Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem elég sok embernek...

Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?

Figyelt kérdés

Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.

Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.

2020. okt. 23. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/101 anonim ***** válasza:
88%
Ahol minimálbért fizetnek, minek kérnének fizetési igényt? Annyi, aztán szevasz.
2020. okt. 23. 17:42
 22/101 anonim ***** válasza:
96%

Az a "baj", hogy soron a multi mar 8 altalanossal megadja a 200 nettot barkinek. Es meg gondolkodni se kell.

Egy pizzafutarnal napi 15-20 ezer marad nettoban a nap vegen. Igy szamolj.

7 eve kerestem 120-at es mar akkor sem volt eleg semmire.

A 17 eves kisautom fenntartasa szervizzel, uzemanyaggal, biztositassal egyutt havi 60 ezer Forint. A havi kajam 50 ezer.

Megertem a te oldaladat is, hogy nem tudsz kitermelni az embereknek havi 300-at. Ahhoz olyan arak kellenenek, akkor pedig nem vasarolnanak toled.

Ordogi kor sajnos..

2020. okt. 23. 17:46
 23/101 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik cég nem tud kitermelni minimálbérnél jobb fizetést az alkalmazottaknak, az zárja be a boltot, mert életképtelen a vállalkozás.
2020. okt. 23. 17:52
 24/101 anonim ***** válasza:
100%

"A járvány az én bevételem is érintette, szóval magamtól is elvettem nem csak az alkalmazottaktól. Két autóból egyet is eladtam példuál, szóval nem kis érvágást hajtottam végre amiatt hogy megtudjam tartani az összes emberem!"

Az a baj, hogy fordítva ülsz a lovon. Neked az a bajod, hogy sz@ré-hugyé nincs aki tolja a vállalkozásodat, és eltartsa a családodat. De, amúgy elmehetsz TE is minimálbérért hajtani valamelyik multihoz, de gondolom ez nem opció, csak az, ha te használsz ki másokat.

2020. okt. 23. 17:56
 25/101 A kérdező kommentje:

Mondani könnyű, megcsinálni nem. De ha ilyen penge vagy akkor csinálj egy vállalkozást és adj fél milliós fizetést az alkalmazottaknak, megnézzük miből termeled ki.

2020. okt. 23. 17:56
 26/101 A kérdező kommentje:

Én is ugyanúgy dolgozok továbbra is amellett, hogy intézem a cég ügyeit, stb.. de nagyjából a nap felében ugyanúgy hajtok én is, nem a lábam lógatom.

Sőt mikor nekik véget ér a munkaidő én még akkor is intézem a dolgokat és gondolkodok mivel mehetnénk előrébb.

Minden alkalmazott magas lovon ül, hogy miért nem kap több pénzt stb.. , de ha neki kéne vállalkozást csinálnia és több családnak munkát biztosítani akkor nem lenne olyan könnyű a helyzet!

A másik meg te annyit látsz, hogy kapsz 110 ezer forintot de miután én minden adót befizetek utánad az közel 200 ezer forintomba kerül..

2020. okt. 23. 18:00
 27/101 anonim ***** válasza:
100%

"Mondani könnyű, megcsinálni nem. De ha ilyen penge vagy akkor csinálj egy vállalkozást és adj fél milliós fizetést az alkalmazottaknak, megnézzük miből termeled ki."

A világ legkönnyebb dolga megszüntetni egy vállalkozást. Ki a fene kényszerít, hogy vállalkozz?

2020. okt. 23. 18:03
 28/101 A kérdező kommentje:

Miért szüntetném meg? Megszüntetném ezzel az összes alkalmazottam munkahelyét meg a sajátomat is meg a sok év alatt rengeteg munkával felépített életemet!

Ebből a válaszodból is látszik, hogy fogalmad sincs semmiről csak követelőzől a magas fizetésért, úgy , hogy bele se gondolsz vagy lehet fel se tudod fogni miből is van a fizetésed és ki adja.

2020. okt. 23. 18:06
 29/101 anonim ***** válasza:
92%
Igazából nem is értem mi visz rá bárkit hogy egy ennyire csöves cégnél dolgozzon.
2020. okt. 23. 18:07
 30/101 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy provokatív kérdés, amire nagyon nem kéne felülni... az a vállalkozás, ami ilyen csicska béreket tud kitermelni, az vagy kenyszervallalkozas vagy vmi nagyon gagyi tevékenységi körrel rendelkezik, amiből a tulaj se tud sok pénzt kivenni. Erre azért nem kéne olyan nagyon büszkének lenni. Ha meg sok pénzt termel és úgy nem fizeti ki normálisan az embereit, az meg még rosszabb, mert akkor meg a tipikus szarrágó magyar vállalkozó. Egyetlen dolgot akartam mindig elkerülni a pályafutásom során, hogy ilyen embereknek dolgozzak, mint a kérdező.

Most építem a saját vállalkozásomat, ha egyszer eljut odáig, hogy fel kell vennem vkit, nem fogom beérni a szar munkaerővel, viszont tisztességgel meg is fogom fizetni esnem lesz zsebbe bohóckodás meg minimálbér, mert ez megalázó mindkét félnek.

2020. okt. 23. 18:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!