Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi értelme van...

Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?

28/F

2021. jún. 7. 20:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/111 anonim ***** válasza:
53%
Jajj 100as, hát nyilván mindnek milliomosok a szülei meg kinn lakik a gyerekkori lagjobb barátjuk. Akinek a szülei nyilván milliomosok.
2021. jún. 11. 15:08
 102/111 anonim ***** válasza:
A legtöbben, kiket ismerek, diploma után kimentek. Csomó csak átvergődött nyelvvizsgán, 10 ből 9 nek nem felsőfokúja van angolból pl. Akkor hogy mehetettek ki? Talán úgy, hogy nem kell felsőfokon beszélni, csak annyira, hogy legyen 1500-2000 szavas szókincsed, ami az alap kommunikációhoz elég, hogy ne adjanak el téged a piacon ott..
2021. jún. 11. 15:58
 103/111 anonim ***** válasza:
30%
Felső fokú szakmai nyelvtudást egy olyan munkahelyen tudsz megtanulni ahol a munkáltataó fizeti a nyelvtanfolyamot. Nem egy helyen láttam, hogy irodistáknak heti 2szer volt ilyen fogllalkoztatás, nem maguktól szenvedtek vele, és nem önmagukkal beszélgettek angolul. Egyedül olvasva nem fogsz megtanulni beszélni, nincs aki kisegítsen, nincs aki javítsa a szavak kiejtését, mondatok megfogalmazását. Az hazudik aki azt mondja magától tanulta meg, lehet tud angolul, de percek mire kinyög egy mondatot, mert nincs úgy gyakorlatod ha nincs kivel beszélned. Ezt a sok megmondó nem tudja, vagy nem akar belegondolni, hogy nem tudsz magaddal beszélgetni és nem tudod magad megtanítani a jó kiejtésre. Ne nevettessetek már a kamu szövegeitekkel.
2021. jún. 12. 07:37
 104/111 A kérdező kommentje:
102es: Akik kimentek azok ismerosokhoz mentek ki nem egyedul fogd már fel. Egyedul ha nincs kint rokon vagy nincs ismeros velunk akkor halott ötlet egy full idegen városba kimenni. Erre nem kaptam választ. Hol nez az ember szallast? Hova megy dolgozni? A munkakozvetitok akik hirdetnek meg sok a kamu sajnos es elore kell befizetni rengetek penzt. Na tudod mikor megy ki igy az ember ha lenyuljak. Egyedul barmit nehez csinalni. Inkabb abban segitetnétek hogy itthon hogyan erthető el ebben az országban legalább nettó 400-500 ezer ft kereset havonta egy nem tul nehez szakmaval. Melyik cegnel?
2021. jún. 12. 07:56
 105/111 anonim ***** válasza:
53%
Ha akarnék, egy hét alatt ki tudnék költözni bárhová,a recruiterek hetente keresnek Németországból, Ausztriából. Egy hétig laknék hostelben, addig meg keresnék albérletet. Nem tudom, hogy a linkedinen meg a googleön kívül miért kellene ehhez még valaki, aki megmutatja a várost. (És itthon, iskolai keretek között tanultam nyelvet.) Igen, egy kis kezdőtőkét össze kell hozzá trnni, ez tény.
2021. jún. 12. 08:06
 106/111 anonim ***** válasza:
50%
Itthon 400-500 ezret max. mérnöki diplomával tudsz megkeresni, vagy hiper szuper programozóként, mind diplomához kötött. Most nézz utána egy ELTE képzés ami 4-5 éves fél év hány száz ezer ft. A pedagógia képzés fél évre sok (170-200 ezer ft és ez rámogatott), egy valamit érő diploma megszerzéséhez még ennél is többet kell fizetned felnőttként, nappalira nem vesznek fel 28 évesen, munka mellett meg sok sikert, ha van rá eszed és pénzed megszerezhető, ha nincs akkor bukod a pénzt. Lehet rá diákhitelt felvenni, aztán évek mire kinyögöd a félévnyi diákhitelt és a következő félévre megint veheted fel. 40 éves korodra tán meglesz
2021. jún. 12. 09:49
 107/111 anonim ***** válasza:
mármint támogatott*
2021. jún. 12. 09:52
 108/111 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne vennének fel nappalira 28 évesen? Az egyetemen nincs korhatár. És levelezőn is van államilag támogatott képzés. Tanulni kell.
2021. jún. 12. 09:55
 109/111 anonim ***** válasza:
100%

" nappalira nem vesznek fel 28 évesen,"

ember. 99 évesen is felvesznek nappalira mert egyetemen semmiféle korhatár nincs, ez nem középiskola...

2021. jún. 12. 11:42
 110/111 anonim ***** válasza:
50%
Más elbírálás alá esnek a fizetősök. Sokkal könnyebb nekik. Ezt onnan tudom, hogy amikor közgázra jártam, bementünk vizsgázni, és mondta a tanár, na most jönnek a költséges levelezősök, és az a szégyen, hogy sokat semmit sem tudnak, de valahogy át kell engednünk őket...A tanár mondta.
2021. jún. 12. 11:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!