Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?
Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?
28/F
Kérdező!
Miért olyan dolgokra vágysz, amik elérhetetlenek számodra? Miért nem a saját vagyoni színtelen próbálod magad jól érezni?
Vannak nálad sokkal szegényebb emberek is, mégis élnek, mégis van motivációjuk.
Ne sajnaltasd magad!
Én például szeretnék egy vitorláshajót amivel 2-3 évig hajózgathatnék a világ körül.
Nem valószínű, hogy összejön, pedig nem keresek rosszul.
Mégsem sajnáltatom itt magam, hanem élvezem az életet a saját kereteim között.
Nagyon el vagy tévedve kérdező,rosszul hiszed hogy minden egyes embernek a Földön jár a jólét,gazdagság,a saját családi ház,a drága autó alanyi jogon,ez soha nem volt és lesz így.Ebben az országban biztos nem és csak hogy tudd,mi még a jobbik feléhez tartozunk,gondolj Afrikára vagy Ázsiára,Dél-Amerikára ahol milliárdok élnek ennél sokkal rosszabb színvonalban.
Az meg még szerintem Nyugat-Európában és Amerikában sem megszokott hogy egyedülálló 30 éves ember önerőből,hitel nélkül veszi magának a családi házat.80 milliós háza meg végképp nem lesz olyannak aki nem tud pl komoly tudást felmutatni vagy jó körülményeket kapott az élettől.
És ez nem a kapitalizmus miatt van,a "pórnép" mindig is szarul élt,ez így is volt és így is lesz.Fogadd el hogy a világ igazságtalan,sok múlik a szerencsén,időzítésen és a legtöbben a rövidebbet húzzák.
"Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?"
Nem akarok a híd alatt lakni, sem éhenhalni.
"Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés."
Ennél pesten kb minden piacképes dilmával többet lehet keresni, szóval az állítás nem igaz.
"Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi."
Családi házat családi fizetésből kell venni. A 25 év gyűjtés ha ketten vagytok mindjárt csak 12. Ha hitelre vesztek, akkor a 30% önrész 4 év körl összeszedhető, utána van saját házatok, még ha hitellel terhelt is.
"ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni?"
Pénzt keresni alapvetően 4 féle képpen lehet: munka, vállalkozás, befektetés, szerencsejáték. Befektetés kiesik, mert nincs mit befektetni. Szerencsejáték kiesik, mert nem elég kiszámítható. Munka kiesik, mert most is dolgozol, és nem keresel vele eleget. Marad a vállakozás, vagy esetleg továbbképzed magad, és elmész egy jobban fizető szakmába dolgozni.
"Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? "
A feltevés nem igaz, mert lehet. Sokan megcsinálták már. Valóban nem mindenkinek sikerül, de az hogy nem lehet tényszerűen hamis állítás.
"Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?"
Nem csak a monoton robotmeló létezik, főleg nem a fővárosban. Én nem érzem robotolásnak am unkámat, szeretem csinálni, és nem is fáradtan esek haza minden nap.
"Alkalmazotti fizetésből lehetetlen egy 80 milliós házat mondjuk venni rövid idő alatt. Sajnos Pesten egy családi ház ami még átlag alattinak is számít 80 millióba kerül de pest megyében sem olcsóbbak már sajnos."
A fővárosban nem ritka az 1 milliós fizetés. Ott is magasnak számít, de nem kirívó. Az 2 emberre 2 millió havonta, évi 24. Ha a felét félreteszik, 6-7 év alatt megvan a 80 milliós ház. Igen, nem mindenki keres ennyit. De nem is kell hogy mindenkinek saját háza legyen a fővárosban.
Wgyébként nem tudom miért úgy gondolkodsz hogy félre kell rakni, vagy örökségből venni. Az ingatlanok legnagyobb részét (a lakók, a befektetési ingatlan más tészta) hitelből veszik. A 80 milliós házat is a legtöbben. Aztán fizetik 20 évig, csak azt te nem látod.
"Amennyit fizetnek itthon egy alkalmazottnak pontosan annyi elég hogy az alapvető dolgokra meglegyen a pénz és ennyi."
Annyit fizetnek, amennyiért még éppen találnak munkást. A cégnek nem érdeke többet fizetni, ha ennyiért is megcsinálják. Ha többet akarsz, többet is kell adnod, lehet tanulni orvosnak vagy programozónak, senki nem tart vissza.
" Sajnos ez a kapitalizmus rendszer teljesen elrontotta az emberi társadalmat a pénz miatt."
Ha megnézed hogy egy átlag ember mennyit dolgozik élete során, kiderül hogy a kapitalizmusban sokkal kevesebbet dolgozunk mint pár száz évvel ezelőtt. A rendszerváltás előtti évtizedeket most ne vegyük ide, mert akkor gyakorlatialg feléltük a tartalékokat+hiteleket, hosszú távon az nem volt fenntartható. Olyan mintha a spórolt pénzedből élnél munka nélkül. Egy ideig jó, aztán totál csőd.
500 ezer forintból (egy darab számítógép) indítottam el a vállalkozásomat, eleinte csak azzal a céllal, hogy az általad lesajnált 300 ezret hozza vissza egy hónapban, egy évvel később meg azon agyalok, hogy milyen adózásra váltsak, mert túllépem a 12 milliót.
Egy nagy különbség van köztünk: én tanultam és dolgoztam, építettem a kapcsolataimat és a tudásomat. Nem, semmi sem jött a szüleimtől, mert gyári munkások. (Úgyis ez lenne a következő érved.)
De ha neked az az egyetlen vállalkozási ötleted, hogy százmillióból nyiss egy éttermet, akkor épp megspórolok neked egy 100 millás csúfos bukást: nem menne. Mert lusta és ostoba vagy. Csak a siránkozás megy itt hónapok, ha nem évek óta, hogy neked családi ház kell Budapesten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!