Szerintetek mi értelme van kevés pénzért dolgozni?
Nagyon sok helyen és Pesten is főleg még mindig nettó 200-300 ezer ft a fizetés a legtöbb cégeknél és független attól hogy mi a szakma akkor is ennyi a fizetés. Persze kivételek mindig vannak például IT területén de a legtöbb szakmámban ennyi a fizetés. Mondjuk elkezd az ember dolgozni 20 évesen és elkezdi gyűjteni akkor ha nem költi el akkor 10 év alatt összejön mondjuk 30 millió ami egy panellakásra telik. Hogyha egy házat akar az ember akkor ahhoz még egy 10-15 évet rá kell tenni és úgy hogy semmi nem költ az ember addig a fizetésből. Na most 20 évesen aztán mire lesz egy házra pénz már 45 éves lesz adott ember vagy én vagy akárki. Aztán 45 évesen eljutok oda hogy van egy házam és kb ennyi. A lényeg az hogy túl rövid az élet a fizetésekhez képest. Valaki havonta keres 10 milliót még más 5 év alatt. Nem látom értelmét tehát a kevés fizetésű munkának és kezdem feladni azt hogy én reggel bemegyek és dolgozok mert egyrészt stresszes is másrészt meg nem fizet meg csakhogy ha kilépek akkor már később nem lesz semmi pénzem. ÉS ebből szerintetek hogy lehet kiszakadni? Miért nem lehet egy átlag 0-ról indult embert gazdag vagy legalább annyi pénze hogy legyen pénz egy saját önálló vállalkozásra? Így hogy az ember napi 8 órát lerobotol hulla fáradt lesz utána aztán a pénz meg nem ér semmit és ez lesz életem végéig?
28/F
"Egyedül olvasva nem fogsz megtanulni beszélni, nincs aki kisegítsen, nincs aki javítsa a szavak kiejtését, mondatok megfogalmazását."
Van rengeteg olyan internetes platform, ahol lehet beszélgetni (kimondottan tanuálsi céllal) másokkal, akik bár nem nyelvtanárok, anyanyelvként beszélik az adott nyelvet, és segítenek. Mielőtt ebbe kötnél bele, ingyen is van ilyen. Várom a következő kifogást. De olyan is van ahol felmondod a szöveget mikrofonba és visszaküldik a javaslataikat, szóval nem kell real time jelenlenni, ez sem lehet kifogás.
"nappalira nem vesznek fel 28 évesen,"
De.
"Most nézz utána egy ELTE képzés ami 4-5 éves fél év hány száz ezer ft."
Nem elte, de én mechatronikai mérnöknek tanultam (tavaly végeztem, nem korszakokkal ezelőtt), az önköltséges képzés (ami nem indult egyébként, mert mindenkit felvettek államira) havi 40 ezer lett volna. Ezt a mekis krumplisütő fizetésből is ki tudod gazdálkodni. Egyébként miért kéne fizetni, létezik államilag támogatott képzés. Én konkrétan egy olyan gyakornoki programba kerültem be, ahol egyből havi 100 ezer felett fizetnek a nappali képzés mellet, és ez meglesz a teljes képzés alatt fixen. Ja hogy ehhez előtte nem otthon kellett rejszolni hanem valamit letenni az asztalra, hát igen ez így van...
"Lehet rá diákhitelt felvenni, aztán évek mire kinyögöd a félévnyi diákhitelt és a következő félévre megint veheted fel. 40 éves korodra tán meglesz"
A diplomás fizetésből (a nullához képest, amit most keres a kérdező) egy szűk év alatt röhögve vissza lehet fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!