Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?
Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?
28/F
"Külföld sem jöhet szóba akinek nincs kit ismerőse és stabil nyelvtudása."
Ismerős nem kell (bár tény hogy megkönnyíti, de megoldható nélküle is), a nyelvtudás meg csak rajtad múlik, ne próbáld meg másra fogni.
"Itthon nemtudsz megtanulni felsőfokú szinten angolul hogy kint tudjál munkát vállalni."
Érdekes, én meg tudtam. (Mielőtt ebbe kötsz bele, nem fizetett nyelviskolában vagy elit egyetemen)
"A szakmai angol a legnehezebb de ez függ az adott szakmától is."
Ha megy a "sima" angol és a szakmához is értesz, nem nehéz a szakmai angol. Sőt, szerintem könyebb mint a sima angol. (az én szakmámban legalábbis)
"A másik meg hol érdeklődik az ember a munka után? Kimegy az ember egy ismeretlen országba és mi lesz a munkahellyel?"
Létezik az internet. Nyugati országokba sokan mennek úgy ki, hogy személyesen nem is találkoznak a munkaadójukkal előtte, minden online történik. Nyilván nem minden cég nyitott erre, de van amelyik igen.
"Mit gondolsz sokan akik keveset keresnek ok nem akarnak kimenni?"
Igen, ezt gondolom (kevés kivételtől eltekintve). Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség (most nem az idős beteg rokonját ápolja és hasonló százból egy kivételekre gondolok)
Nyelvet tudsz tanulni az internetről, ingyen. Szakmai ismereteket és gyakorlatot tudsz szerezni a munkád során, ingyen. Az adott ország törvényeinek (mi kell a kiutazáshoz-munkavállaláshoz, bejelentés, adózás hogy működik stb) utána tudsz nézni az interneten, ingyen. Ahhoz hogy külföldre tudj menni, három dolog elég: alapvető intelligencia, internet, motiváció. Aki azt mondja hogy nem tud kimenni dolgozni, az vagy túl buta hozzá, vagy nem elég motivált.
"Aki azt mondja hogy nem tud kimenni dolgozni, az vagy túl buta hozzá, vagy nem elég motivált."
Egyet értek.
"Itthon nemtudsz megtanulni felsőfokú szinten angolul hogy kint tudjál munkát vállalni."
Itthon nem tudsz megtanulni. Kint sem tudsz megtanulni, mert felsőfokú nyelvtudás nélkül nem tudsz kimenni. Akkor ha itthon nem lehet tanulni, külföldre meg nem lehet kimenni, akkor az a több százezer magyar, aki felsőfokon beszél idegen nyelvet, hol tanult meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!