Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi értelme van...

Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?

28/F

2021. jún. 7. 20:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 A kérdező kommentje:
50-es: Nekem csak Budapest johet szoba es itt is van munkám. A másik meg persze hogy nem tanultam szívsebésznek hogyha egyrészt nehéz máarészt drága lett volna az egyetem. Aztan én az átlagot mondtam és nem azt hogy mondjuk a arab repülőgép pilóták megkapjak a havi 5 milliót tehát pilotanak kell tanulni. Nem. Én az átlagot mondtam nem túl kiemelkedő végzettséggel de munkával. És a pénz meg kevés az árakhoz képest. Hitel szintén nem lehetséges mert hogyha megszunik az embernek a munkaja aztan nem tudja fizetni a házat vegul akár el is vehetik. Aztán egy átlagos fizetésnek átlagos munkával az árakhoz képest min. havi nettó 600 ezer forintnak kell lenni. Tehát ennyit kéne megkapnia egy péknek is mondjuk. Mert ez se sok de legalább ennyibol van remény hogy nem 60 év mulva lesz penze az embernek háza.
2021. jún. 9. 08:00
 52/111 anonim ***** válasza:
71%
Az átlag ember nem gazdag. Attól átlag.
2021. jún. 9. 08:07
 53/111 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj kérdező, de te annyira buta vagy...

Az meg van hogy ha hirtelen minden átlagos munkás 600ezret kezdene keresni, akkor a most 70 milliós ingatlan már nem 70 millióba kerülne hanem mondjuk 210 millióba?

2021. jún. 9. 08:10
 54/111 anonim ***** válasza:
100%

Nekem személy szerint totál 8, ha egy ingatlan 70 millió vagy 200 millió vagy egymilliárd akár.

Se az egyiket se a másikat esélyem sincs megvenni, tőlem kerülhet 200 millióba is a 70 misis ingatlan-semmit se számít.

2021. jún. 9. 09:10
 55/111 anonim ***** válasza:
52%
Én azt nem értem hogy honnan jön ez a tévképzete az embereknek, hogy valaha is az lett volna a norma hogy átlag ember átlag munkából saját erejéből pár év alatt előteremti a tőkét egy saját ingatlanhoz.
2021. jún. 9. 09:18
 56/111 anonim ***** válasza:
100%
55ös senkiben nincs ez a tévképzet, pont erről beszélünk, csak az it okos emberek akarják megmagyarázni, hogy milyen egyszerűen lehet önerőből lakáshoz jutni, meg azok akik innen, onnan a családjukon belül összekoldulták rá a nagy részét és verik a nyálukat mert még hitelt is vettek fel mellé. Sokan elfelejtik honnan indultak, csak a nyálukat tudják verni. Önerőből nem lesz lakás, még ha ketten is vagytok sem fog összejönni. Gondolj bele, ha egy gyár becsődöl, vagy megszűnik a munkahely akkor mi van? Ki válla ekkora kockázatot, ha munkanélkülivé válsz és fizető képtelenné veszíted a lakást, marhára megéri
2021. jún. 9. 09:33
 57/111 anonim ***** válasza:
Nem mindenki gyárban dolgozik, és nem nem mindenkinek tart hónapokig munkát találni. Ha valaki biztosnak érzi a munkahelyét, miért ne venne fel hitelt?
2021. jún. 9. 09:38
 58/111 anonim ***** válasza:
Direkt vissza olvastam a válaszokat. Ki állította hogy "milyen egyszerű önerőből saját lakáshoz jutni"? Mert ahogy én látom senki, de ha gondolod idézz be egy ilyen választ. Persze hogy nem egyszerű, de nem is lehetetlen.
2021. jún. 9. 09:38
 59/111 anonim ***** válasza:
46%
58as a feletted lévő is ezt állítja, miközben semmi nem biztos és nem sokan találnak rövid időn belül másik munkát ő bezzeg. Vannak itt akiknek jól megy, de nem róluk van a téma, csak szeretnek belerö.fögni mindenbe meg bele okoskodni. Ha ennyire könnyű lenne akkor nem lennének kiadó lakások, szobák, mert mindenki venne magának hitlre lakást, és mindenki biztosra tudná, hogy 40 évig fogja a törlesztő részeteket fizetni gond nélkül. Igen a statisztika és amit én is látok pont ezt igazolja :D Sok csi.cska
2021. jún. 9. 10:07
 60/111 anonim ***** válasza:
100%
Vidéken meg 15 milliós házat kapsz ami paraszt ház, vertfal, vagy vályog esetleg 1000 éves tégla, és vizesedik vagy magas a páratartalom a lakásban nagy előrejutás 15 millióért ilyen helyre menni, ahol ráadásul nincs munka, nincs általában semmi sem és át kell utaznod másik városba, akár orvosért is. Ez sem előre jutás, főleg aki Pesten nőtt fel.
2021. jún. 9. 10:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!