Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem elég sok embernek...

Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?

Figyelt kérdés

Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.

Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.

2020. okt. 23. 16:35
 71/101 anonim ***** válasza:
100%

"Ahhoz, hogy fejlesszem a céget és előrébb lépjünk ami mindenkinek jó ahhoz kell több munkaerő!"

Kereslet-kínálat. Ha kell, akkor fizesd meg őket, fizess annyit amennyiért elvállalják. Ha nem tudod megfizetni, úgy hogy hasznot is termeljen a cég, akkor a cégedben nincs is bővülési potenciál és nincs is szükséged új emberre.

2020. okt. 23. 19:50
 72/101 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés mennyire hajtod szét az embereket a minimálbérért.

Ha laza a munka, több munkáért adj több pénzt. Akkor nem kell felvenned munkásokat csak a jelenlegi embereidnek kicsit többet vagy hatékonyabban dolgozni.

2020. okt. 23. 19:57
 73/101 A kérdező kommentje:

8-10 órába dolgoznak és csak hétköznap , hétvégén pihenünk. Ebéd időt se dolgoztatom le. Nincsenek széthajtva egyáltalán!

Az italozást nem engedem nekik munka közben meg előtt se, de minden nap vihetnek haza 1 sört a benti hűtőből aki kér.

2020. okt. 23. 19:59
 74/101 anonim ***** válasza:
85%
Neked nem dolgozóid vannak, hanem rabszolgáid. Akkor szokott ez előfordulni, ha a góré úgy képzeli el a vállalkozást, hogy ő a heréjét vakarja napi 23 órában, a 8 hülye meg minimálbérért termelje ki a hasznot neki, de a száját fogja be, mert te tartod el a családját. Lóphaszt.
2020. okt. 23. 20:01
 75/101 anonim ***** válasza:
83%
Továbbra se értem. Ha tényleg szükséged van arra a munkaerőre, de annyiért nem vállalják, amennyit kínálsz érte, akkor az a megoldás, hogy többet kell felajánlanod. Hogy miből? Arányosan csökkenthetnéd például a saját fizetésedet. Hiszen szerinted 100 ezer forint bőven elég a megélhetéshez, ha jól emlékszem pár oldallal korábbról.
2020. okt. 23. 20:01
 76/101 anonim ***** válasza:
78%

"8-10 órába dolgoznak és csak hétköznap , hétvégén pihenünk. Ebéd időt se dolgoztatom le. Nincsenek széthajtva egyáltalán!"

Nehogy már attól hidd magad jó munkaadónak, hogy nem dolgoztatod le az ebédszünetet, és biztosítod az a heti két pihenőnapot, amit TÖRVÉNY ír elő...

2020. okt. 23. 20:06
 77/101 A kérdező kommentje:

Már leírtam , hogy amellett, hogy intézem az ügyeket én is beszoktam állni dolgozni! És mikor ők már otthon söröznek én még akkor is a cég és az ő jövőjükön elmélkedek.

2020. okt. 23. 20:13
 78/101 A kérdező kommentje:

Szombaton is dolgoztathatnám őket! De nem teszem mert a hétvége a pihenésé.

Ebédszünetet meg le lehet dolgoztatni!

2020. okt. 23. 20:15
 79/101 anonim ***** válasza:
100%
Munka hatékonyságával vagy a szervezéssel lehet probléma. Szerintem.
2020. okt. 23. 20:15
 80/101 anonim ***** válasza:
71%

"Szombaton is dolgoztathatnám őket! De nem teszem mert a hétvége a pihenésé."

Ezek szerint te még a munka törvénykönyvének a tartalmával sem vagy tisztában. Azért elég meredek így alkalmazottakat foglalkoztatni.

2020. okt. 23. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!