Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, OKJ végzettséggel rendelkezem Idegenforgalmi szakmenedzser) Pályakezdő vagyok, gyakorlaton egy szállodába voltam recepciósként 2 hónapig. Sajnos angolul kezdő szinten vagyok, a német tudásom középfokú.

Egy pénztárosi-eladói munkát ajánlottak egy drogériában bruttó 124000-ért. (nettó 81.000 Ft) Szerintetek elfogadjam vagy keressek mást?

2014. jan. 8. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fogadd el. Pályakezdő vagy, minden lehetőséget meg kell ragadni. A pénzre is és a gyakorlatra is szükséged van. Mindegy, hogy az most pénztáros-eladói vagy más. Ha később magasabb szintű munkakört töltesz is be, nem kell azt szégyellni, hogy valahol elkezdte az embert.

Nekem két diplomám van, de amikor éppen állás nélkül voltam (és nem voltam már pályakezdő), elmentem egy szoláriumba recepciósnak, de más, érettségit sem igénylő munkát is végeztem már. Annál rosszabb nincs, amikor az ember otthon ül és sajnálja önmagát, hogy nincs munkája. Ennél bármi jobb.

2014. jan. 8. 13:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat! :-) Én is így gondolom, hogy elfogadom, mert a gyakorlat és a pénz is kell! :)
2014. jan. 8. 13:31
 3/5 anonim ***** válasza:
86%

Értem a dilemmát. Attól tartasz, hogy nem szakmába vágó munkatapasztalat hogy fog kinézni az önéletrajzodban. Hát, sokkal jobban, mint az, hogy évekig munkanélküli voltál. Arról nem beszélve, hogy már ne haragudj, de sosem értettem, hogy ezeket az OKJ-s tanfolyamokat minek végzitek el? Amikor 3-4 évig képeznek ilyen szakembereket főiskolán, és ők sem tudnak elhelyezkedni?!

Ha meg jó állást szeretnél, az angol felsőfokú nyelvtudás ma már elengedhetetlen.

2014. jan. 8. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
90%

"Ennél bármi jobb."

Hidd el, van olyan "munkahely", aminél az otthon ülés sokkal, de sokkal jobb!

2014. jan. 8. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Így van, ráadásul értelmes ember "otthon ülve" is fejlesztheti magát, jobb állás, több pénz reményében, ahelyett hogy elmegy rabszolgának havi 79-ért. Persze nem kell ezt mindenkinek tudni :)
2014. jan. 11. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!