Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen fizetésből hogyan...

Ilyen fizetésből hogyan vegyek magamnak egy házat Budapesten?

Figyelt kérdés
Mások hogy csinálják azt nem tudom, de én nettó 400 ezret keresek és még mindig nem sikerült összegyűjteni rá a pénzt. Én 22 éves korom óta dolgozok most leszek 29 éves tehát 6-7 éve régebben 200 ezer körül kerestem és kb. 2 éve nettó 400 ezer forint a fizetésem. Csak 12 milliót sikerült összegyűjtenem 6-7 éves munkámból ami nem túl jó. Ennyiből esetleg telne egy új szalonkocsira viszonylag megbizható autóra. Budapesten a házak ami 150 nm kezdődik ilyen 90-100 millió környékén vannak jobb esetben. tehát egy átlagház egy kis kerttel ennyibe kerül. pest megyében sem olcsóbbak Fóton is ennyibe kerülnek. Na most nekem ha 6 év alatt sikerült 12 milliót összegyűjtenem akkor újabb 6 év alatt csak 24 milióm lehet ha sikerül összegyűjtenem és mellette szülőknél lakok. Csak 6 év múlva leszek 35 éves. Akkor kérdezem én 90-100 milliót hogy a fenébe lehet összegyűjteni vagy szerezni? Nagyon sokan veszik az ilyen árban lévő házakat, de az emberek hogyan csinálják? A hitel meg egy olyan dolog hogy na most 80 milliót nem adnak csak úgy. Ahhoz társulni kell minimum havi 800 ezer és 1 millió forint között nettó fizetés havonta ami fixen határozatlan munkaidejű szerződéssel megvan.
2021. okt. 30. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
20%

De egyébként vannak remek programok is ám!

- Megérkezett a magyar állam legszebb ajándéka: itt a 42+73 milliós családtámogatás!

[link]

A Zöld Otthon Program és a zöld CSOK-hitel részleteinek meghirdetésével összeállt a következő időszakban érvényes családtámogatási rendszer, amely minden eddiginél bőkezűbb a gyermekes családokkal és a családalapítás előtt állókkal. A Portfolio számításai szerint a három gyermeket tervezők akár 42 millió forintnyi vissza nem térítendő nagy összegű támogatást és 73 millió forintnyi kedvezményes hitelt vehetnek igénybe az évek során egy nettó 100 milliós lakás megvásárlása esetén, részben persze a cikkünkben bemutatandó megfelelő jövedelemszint és hitelképesség mellett. Ami a háromgyermekeseknél 42+73 millió forint, az a kétgyermekeseknél 20+80 millió, az egy gyermeket vállalóknál pedig 13+83 millió. Bemutatjuk, hány gyerekre mekkora összegek vehetők igénybe októbertől.

2021. okt. 31. 12:25
 42/72 anonim ***** válasza:
90%
39-es nem tudom, szerintem aki ekkora handicappel indul neki, annak szerintem nem kellene ragaszkodni a saját házhoz, ami sosem volt alap, hogy mindenkinek jár, szuper sorházak vannak, nagyobb panelek, amikre össze tud spórolni a párjával akár.
2021. okt. 31. 12:28
 43/72 A kérdező kommentje:
Megnéztem egy jó pár munkaközvetitő céget és sok cégnél az adózott eredmény elérte a 100 milliót is vagy még többet. Tehát ezek szerint csak úgy lehet pénze az embernek hogyha dolgoztatunk és nem dolgozunk alkalmazottként?
2021. okt. 31. 14:25
 44/72 anonim ***** válasza:
92%

Túl nagyok az igényeid,nem jár senkinek alanyi jogon családi ház a fővárosban.

Ekkora házat nem egy ember szokott eltartani eleve,ott van benne hogy CSALÁDI.Fővárosban főleg drágább lesz,hitel nélkül meg ne is álmodj ingatlant venni,ez már nem az a világ.

Persze tudom milyen fasza lenne fővárosban 150 nm-es ház egyedülálló 30-as éveiben járó embernek természetesen hitel nélkül,de ideje lenne felébredni.

Persze az is igaz hogy megdrágultak az ingatlanok de ez már jó pár éve így van,nem kell ilyen kérdésnek álcázott panaszkodásokat kitenni.

2021. okt. 31. 14:48
 45/72 anonim ***** válasza:
100%
Veszel egy telket és hozza egy mobil házat. Megoldva a kérdés.
2021. okt. 31. 16:09
 46/72 anonim ***** válasza:
46%

Én még sajnáltam is a kérdezőt, addig a pontig, amíg le nem írta, hogy ő nem akar panelban lakni, mert azt unja, és neki jár, mert csak.

Én 45 évesen lakom vidéki házban, és még élek. Ne akarj a felső tízezernek szánt ingatlanba lakni, ha nem keresel annyit. Vidéken is élnek emberke, és sokkal kevesebbe is kerül. Akkor keress olyan helyet, ahol van home office.

2021. nov. 1. 13:43
 47/72 anonim ***** válasza:
Videki kertes haz is drága. Pesttol 100 km re is egy valamire valo csaladi ház 30 misi.
2021. nov. 1. 19:35
 48/72 anonim ***** válasza:
87%
12 millát már összespórolt, szóval azt meg is tudná venni hitelből, ha van barátnője, és neki is van egy kis spórolt pénze. Egyedül nem is értem minek akar valaki családi házat. A nevében is benne van, családi. A magas rezsiköltségen túl nagyon sok idő is a családi ház, takarítani bent, rendet tenni a kert körül.
2021. nov. 1. 20:20
 49/72 anonim ***** válasza:
79%

Inkább örülj, hogy 26 évesen már nettó 400-at tudsz hazavinni.

Nagyon sok fiatal kb bérminimumot kap, foleg a videken...

2021. nov. 2. 15:00
 50/72 anonim ***** válasza:
62%
Párod nincs? Kozosen meg tobb lenne...
2021. nov. 2. 15:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!