek és még mindig nem sikerült összegyűjteni rá a pénzt. Én 22 éves korom óta dolgozok most leszek 29 éves tehát 6-7 éve régebben 200 ezer körül kerestem és kb. 2 éve nettó 400 ezer forint a fizetésem. Csak 12 milliót sikerült összegyűjtenem 6-7 éves munkámból ami nem túl jó. Ennyiből esetleg telne egy új szalonkocsira viszonylag megbizható autóra. Budapesten a házak ami 150 nm kezdődik ilyen 90-100 millió környékén vannak jobb esetben. tehát egy átlagház egy kis kerttel ennyibe kerül. pest megyében sem olcsóbbak Fóton is ennyibe kerülnek. Na most nekem ha 6 év alatt sikerült 12 milliót összegyűjtenem akkor újabb 6 év alatt csak 24 milióm lehet ha sikerül összegyűjtenem és mellette szülőknél lakok. Csak 6 év múlva leszek 35 éves. Akkor kérdezem én 90-100 milliót hogy a fenébe lehet összegyűjteni vagy szerezni? Nagyon sokan veszik az ilyen árban lévő házakat, de az emberek hogyan csinálják? A hitel meg egy olyan dolog hogy na most 80 milliót nem adnak csak úgy. Ahhoz társulni kell minimum havi 800 ezer és 1 millió forint között nettó fizetés havonta ami fixen határozatlan munkaidejű szerződéssel megvan.2021. okt. 30. 21:44
71/72 anonim válasza:
#69 Igen, cserébe az átlagembernek egy életre el kell magát adósítania :)
72/72 anonim válasza:
Helyesbítek, a CSOK-kal csak az építési vállalkozók jártak jól, az átlagember egyáltalán nem. A fiatalok, akik bevállalják a 3-4 gyereket, ugyanannyit fizetnek, mint előtte CSOK nélkül. Aki meg nem vállalja be, vagy nem tud valamiért gyereket vállalni, annak is ugyanúgy drágult, szóval összességében nem jártunk jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!