Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?
Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.
Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.
#58 Én is kitermelhetnék többet ha többet fizetnének a munkáért , de itt falun meg környékén ennyit tudok elkérni! Ebből meg ennyi jut csak!
Írtam már többször, hogy fizess 5x annyit a munkámért és én is többet adok majd az embereimnek!
Az embereim nagy része elégedett és szeret engem mint a munkaadójukat. Itt az elején az újoncokról beszéltem akik nem akarnak munkába állni 110 ezer forintért.
Túlórát is kifizetem és ritkán van! A benti hűtőből meg nap végén mindenki elvisz egy sört , ha ezeket mindent összeadok a karácsonyi buli az állatok amiket kapnak meg a fizetés akkor azért nem hinném hogy sanyargatva lennének!
1. Még mindig nem írtad le a többi válaszoló kérdésére, hogy mivel foglalkozik a cég (nem kell cégnév...csak mi a produktum)!
2. Ha nem tudsz többet elkérni, akkor ÍGY nem életképes a vállalkozás. Pont.
A vállalkozás életképessége: Az alkalmazottak+alkalmazók mennyisége, szorozva a mindenkori SZUPERbruttó minimálbér másfélszeresével. Ez X.
Ha X nagyobb, mint a tiszta nettó nyereséged, akkor a vállalkozás nem életképes az adott formában.
Ennek 2 oka lehet:
a, A produktum értéktelen, kisméretű célcsoporton kívül nincs értéke
b, Rossz a VEZETŐSÉG a döntéshozatalban, pénzügyekben, marketingben
c, A produktum minősége silány, hiába van lenne piaci értéke.
#57 voltam.
Egyre mélyebbre süllyedsz az érveiddel...
A jó munkát mindenhol megfizetik, falun is. Ha pedig ennyit építkeztél, akkor miért nem nyitsz más helyek felé, pl varosokra? Csak nem azért, mert máshol nagyobb a merítés, a falusiaknak meg valószínűleg te vagy az egyetlen opciójuk? Ha pedig szar a szolgáltatásod/terméked mi a halálért fizetnék tobbet? A piac diktál. Csinalj jobbat akkor.
Az embereid meg nem azért szeretnek, mert jó vagy hozzájuk, hanem mert ki vannak szolgáltatva neked, tudják jól, hogy valószínűleg más munka nincs helyben, max közmunka, annál pedig tényleg jobb még az is, amit te adsz. De attól még ez ugyanúgy jobbagytartás.
Minden szál oda vezet vissza, hogy te a vállalkozásod működtetését az emberek kiszolgáltatottságára építed. Szerencsétlenek ott élnek a beszűkült mindennapjaikban, és még azért a szarért is hálásak, amit te nyújtasz nekik.
Hát öreg, én nemhogy 5x annyit nem fizetnék a szarodért, de etikai okokból kb tiltólistára is raknálak vevőkéntés beszállítóként is.
Félrenyomtam. 3 ok.
#68 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!