Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen fizetésből hogyan...

Ilyen fizetésből hogyan vegyek magamnak egy házat Budapesten?

Figyelt kérdés
Mások hogy csinálják azt nem tudom, de én nettó 400 ezret keresek és még mindig nem sikerült összegyűjteni rá a pénzt. Én 22 éves korom óta dolgozok most leszek 29 éves tehát 6-7 éve régebben 200 ezer körül kerestem és kb. 2 éve nettó 400 ezer forint a fizetésem. Csak 12 milliót sikerült összegyűjtenem 6-7 éves munkámból ami nem túl jó. Ennyiből esetleg telne egy új szalonkocsira viszonylag megbizható autóra. Budapesten a házak ami 150 nm kezdődik ilyen 90-100 millió környékén vannak jobb esetben. tehát egy átlagház egy kis kerttel ennyibe kerül. pest megyében sem olcsóbbak Fóton is ennyibe kerülnek. Na most nekem ha 6 év alatt sikerült 12 milliót összegyűjtenem akkor újabb 6 év alatt csak 24 milióm lehet ha sikerül összegyűjtenem és mellette szülőknél lakok. Csak 6 év múlva leszek 35 éves. Akkor kérdezem én 90-100 milliót hogy a fenébe lehet összegyűjteni vagy szerezni? Nagyon sokan veszik az ilyen árban lévő házakat, de az emberek hogyan csinálják? A hitel meg egy olyan dolog hogy na most 80 milliót nem adnak csak úgy. Ahhoz társulni kell minimum havi 800 ezer és 1 millió forint között nettó fizetés havonta ami fixen határozatlan munkaidejű szerződéssel megvan.
2021. okt. 30. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
70%

Egy emberre nem szoktak ekkora házat venni.

Aki egyedül él általában kicsi lakást vesz és akkor jön szóba a házvásárlás amikor a párjával közösen vesznek.

Mondjuk ha mindketten keresnek fejenként 400 ezret azzal már kijön a havi 800 bevétel és nagyobb hitelt lehet vele felvenni.

Esetleg prostitúcióval is szereznek 10 milliót.

Akarom mondani CSOK -kal.

2021. okt. 30. 23:01
 12/72 anonim ***** válasza:
100%
Hàt ha kicsi lakás elég neki Budapesten, ami mondjuk egy 50 èves panel akkor máris csak 30-35 millióról beszélünk! Ingatlan bizniszben utazókat mindjárt megsajnàlom.
2021. okt. 30. 23:10
 13/72 A kérdező kommentje:
11-es: Ez mind szép is jó, de ehhez én mint srácként hol találok hozzá barátnőt? A mai lányok bár tisztelet a kivételnek a pénzre hajtanak és nem arra hogy na majd akkor osztozok a párommal. Nagyon kevés az ilyen lány és általában ha közösen vesznek házat közös pénz akkor benne van a pakliban az hogy ha válnak akkor a házat a biróság a nőnek fogja itélni. Szerinted miért van olyan sok férfi hajléktalan? Többnyire ezért. Ezért nem szabad nővel osztozkodni vagy engedni hogy beszálljon az anyagi dolgokba. Sőt meg se kell mondani hogy mennyit keresek vagy ő mennyit keres. A anyagi dolgok függetlennek kéne lenni a párkapcsolattól és ezt tanuljátok meg.
2021. okt. 30. 23:13
 14/72 anonim ***** válasza:
79%
Keresd meg az előbbi tanár válaszolót (ha nő), neki biztos nem a pénz az első, ha képes volt tanárnak menni 😂😂😂
2021. okt. 30. 23:14
 15/72 anonim ***** válasza:
87%

Azért ne mondjátok, hogy 400.000-es keresettel nem elég versenyképes a szakmája! Értem én, hogy itt mindenki milliókat keres havonta, de a való élet nem a GYIK.

Sajnos elszálltak nagyon az ingatlanárak, most egy átlagembernek megfizethetetlen.

Vidékben kell gondolkodni, csak ugye ott meg nincsenek ilyen munkahelyek.

Örökölsz, a párodnak is van valamennyije, aztán abból már vesztek egy panelt Pesten. A pesti családi ház csak tényleg keveseknek adatott meg.

Amúgy nagyjából ez úgy néz ki, hogy az építési vállalkozók építik fel maguknak, mert a CSOK-ot sem tudja az ember alkalmazottként visszafizetni.

Vagy esetleg nőgyógyász főorvos úr, akinek az órabére 20.000 Ft vagy a politikusok. Szerintem más nehezen.

Én bízom benne, hogy azért lejjebb mennek az árak, mert most nagyon nagyra fújták a lufit.

Amúgy nem könnyű, én vidéken keresek ennyit, és 5 éve regisztráltam állásportálokra, és még mindig hívogatnak a fejvadászok. Konkrétan megmondták, hogy a képességeimnek, végzettségemnek megfelelő karriert csak a fővárosban tudnék befutni. Értem én, de ha egy nettó 50.000-rel ad több fizetést, akkor nekem az nem fogja megérni. Hosszú távon persze lehet, hogy jobban jártam volna, de rövid távon még többe került volna a lakhatás, mint amivel többet kereshetnék, szóval én maradtam vidéken.

2021. okt. 30. 23:16
 16/72 A kérdező kommentje:
12-es: nekem nem kell panel, nekem elég volt annyi amit jelenleg is szülőknél lakok panelben születésem óta. És elég volt én már másra vágyom nem erre a szűk beton dzsungelre. Én szeretnék kint grillezni a kertben szeretnék bográcsban főzni vagy kerti partit tartani és ez mellé úgy hogy minden közel legyen ezért jó elsősorban Pest. És az mindegy hogy hányan lakok egy házban ha egyedül akkor egyedül. Akkor is ilyen házat szeretnék mert úgy gondolom ha mások egyedül tudnak venni akkor én is megérdemelném csak egyenlőre nincs ötletem hozzá hogy miből teremtsem elő azt az összeget.
2021. okt. 30. 23:18
 17/72 anonim ***** válasza:
83%

Egyedül elég egy kisebb is.

Tessék, ez jó állapotú, pesti, van kert bográcsozni...

[link]

2021. okt. 30. 23:24
 18/72 A kérdező kommentje:

De 17-es: Ez egy házrész. Ezt ismerem és házrészt soha. A házrésszel az a baj hogy egy kerten kitudja milyen szomszédokkal kell osztozkodni. Az ugyan olyan rossz mint a panellakás.

[link]

Egy ilyesmi lenne jó és árban is jó áron lenne.

2021. okt. 30. 23:33
 19/72 anonim ***** válasza:
79%

Itt nem az a baj, hogy az ember nem tud Budapesten házat venni, mert az tényleg viszonylag kevesek kiváltsága. De az igazán röhejes/szomorú, hogy egy élhető méretű paneltől is fényévekre vagy, ahogy a hozzád hasonló korúak nagy része.

Kicsit idősebb vagyok mint te, csak kevesebb ideje dolgozok és kb 2x annyit keresek és még így se tudtam lassan 30 éves koromra összerakni 20 milliót. Egy értelmes panel meg 35-40-től kezdődik. :')

2021. okt. 31. 00:13
 20/72 anonim ***** válasza:
100%
Nagyok az igényeid, lejjebb kéne adni, vagy pedig tenni értük valamit a siránkozás helyett.
2021. okt. 31. 00:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!