Ilyen fizetésből hogyan vegyek magamnak egy házat Budapesten?
Egy emberre nem szoktak ekkora házat venni.
Aki egyedül él általában kicsi lakást vesz és akkor jön szóba a házvásárlás amikor a párjával közösen vesznek.
Mondjuk ha mindketten keresnek fejenként 400 ezret azzal már kijön a havi 800 bevétel és nagyobb hitelt lehet vele felvenni.
Esetleg prostitúcióval is szereznek 10 milliót.
Akarom mondani CSOK -kal.
Azért ne mondjátok, hogy 400.000-es keresettel nem elég versenyképes a szakmája! Értem én, hogy itt mindenki milliókat keres havonta, de a való élet nem a GYIK.
Sajnos elszálltak nagyon az ingatlanárak, most egy átlagembernek megfizethetetlen.
Vidékben kell gondolkodni, csak ugye ott meg nincsenek ilyen munkahelyek.
Örökölsz, a párodnak is van valamennyije, aztán abból már vesztek egy panelt Pesten. A pesti családi ház csak tényleg keveseknek adatott meg.
Amúgy nagyjából ez úgy néz ki, hogy az építési vállalkozók építik fel maguknak, mert a CSOK-ot sem tudja az ember alkalmazottként visszafizetni.
Vagy esetleg nőgyógyász főorvos úr, akinek az órabére 20.000 Ft vagy a politikusok. Szerintem más nehezen.
Én bízom benne, hogy azért lejjebb mennek az árak, mert most nagyon nagyra fújták a lufit.
Amúgy nem könnyű, én vidéken keresek ennyit, és 5 éve regisztráltam állásportálokra, és még mindig hívogatnak a fejvadászok. Konkrétan megmondták, hogy a képességeimnek, végzettségemnek megfelelő karriert csak a fővárosban tudnék befutni. Értem én, de ha egy nettó 50.000-rel ad több fizetést, akkor nekem az nem fogja megérni. Hosszú távon persze lehet, hogy jobban jártam volna, de rövid távon még többe került volna a lakhatás, mint amivel többet kereshetnék, szóval én maradtam vidéken.
De 17-es: Ez egy házrész. Ezt ismerem és házrészt soha. A házrésszel az a baj hogy egy kerten kitudja milyen szomszédokkal kell osztozkodni. Az ugyan olyan rossz mint a panellakás.
Egy ilyesmi lenne jó és árban is jó áron lenne.
Itt nem az a baj, hogy az ember nem tud Budapesten házat venni, mert az tényleg viszonylag kevesek kiváltsága. De az igazán röhejes/szomorú, hogy egy élhető méretű paneltől is fényévekre vagy, ahogy a hozzád hasonló korúak nagy része.
Kicsit idősebb vagyok mint te, csak kevesebb ideje dolgozok és kb 2x annyit keresek és még így se tudtam lassan 30 éves koromra összerakni 20 milliót. Egy értelmes panel meg 35-40-től kezdődik. :')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!