Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi értelme van...

Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?

28/F

2021. jún. 7. 20:46
 71/111 anonim ***** válasza:
32%
Igen 70es! Utólagosan nagyon könnyű okoskodni, de akkoriban 2008-2010 környékén nem volt semmi más jó ajánlat, kénytelen volt az ember kockáztatni, ha családot, lakást akart. Belementek, mert bizakodtak az emberek, a kisbetűs részeket nem olvassák el máig sokan! tehát a kockázat vállalás a mostani hitelekben is benne van. Nem egy Mai fiatal pár belevágott a babaváróba, csókba és nem tudnak babát produkálni! velük mi lesz? Ha nem lesz baba, bukják a lakást, pénzt, pisloghatnak utána, semmire nincs ám garancia most sem mint annak idelyén és egy kevésbé tehetős fiatal mindig is a rizikónak volt kitéve aki élt vele az élt, aki nem az nem élt. Itt az alap kérdés az, mi értelme van kevés pénzért dolgozni? Nincs értelme, ez a válasz rá, mert abból megsporólni nem tudsz semmit és csak oltári nagy rizikó árával lehet valamid, amibe idegileg is tönkre mehetsz és anyagilag is, aminek a vége, ha nincs rokonságod a hajléktalanság, vagy az öngyilkosság. sajnálom, de ez van. Én is láttam sok mindent 40 éves fejjel nem a habokra magyarázok és utólag barátaim könnyű magyarázni meg mutogatni a devizásokra, becsapás volt, bedőltek neki ezért kell nagyon észnél lenni, előttünk lévők hibáiból kell tanulni. A mai fiatalok nagy része sem gondolkozik, hiába intjük őket, ők jobban tudják, kell a babaváró, csók aztán baba sehol :O Hááát OKÉ!
2021. jún. 9. 17:16
 72/111 anonim ***** válasza:
52%

"Utólagosan nagyon könnyű okoskodni, de akkoriban 2008-2010 környékén nem volt semmi más jó ajánlat, kénytelen volt az ember kockáztatni, ha családot, lakást akart."

NEM volt kénytelen kockáztatni senki. Akkor is volt forint alapú hitel, csak jóval kedvezőtlenebb kamatokkal. Azt hogy nincs kockázat meg kell fizetni.

"mert bizakodtak az emberek, a kisbetűs részeket nem olvassák el máig sokan"

Akkor magukra vessenek, nem tudok mit mondani erre.

"Nem egy Mai fiatal pár belevágott a babaváróba, csókba és nem tudnak babát produkálni!"

Akkor visszafizetik a hitelt. Alapból ha babát terveznek, akkor gondolom annak az anyagi vonzatával is számoltak, mert előre okosan gondolkodnak. Ha nem jön a gyerek, majd fizetik a hitelt abból a pénzből, amit egyébként a gyerekre költöttek volna.

" Itt az alap kérdés az, mi értelme van kevés pénzért dolgozni? Nincs értelme"

Nincs értelme? Akkor ha egy adott élethelyzetben csak minimálbérért lenne lehetőséged munkát vállalni, te inkább éhenhalnál? Azért van értelme kevés pénzért dolgozni, mert sokért nem tudnak munkát találni, enni meg kell.

"becsapás volt, bedőltek neki"

Nem becsapás volt, hanem kockázat. Ha a rulettre feltszem a pénzem a nyereség reményében és aztán elbukom az sem becsapás, vállaltam a kockázatot. El kéne már felejteni azt a hozzáállást hogy az államank fogni kell mindnekinek a kezét, és felelősen gondolkodni kell az embereknek. Akinek nem megy az így járt.

"Ha nem lesz baba, bukják a lakást"

Nem bukják a lakást. A hitelt kell viszafizetni. Nyilván ha a babavárót vették fel, olyan ingatlant vettek, ahova gyereket terveznek. Ha mégsem jön a baba el lehet adni a családi lakást/házat, és ketten egy kisebbe költözni. A különbözetből emg visszafizetik azt amit kaptak. Maximum a kamatokat bukhatják el, az vállalható kockázat. Nem kell az árverést és a végrehajtást megvárni, ha érzik hogy nem fogják tudni fizetni el lehet adni piaci áron is az ingatlant maguktól.

2021. jún. 9. 18:42
 73/111 anonim ***** válasza:
16%

Nem egy Mai fiatal pár belevágott a babaváróba, csókba és nem tudnak babát produkálni! velük mi lesz?

A fiatal párok 20%-a terméketlen (vagy a férfi vagy a nő, esetleg mind2), ez 30 felett már sokkal nagyobb mértékű. Pont ma olvastam. Sokaknak álom a gyerek, hiába mindent megpróbálnak. Vannak ilyen ismerőseim. Örökbe fogadni meg nem mindenki akar.

2021. jún. 9. 20:02
 74/111 A kérdező kommentje:

Nekem most elegem ezekkel a hiteles dolgokkal aki azt írja vegyen fel az ember hitelt.

Van egy munka ahová jelentkeztem egy kis cég ami logisztikával foglalkozik. Nekem úgyszintén 200 ezret kínáltak vagy kínálnak havi szinten és megnéztem ennek a cégnek az éves adózott eredményét ami 65 millió ft. Ha ezt lebontjuk havi szintre akkor az ügyvezető havi 5 és fél milliót keres. Nekem pedig kínálnak havi 200 ezret. Na innen kezdődnek a problémák amik írtam. A nagy részét a munkának az alkalmazottak végzik bár a felelősség a tulajdonos és egyben ügyvezetőn van de azért havi 5 milliós és havi 200 ezer között nem kis különbség van. És egyszerűen idegesítő az hogy ilyen céget bárki tudna csinálni akinek van alaptőke illetve kapcsolatai rendszere. De aki ezekkel nem rendelkezik az soha nem fogja még az alaptőkét sem összeszedni vállalkozásra és házra sem. Az ilyen emberek meg akik 65 milliót keresnek évente 2 év alatt tudnak venni egy családi házat hitel nélkül. Ez az ember különbség és nagy különbség valami borzasztó és ezért megy el az embernek a munkakedve de még az életkedve is.

2021. jún. 9. 21:04
 75/111 anonim ***** válasza:
77%
Ezért nem tud bárki bármilyen céget csinálni, mert nincs mindenkinek rá tőkéje, kapcsolata, ezt ki is használják ezek a sutyerákok és mivel tudják az emberek nagy része kiszolgáltatott ezért őket mint az atom úgy fogják kihasználni a legnagyobb hasznot húzva ki belőlük, megfizetésük, prémiumok, eredmények megjutalmazása nélkül.
2021. jún. 9. 21:19
 76/111 A kérdező kommentje:
75-ös: Ez az nagyszerűen kihasználják és nem csak az a cég aki 200 ezret kínál nekem hanem nagyon sok cég. Egy magyar cégtulajnak illetve ügyvezetőnek csak a pénz a fontos hogy neki minél több legyen és nem a munkavállalónak az értékei vagy munkája. A lényeg hogy neki teremtsen a munkavállaló pénzt és ennyi. És ebből ki se lehet lépni ha csak nem nyerek a lottón. Hiába vannak ötleteim vállalkozásra ha nincs rá tőke. Az meg a másik hogy ennek a cégnek ahová jelentkeztem van a ügyvezető aki egyben a tulajdonos van a felesége aki pénzügyes és egyben tulajdonos és van a fia is az ügyvezetőnek aki kiemelt projekt vezető. Tehát nyilván a gyerekük protekciós alapon került be a családi vállalkozásba és nyilván ő sem havi 200 ezerért dolgozik. Aki meg nem született ebbe bele az meg szenved egész életen át. Ezért megy el az embernek az életkedve. Én arról nem tehetek hogy nem születtem bele családi válalkozással rendelkező családba és nem születtem bele gazdag családba. Ugyanúgy szükségem lenne házra és barátnőre és kocsira meg nyaralásokra mint más embernek. De ha csak alkalmazott leszek mindig akkor soha nem fogom ezeket elérni.
2021. jún. 9. 21:51
 77/111 anonim ***** válasza:
100%

#74: Azt felejted el, hogy az ügyvezető (Aki gyakorlatialg a tulajdonos a leírásod alapján, nem alkalmazott. Ráadásul kizárólagos tulajdonos, ha a telejs adózott eredmény az ő zsebébe megy.) kockázatot vállal. Lehet hogy most keres évi 65 milliót a cég által, jövőre meg veszít 300 milliót. Téged legroszabb esetben kirúgnak, és kereshetsz más munkát. Ő egyetlen rossz év alatt akár az előző tíz év keresetét elbukhatja. A te munkaviszonyodban hol van kockázat, akár tizedekkora is? Van olyan pont a munkaszerződésedben, hogy ha egy hónapban nem telejsíted az előírt kvótát, az előző teljes év fizetését vissza kell adnod? Mert a vállakozó ilyen kockázatot vállal.

Na emiatt "keres" ennyit egy vállakozó. Meg persze ott van az is, hogy valószínűleg olyan tudása van. Igen, bizony nem örökölt pénz és jó kapcsolat van a legtöbb sikeres vállakozó mögött, hanem tudás (is).

Egyébként lehet vállakozni, ha az ennyire tuti. Nem, a tévhitekkel ellentétben nem kell sem sokmilliós tőke, sem széles kapcsolatrendszer a vállakozáshoz. Nyilván van amelyikhez igen, de ezer és egy féle vállakozást lehet elindítani a mulláról maximum 500 ezer forint befektetéssel, kapcsolatok nélkül, HA (és most figyelj) a megfelelő tudásod megvan hozzá.

2021. jún. 9. 21:53
 78/111 anonim ***** válasza:
100%
77es igen, viszont amikor túltermelés van akkor hatalmas összeget hoznak össze a "csodás" vállalkozónak a zsebébe és illene megjutalmazni érte azokat a dolgozókat akik hatalmas profitot termeltek össze. Ezt miért nem teszik? Tudod hogy mennyire motiváló volna ez és példa a többieknek is? Mások is kedvet kapnának a termeléshez és pörögne a biznisz, de így nincs motiváltság, sőt a kedv megy el a munkától amikor megtudod túl teljesítettél és nem kapsz érte xartsem, akkor minek is hajtottál?
2021. jún. 10. 07:37
 79/111 anonim ***** válasza:
100%
Jah és a tudásra rátérve, az nem a semmiből jön, gy könnyű tudáshoz jutni, ha olyan családba születsz ahol van egy vállalkozáss, azt a szülők általában tovább adják a gyerekeiknek, vagy ahol van egy programozó, vagy egy kőműves bármi jó szakmunkás aki átadja a tudását mert te magadtól nem fogod a kisújadból kiszopni a tudást és iskolai kereteken belül sem kapsz olyan tudást, hogy te abból vállalkozó lehess aki fenn is tartja magát. Mosta z akinek a szülei pedagógusok voltak, vagy ép azok vagy gyári munkások, vagy takarító, karbantartó, vagyonőr, mentős, rendőr az milyen tudást kapa szüleitől? Semmijet, a legyél csi.cksa mintát kapja.
2021. jún. 10. 07:43
 80/111 anonim ***** válasza:
úgy*
2021. jún. 10. 07:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!