Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem elég sok embernek...

Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?

Figyelt kérdés

Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.

Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.

2020. okt. 23. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
92%
Mert sok helyen adnak többet is kezdőként. Akkor minek menjek el minimálbérért? :D
2020. okt. 23. 17:20
 12/101 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen mindegy, milyen tudás és tapasztalat áll mögötte, aki dolgozik, aki BÁRMILYEN tisztességes munkát végez, az megérdemel annyi fizetést, amennyiből rendesen meg tud élni és nem kell nélkülöznie. Minimálbérből nem lehet megélni, csak nyomorogva. Büszke lennél arra, hogy olyan alkalmazottak dolgoznak nálad, akik pocsék körülmények között élnek, nem tudnak megfelelő minőségű ételt, ruhát vásárolni maguknak? Arról nem is beszélve, hogy aki így él, az fizikailag is nagyobb eséllyel lesz beteg, és mentális betegségeknek is jobban ki van téve, és ha táppénzre kell mennie, az a te vállalkozásodnak sem jó. Aki nem tud a munkásainak annyit fizetni, amennyiből meg tudnak élni tisztességesen, annak még nem tart olyan szinten a vállalkozása, hogy alkalmazottakat tudjon foglalkoztatni.
2020. okt. 23. 17:24
 13/101 anonim ***** válasza:
100%
Általában ilyen helyek azok ahova csak alkoholista, drogos, csavargó lumperek mennek el dolgozni, mert akinek egy kicsit is egybe van az élete, az elmegy más helyre, ahol normálisan megfizetik.
2020. okt. 23. 17:25
 14/101 A kérdező kommentje:

#10 Én már letettem valamit az asztalra, belevágtam a vállalkozásba sok évvel ezelőtt és én volt hogy kevesebbet kerestem mint a minimálbér a kezdetekben mert mínuszba voltam!

Nyilván többet fogok keresni a tulajdonosként mint a friss alkalmazottaim.. ez nem hinném, hogy bárhol máshogy van!

2020. okt. 23. 17:26
 15/101 anonim ***** válasza:
91%
Az ilyen lúzer fillérbaszó kis családi lebuj cégeknek létezni sem lenne szabad.
2020. okt. 23. 17:27
 16/101 A kérdező kommentje:
Falun ahol olcsók az árak egy fiatal éppen iskolából kijövő 18-20 évesnek mire nem elég 100 ezer forint? Nyilván 5 év múlva már nem ennyit fog keresni, de kezdetnek bőven jó az szerintem
2020. okt. 23. 17:28
 17/101 A kérdező kommentje:
A járvány az én bevételem is érintette, szóval magamtól is elvettem nem csak az alkalmazottaktól. Két autóból egyet is eladtam példuál, szóval nem kis érvágást hajtottam végre amiatt hogy megtudjam tartani az összes emberem!
2020. okt. 23. 17:29
 18/101 anonim ***** válasza:
89%
Ha szerinted bőven elég 100 ezer forint, akkor próbálj meg annyiból élni egy pár hónapig!
2020. okt. 23. 17:29
 19/101 anonim ***** válasza:
89%
Képzelem ahogy öt év után nagyvonalúan felemeled a fizetést 5ezer Ft-tal. :D
2020. okt. 23. 17:31
 20/101 A kérdező kommentje:

#18 Már leírtam előbb, hogy volt, hogy kevesebből éltem amíg új volt a vállalkozásom! Voltak hónapok mikor vajas kenyeren éltem, hogy beindítsam mert eleinte jobban vitte a pénzt mint hozta.

#19 Legrégebbi alkalmazottam 6 éve van nálam és már közel 200 ezret keres.

2020. okt. 23. 17:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!