Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tanácsoltok, mit tennétek...

Mit tanácsoltok, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
20-as éveimben járó srác vagyok, elég nehéz helyzetbe kerültem. Saját hibámból karamboloztam a céges autómmal ami totálkáros lett. (Hálistennek nem lett senkinek komolyabb baja.) Fizetnem az autó 10%-át, illetve nyilván a rendőrségtől is fogok egy birságot kapni, lehetséges hogy a jogsim is ugrik, az eljárás még folyamatban van. A cégnél ahol dolgozom erősen gondolkodnak hogy kirugjanak e vagy pedig maradhatok. Szóval elég nagy kiadások várnak rám, az anyagi helyzetem ezt nem engedi meg hogy ezeket “zsebből” kifizessem illetve a jelenlegi munkám is kérdéses. Ha elküldenek fogalmam sincs hogy hogy fogom ezeket kifizetni. Szóval ti mit tennétek a helyemben? Illetve miből tudnék esetleg egy kis pénzt szerezni pluszban?

ma 13:23
 1/6 Tibcsikeh ***** válasza:
39%
Dolgozni kell.
ma 13:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Nyilván, dolgozok még jelenleg is illetve fogok is dolgozni, viszont vidéken sajnos nem olyan magasak a fizetések hogy ekkora kiadásokat tudjak fizetni és még meg is éljek emellett.
ma 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Munkahely van milliónyi másik, pluszpénz kereseti lehetőség szintén.

Lehetsz pl. futár. Másodállásban Woltnál (jogsi nélkül akár biciklivel is), Foodoránál havi bő 200ezerig full adómentes.

ma 13:28
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
már most kezdj el másik munkahelyet keresni
ma 13:35
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Valóban, vállalj másodállást. Ez az egy járható út.

Amúgy milyen baleset? Ha nem vagyok indiszkrét.

Ha telefonoztál vagy piroson mentél át és azért karamboloztál, akkor jogos lehet a kirúgás. De ha benéztél valami táblát vagy ilyesmi, akkor maradhatnál.

ma 13:35
 6/6 krwkco ***** válasza:
60%

"Ha elküldenek fogalmam sincs hogy hogy fogom ezeket kifizetni. Szóval ti mit tennétek a helyemben?"

Sodródj az árral. Nem várhatnak el tőled semmi emberfelettit.

Ha a rendőrség kihallgat, legyél udvarias. Mond el, hogy tanultál az esetből, soha többé, stb. És a megélhetésed múlik a jogosítványon.

A munkahelyeden legyél minél hasznosabb. Annyira, hogy ne álljon érdekükben mást keresni helyetted, mert nem találnak jobbat. Ha elbocsájtanak, az már nem segít rajtuk. Az autó attól nem fog visszatérni.

A kártérítésre kérj részletfizetést. Ez a munkahelynek is érdeke, mert ha végrehajtásig megy a dolog, legfeljebb a fizetésed 30 %-át vonhatják. És azt sem kapja meg a munkahely, mert a végrehajtó először leveszi a költségeit.

Ha nincs más megoldás, mint a konfrontálódás, akkor nézz utána, hogy a munka törvénykönyve szerint mennyi lehet a maximális felelősséged a kárért. Mintha 3 havi fizetésre emlékeznék, de nem néztem utána.

Ennyi. Majd idővel minden megoldódik.

ma 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!