Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?
Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.
Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.
"Ahhoz, hogy fejlesszem a céget és előrébb lépjünk ami mindenkinek jó ahhoz kell több munkaerő!"
Kereslet-kínálat. Ha kell, akkor fizesd meg őket, fizess annyit amennyiért elvállalják. Ha nem tudod megfizetni, úgy hogy hasznot is termeljen a cég, akkor a cégedben nincs is bővülési potenciál és nincs is szükséged új emberre.
A kérdés mennyire hajtod szét az embereket a minimálbérért.
Ha laza a munka, több munkáért adj több pénzt. Akkor nem kell felvenned munkásokat csak a jelenlegi embereidnek kicsit többet vagy hatékonyabban dolgozni.
8-10 órába dolgoznak és csak hétköznap , hétvégén pihenünk. Ebéd időt se dolgoztatom le. Nincsenek széthajtva egyáltalán!
Az italozást nem engedem nekik munka közben meg előtt se, de minden nap vihetnek haza 1 sört a benti hűtőből aki kér.
"8-10 órába dolgoznak és csak hétköznap , hétvégén pihenünk. Ebéd időt se dolgoztatom le. Nincsenek széthajtva egyáltalán!"
Nehogy már attól hidd magad jó munkaadónak, hogy nem dolgoztatod le az ebédszünetet, és biztosítod az a heti két pihenőnapot, amit TÖRVÉNY ír elő...
Már leírtam , hogy amellett, hogy intézem az ügyeket én is beszoktam állni dolgozni! És mikor ők már otthon söröznek én még akkor is a cég és az ő jövőjükön elmélkedek.
Szombaton is dolgoztathatnám őket! De nem teszem mert a hétvége a pihenésé.
Ebédszünetet meg le lehet dolgoztatni!
"Szombaton is dolgoztathatnám őket! De nem teszem mert a hétvége a pihenésé."
Ezek szerint te még a munka törvénykönyvének a tartalmával sem vagy tisztában. Azért elég meredek így alkalmazottakat foglalkoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!