Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mi értelme van...

Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?

28/F

2021. jún. 7. 20:46
 81/111 anonim ***** válasza:
79: már miért ne lehetne tudást szerezni az iskolában? Nyilván utána önszorgalomból hozzá kell tenni, meg munkatapasztalatot szerezni. De ha így állsz hozzá, hogy vagy születni kell vagy semmi nem lehet belőled, akkor tényleg nem is lesz.
2021. jún. 10. 09:04
 82/111 A kérdező kommentje:
81-es: A 79-es nagyon jól leírja. Aki nem születik gazdag családba nem jár erős vagy fizetős de nagyon jó gimnáziumba ahol tanítanak is valamit és nem úgy mint az állami középsulikban. Aztán megy egy nagyon jó egyetemre akár fizetős szakra mert megteheti elvégzi és a szülők meg a kapcsolati rendszerüknek köszönhetően beteszik őt egy nagyon jó munkahelyre ahol megtanulja a többit. Ezzel szemben aki ebbe nem született bele nagyon nehéz és a szorgalom meg a tanulás is kevés ehhez kellennek kapcsolatok és egy jó adag szerencse is. Ha ez nincs meg akkor se gazdagság se tudás nem lesz.
2021. jún. 10. 10:04
 83/111 anonim ***** válasza:
Ha hozzá sem fogsz, persze, hogy nem lesz.
2021. jún. 10. 11:55
 84/111 A kérdező kommentje:
Hogyan kell hozzafogni plane 28 evesen?
2021. jún. 10. 12:13
 85/111 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy akik ezeket a kérdéseket kiírják, szinte mindig szülőre, oktatási rendszerre akarnak rákenni minden felelősséget azért hogy hol tartanak az életben, anélkül hogy egy pillanatra önvizsgálatot tartanának, és a saját rajtuk nem kívül álló hiányosságaikat is felismernék és azon próbálnának csiszolni.
2021. jún. 10. 12:30
 86/111 anonim ***** válasza:
84: úgy érzed, öreg vagy tanulni? Elárulom, hogy van még majdnem 40 éved a munkaerőpiacon. Abból kellene feláldozni 5öt kb, és kitanulni valami értelmes szakmát akár egyetemet. Levelezőn pl, akkor tudsz mellette dolgozni. Hogy mit tanulj, azt nem én fogom megmondani, ebbe is bele kell tenni a melót. Körülnézni, mire van igény, mihez akarsz kezdeni.
2021. jún. 10. 14:37
 87/111 anonim ***** válasza:

"viszont amikor túltermelés van akkor hatalmas összeget hoznak össze a "csodás" vállalkozónak a zsebébe és illene megjutalmazni érte azokat a dolgozókat akik hatalmas profitot termeltek össze. Ezt miért nem teszik? "

Ez (szerintem) akkor lenne igaz amit mondasz, ha fordítva is működne. Oké, ha jól tejesít a cég, legyen bónusz. De akkor meg ha rosszul teljesít legyen levonás. Ez így lenne korrekt.

"iskolai kereteken belül sem kapsz olyan tudást, hogy te abból vállalkozó lehess aki fenn is tartja magát"

Igen, a világon csak az iskolarendszerű képzések során vagy a szülőktől lehet tanulni. Semmilyen más mód nincs. Teljesen igazad van. (irónia volt a gyengébbek kedvéért) Én pl középszinten beszélek németül. Egyik szülőm nem tud egy szót se. Iskolában soha egyetlen órát nem tanultam, fizetett magántanárnál sem. Magamtól tanultam meg könyvekből, internetről (teljesen ingyen). Ugyanígy a vállakozásról is ezer dolgot lehet tanulni.

"Ezzel szemben aki ebbe nem született bele nagyon nehéz és a szorgalom meg a tanulás is kevés ehhez kellennek kapcsolatok és egy jó adag szerencse is. Ha ez nincs meg akkor se gazdagság se tudás nem lesz."

Ahhoz, hogy valaki milliárdos legyen, valóban kell kapcsolat és szerencse (legalább az egyik) a tudás és szorgalom mellett. Ahhoz hogy valaki mondjuk havi 3-4 millió tiszta hasznot termeljen egy vállakozással, egyik sem. Ennyit el lehet érni munkával és tudással, kapcsolatok, szerencse és családi háttér nélkül is reálisan.

2021. jún. 10. 15:54
 88/111 anonim ***** válasza:

De ha csak alkalmazott leszek mindig akkor soha nem fogom ezeket elérni.

Ezért megy ma ki minden 3, magyar külföldre, mert ott tárt karokkal várják a dolgozni vágyókat. Oké, hogy alamizsnát adnak ottani szinthez képest, de magyar bérhez képest az is 4-5 szörös pénz. Ha meg van egy nőd, ketten pár év alatt hitelmentes 25 milliós lakást vehettek már.

2021. jún. 11. 10:46
 89/111 A kérdező kommentje:
88-as: Te értetted mit írtam? Külföld sem jöhet szóba akinek nincs kit ismerőse és stabil nyelvtudása. Nem úgy megy hopp gondol egyet az ember és kimegy. Hova megy ki? Milyen munkahelyre? Hol kell utánanézni a külföldi cégeknek? És még sorolhatnám.
2021. jún. 11. 11:59
 90/111 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta hogy kitörni könnyű, de ha te már a felmerülő akadályok láttán meg sem próbálod, akkor nincs mire fel reklamálnod.
2021. jún. 11. 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!