Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Másnak is szokott lenni...

Másnak is szokott lenni bűntudata, hogy örökölt még másoknak nehéz az élet?

Figyelt kérdés
A szüleim gyerekkorom óta támogattak, fizették az egyetemet, kocsit és lakást is kaptam. A munkahelyemen többen is albérletben élnek hónapról hónapra, semmilyen támogatást nem kapva. Eléggé rosszul érzem magam ilyenkor és elgondolkodok, hogy mi lett volna, ha nem lennék ilyen szerencsés, kalkulációkst végzek és nagyon zavaró belegondolni mennyire nehezebb lenne albérlet mellett az élet.

febr. 1. 21:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%

Én is szerencsés helyzetben nőttem fel, szerencsésem alakult azóta is minden szempontból az életem, és én is szoktam ilyeneket gondolkozni. Teljesen érthető, hogy bűntudatod van, hiszen empatikus ember vagy, aki észreveszi mások nehézségeit. Az, hogy szerencsésebb helyzetben vagy, nem csökkenti a te érdemeidet vagy a szüleid erőfeszítéseit, akik támogattak téged. Az élet nem igazságos, de ez nem a te hibád.

A bűntudat helyett próbálhatod az energiáidat arra fordítani, hogy másoknak segíts, akár anyagi támogatással, akár önkéntes munkával vagy egyszerű odafigyeléssel. Az, hogy tisztában vagy azzal, mennyire szerencsés vagy, és hálát érzel érte, már önmagában is pozitív dolog. Ez a szemlélet segíthet abban, hogy értékeld, amid van, és hozzájárulj mások életének jobbá tételéhez.

Ebben ez a lényeg, nem a bűntudat érzése. Olyan helyzetben vagy, amiből kiindulva adott esetben jobbá teheted a világot, nem muszáj csak a saját túléléseden görcsölni minden nap - ez valóban szerencsés helyzet, használd jóra, ennyi az egész.

febr. 1. 21:43
 2/16 anonim ***** válasza:
29%
Ezért bűntudat. Ez a normális. Mások szüleinek lehet bűntudata, hogy nem tudták a gyereküknek megadni amit kellett volna.
febr. 1. 22:15
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
Ne legyen bűntudatod ilyen miatt. Nem tehetsz róla, hogy jó anyagi helyzetben van a családod és arról sem, hogy mások meg nincsenek ilyen helyzetben. Nem bűn az ha az embernek van pénze. Persze nyilván az tök jó ha átérzed mások nehéz helyzetét és együtt érzel velük, de ez ne aggasszon azért nagyon. Élj a lehetőségeiddel, becsüld meg amid van és ha van rá módod akkor megpróbálkozhatsz valamilyen formában jótékonykodni.
febr. 1. 23:11
 4/16 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem bűntudat, mert bűnt nem követtél el.

Félelem attól hogy talán életképtelen lennél a “kezdőlöket” nélkül. Nem érzed magadénak a sikereket, nem tudod hol érnek véget a szüleid érdemei és hol kezdődnek a tieid.

febr. 1. 23:45
 5/16 Mad Max2 ***** válasza:
60%

Örülj hogy neked könnyebben indult az életed, és közben ne felejtsd el sosem hogy másoknak sokkal nehezebb.

Ennyi amit tehetsz.

febr. 2. 06:57
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Semmi baj nincs ezzel, csak ne írj ki olyan provokatív kérdéseket, hogy 25 évesen 12 milliós megtakarítás jónak számít-e?
febr. 2. 08:26
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nincs, de sokan irigykedtek, falun nincsenek titkok, részben ezért is kellett elköltözni onnan. Nagynénémmel is megszünt a kapcsolat, apám (aki azóta meghalt), intézte anno a földek és nagyszülői ház ügyeit. Minden rendben volt évekig, aztán amikor én ezt azt eladtam jött az irigykedés utólagos pénz követelés...
febr. 2. 08:50
 8/16 krwkco ***** válasza:
100%

"Eléggé rosszul érzem magam ilyenkor és elgondolkodok, hogy mi lett volna, ha nem lennék ilyen szerencsés, kalkulációkat végzek és nagyon zavaró belegondolni mennyire nehezebb lenne albérlet mellett az élet."

Ahogy 4-es írta, ez nem bűntudat. Bár a köznyelvben gyakran keverik a fogalmakat. Nem a rászorulóktól vetted el ezt a vagyont. És nem is gondolsz rá, hogy el kellene osztogatnod.

Ez félelem, szorongás egy elképzelt helyzettől.

febr. 2. 10:37
 9/16 anonim ***** válasza:
38%

Minket nem segítettek szüleink.

A férjemet sem mert mindketten nagy családból származunk( több mint 6gyerek)

A férjem es en rengeteget dolgoztunk külföldön. Főleg a férjem éjszaka 3tól 12-13 órákat.

Na de sikerult megvenni anno 1 házat amit felújítottunk es 2 részre osztottunk. közben építettünk egy másikat mert az előzőt annyira nem szerettük a hely miatt.

Közbe kiadtuk az előző házat fent es lent, meglett a ház amire vágytunk, közbe hazaköltöztunk, építettünk egy kis kabanát kozbe felmentek az árakat, de a kabanat ugy tudtuk megepiteni hogy az előzőt a bookingnak kiadtuk.

Sot a sajatunkat is kiadtuk nyáron a nookingnak annyira jol ment.

Be tudtunk fejezni a kabanát most hála Istennek elértük, sosem gondoltuk volna

Tehát szerencse is kell.

Természetesen ha érdekelnek a kiadó lakasok faház bármi gyönyörű helyen ki lehet venni.

De sajnos nem mindegyik tesónknak jött ez így össze, tényleg rengeteget dolgoztunk és 000 segítséggel, sőt mi segítettük sokszor a tesóinkat , szülőket is néha.

Most ezt már nem lehetne ugy megcsinálni, de egy szorgalmas pár sokmindent elérhet

febr. 2. 11:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fene az a kabana? 😁
febr. 2. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!