Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem elég sok embernek...

Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?

Figyelt kérdés

Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.

Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.

2020. okt. 23. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/101 A kérdező kommentje:

Elég vicces lenne ha egy 1,5 éve végzett friss diplomás több értéket termelne mint én aki 8 családot tart el hosszú évek óta azzal, hogy munkát adok embereknek! És rengeteg munkát megcsináltam és megcsináltunk együtt.

De nyilván a friss diplomás pénzügyes aki beült valami multiba adatot rögzíteni az rengeteget le tett már az asztalra..

2020. okt. 23. 18:46
 42/101 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam olyan tudatlan egyetem után, mint te kérdező, én egyből haszbot termeltem, így pályakezdőként a minimálbér 3x kapta meg. Ez van
2020. okt. 23. 18:50
 43/101 anonim ***** válasza:
100%

Ez a különbség egy fejlett nyugati ország és kelet Európa között.

Egy szakmunkás és az irodai alkalmazott (főiskolai végzettséggel), fizetése és megbecsülése között minimális az eltérés. Többszörös tapasztalatból mondom ezt.

2020. okt. 23. 18:52
 44/101 anonim ***** válasza:
100%

37-es vagyok:

Igen 1.5 éve végeztem, fiatal vagyok, leírtam hogyan gondolkodok, hogyan gondolkodik egy fiatal.

Erre voltál kíváncsi, nem?

Hátha könnyebben, pontosabban válaszolok mint egy 78 éves aki talán sokkal többet letett nálam az asztalra egész életében, de csak messziről találgat, hogy a mai fiatalok miért olyanok amilyenek.

Igazából nem szociális ellátás a munkaerőpiac sem, hogy majd 100-ért mennek hozzád a fiatalok.

Nem fogbak megsajnálni, hogy hogy gazdálkodod ki, vagy nem fognak tiszteletből 100 ért robotolni mert felépítettél egy céget ami egyébként arra épül, hogy kevés pénzért dolgoztatsz kezdőket.

Igen, a diplomás, a városban az más, valóban.

De én csak egy példát mondtam, hogy működik a piac, ugyan ez van a szakképzetlen munkaerő esetében is, csak ott alacsonyabbak a bérek nyilván, főleg falun.

De te még faluhoz képest, a szakképzetlen munkaerőhöz képest is a piaci szint alatt fizetsz.

Sokan rájöttek már, hogy a kezdőket is meg kell fizetni mert hiába nem termel értéket első perctől kezdve, de bennük van az utánpótlás, bennük van a jövője a cégnek hosszú távon.

2020. okt. 23. 18:53
 45/101 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon rosszul gondolkodsz. Azt képzeled, hogy te teszel azzal szívességet az embereknek, hogy kegyeskedsz nekik munkát adni, pedig ez egyáltalán nem így van. Neked is szükséged van rájuk, ők is szívességet tesznek neked azzal, hogy nálad dolgoznak. Az írásodból az jön le, hogy egyáltalán nem becsülöd meg a munkásaidat, alacsonyabb rendűnek tartod őket magadnál. Ez még úgy is rettenetesen gáz lenne, ha gazdag anyuci-apuci elkényeztetett kisbabája lennél és sose tapasztaltad volna meg, milyen a kemény munka, de úgy, hogy állításod szerint te is dolgoztál hasonló munkakörben, mint a munkásaid, különösen szánalmas.
2020. okt. 23. 18:56
 46/101 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyira ne legyél büszke arra, hogy 8 családot a szegénységi küszöbön tartasz. Ez a baj veled, hogy az öntömjénezés jól megy, a vállalkozásodat mégse tudod felfejleszteni annyira, hogy

a tobb eve nalad dolgozo kollégáid is elérjék a 200 ezret.

Aki pedig beül a multiba, nem 100 ezer forintokkal játszik, hanem nyugodtan hozzatehetsz még pár darab nullát, attól, hogy alkalmazott, ugyanúgy van rajta felelősség. Az igazán jók meg úgyis vállalkozni kezdenek előbb vagy utóbb, szerencsére ezzel is kitisztítva a piacot, hogy a magadfajták egyre kevesebb szeletet tudjanak kihasítani belőle.

2020. okt. 23. 19:00
 47/101 A kérdező kommentje:

Mert szerintem nem vagyok felsőbbrendű?? Megbecsülöm őket de nem egy szinten vagyunk! Én már ledolgoztam sok évet és felépítettem valamit , nekik meg ott van még a tojáshéj a fenekükön, hát hogy lennénk egyen rangúak? Majd lehet eljön az idő, hogy mondjuk az egyik is vállalkozni kezd és nagyobbra nő akkor ő is mondhatja, hogy nem vagyunk egy szinten! Ez ilyen!

2020. okt. 23. 19:00
 48/101 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, hol van ez a cég és mivel foglalkozik? Csak hogy el tudjam kerülni jó messzire mint ügyfél és mint munkavállaló is.
2020. okt. 23. 19:02
 49/101 A kérdező kommentje:

Milyen szegénység? A pénzből amit adok ételt tehetnek az asztalra, évente kétszer disznót vagy csirkét is kapnak amit nem én nevelek hanem saját pénzen megveszem grátiszba, hogy lássák az elismerést! Karácsonyi céges bulin tavaly le se írom mekkora összeget hagytam ott , hogy egyen, igyon , mulasson minden emberem! Nem kell engem beállítani rossznak mert tőrődök velük és ha ellehetne kérni 5x annyi pénzt a munkákért akkor én is többször ennyit adnék, de nem lehet! Ha emelem az árat nem kérnek a munkából és akkor nem hogy bért emelek de el kell küldeni embert ha nincs munka!

2020. okt. 23. 19:04
 50/101 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te nagyon ostoba vagy. Csak azt szajkózod, hogy az ér vmit, aki vállalkozó. Foglalmad sincs a világ működéséről. Az meg külön szánalmas, hogy éhbért adsz a dolgozóidnak és erre még büszke is vagy. Tudod én is vállalkozó vagyok, 2x ennyit adok a munkatársaiknak és nem érzem magam felsőbbrendűnek magam csak azért, mert én vagyoo a főnökük. De nálad itt mindenki felsőbbrendűbb
2020. okt. 23. 19:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!