Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem elég sok embernek...

Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?

Figyelt kérdés

Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.

Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.

2020. okt. 23. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 anonim ***** válasza:
100%
100 ezerért diákmunkást, vagy szilvát szedő cigánygyereket se találsz, kinevetnek. Aki ilyen helyre megy, megérdemli.
2020. okt. 23. 18:13
 32/101 anonim ***** válasza:
100%
Mi a vallalkozasod profilja?
2020. okt. 23. 18:19
 33/101 A kérdező kommentje:

Veled ellentétben én nem vagyok rosszindulatú, szóval sok szerencsét a vállalkozáshoz, ha majd 8 alkalmazottad lesz és jön egy ilyen kiszámíthatatlan járvány akkor gondolj erre vissza!

2020. okt. 23. 18:19
 34/101 A kérdező kommentje:
Nagy részben könnyű fizikai munka, de autóval vannak víve a munkásaim mindenhova sokszor még haza is.
2020. okt. 23. 18:21
 35/101 anonim ***** válasza:
100%

Huhh én lennék rosszindulatú? Ne haragudj, hol volt eddig szó a járványról? Az volt a felütés, hogy miért nem elég az embereknek a minimálbér. Ez nagyon nem korrelál azzal, hogy most járvány van és olyan helyzet, hogy neked bért kell csökkentened. Utólag már ne magyarázd a bizonyítványt, mert ha az életben is ilyen hiteltelen vállalkozó vagy, akkor tényleg nem csodálom, hogy nincs annyi bevétel, hogy normális bért adj az embereidnek.

Egyetlen esetet tudok elképzelni, amikor belefér ilyen 100 ezer körüli összeg, és ez a részmunkaidő vagy bedolgozás, vagy vmi nagyon lótifuti munka. De ne haragudj, 40 órában szakképzett munkaerőt foglalkoztatni ennyi pénzért felháborító, akkor is, ha pályakezdő. Remélem megtisztul a piac tőletek.

2020. okt. 23. 18:23
 36/101 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy nem szakképzett munkaerő keres ennyit nálam! Teljesen pályakezdő fiatalokról beszéltem akiknek nem felel meg ez a belépő pénz!

2020. okt. 23. 18:25
 37/101 anonim ***** válasza:
100%

Minek mentem volna ilyen helyre kezdőként?

Nem tudom, milyen iparág, szakma ez amiben tevékenykedsz.

Amikor megkaptam a pénzügy számvitel diplomámat, nekem is volt br. 300 ezres és br. 410 ezres ajánlatom is. Nem kérdés melyiket választottam. Ennek már 1.5 éve.

Ezek sem nagy összegek, de messze magasabb mint a minimálbér.

A 300-as ajánlatot akkor is nevetségesnek tarrottam. Hiába nem volt tapasztalatom.

Most már jelentősen többet kapok.

Egy fiatal mögött ott vannak a szülők általában, éhen halni nem fog, hajléktalan nem lesz, a + nettó 100 már nem jelent olyan töblet hasznosságot neki, hogy odategye magát heti 40 órában.

Akinek egyébként 0 bevétele lenne, az vállalja el, neki nagyon fontos az a 100-as hogy legalább kifli, vaj, tüzifa, net legyen.

Főleg az ilyen piacképes végzettség nélküli gyerekét egyedül nevelő anyukákat, akit senki sem támogat, őket lehet zsarolni nettó 100 eFt-vel.

Igazából az ilyen keveset fizető cégekre addig van szükség, amíg tudnak találni megfelelő embert ennyi péznért. Az azt jelenti bár nem jó lehetőséget kínál, azért még mindig fontos a jelenlétük, mert ha nem lenne, munkanélküliek lennének az ott dolgozók.

De ha már nem talál embert, és képtelen kigazdálkodni a béremelésre valót, akkor természetes szelekció alapján jobb ha el is tűnik az ilyen. Olyan cég kell aki képes kigazdálkodni a magasabb bért kezdőknek is.

Ha már nem találsz embert, az azt jelenti, hogy nem vagy értékes foglalkoztató, a munkaerőpiaci értékük alatt foglalkoztatsz embereket, azaz balekokat keresel, akik dolgoznak neked minimálbérért, vagy ha évek óta ott vannak és nagyon jók ahogy mondod, gondolok 170 nettónál nem többért ők sem.

Nyilván azért mennek a másikhoz dolgozni, mert ő a termékének, szolgáltatásának az adott piaci ára mellett ki tudja gazdálkodni a magasabb bérköltséget.

Lehet a másik egy multi, aki nagyobb tételben termel, hatékonyabbak a folyamatai, erősebb az alkuereje a piacon, a kormánnyal szemben, stb.

Ha senki sem adna minimálbérnél többet a kezdőknek sem, találnál kezdőt, de mivel nem találsz, azt jelenti hogy már kezdőknek is többet adnak máshol.

2020. okt. 23. 18:36
 38/101 A kérdező kommentje:

Én nem diplomásokat keresek az más! De az is vicces, hogy kiderül a válaszodból, hogy 1,5 éve végeztél egyetemet és te akarod megmondani nekem a tutit! Megnéznélek mire mennél ha saját magadnak kellene felépíteni egy vállalkozást nem csak beülni valahova alkalmazottként..

2020. okt. 23. 18:38
 39/101 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt végletekben gondolkodsz. A 100 ezer forint és a félmillió forint között azért van egy elég nagy átmenet. Ha neked ezt gondot jelent megérteni, akkor nem vagy alkalmas arra, hogy egy vállalkozás pénzügyi részét felügyeld.

Másrészt ha nem akarsz a minimálbérnél többet fizetni a kezdő alkalmazottaidnak, akkor miért kérsz tőlük egyáltalán fizetési igényt? Simán megmondod, hogy ennyit tudsz felajánlani, aztán vagy elvállalja a jelentkező, vagy nem. A fizetési igény kérését komoly, versenyképes munkahelyekhez találták ki, nem azokhoz, akik épp csak ki tudják pengetni a minimálbért az alkalmazottjaiknak.

A munkaerő alkalmazása olyan, mintha egy szolgáltatást vennél igénybe. Neked szükséged van valakire, aki elvégzi neked a munkát, és erre bizony pénzt kell áldoznod, ha azt szeretnéd, hogy megbízható és minőségi munkát végezzen az alkalmazottad. A boltban se mondhatod azt, hogy te még csak most kezdtél ide járni vásárolni, ezért most még nem fizetsz annyit a kenyérért, amennyit kérnek érte, hanem majd 5 év múlva.

2020. okt. 23. 18:40
 40/101 anonim ***** válasza:
100%
De miért beszélsz ekkora lóról? Azért, mert ő 1,5 éve dolgozik, nem lehet véleménye? Lehet a munkája által, még ha közvetve is, de már most termel annyi értéket, mint te :) önmagában az, hogy te vállalkozó vagy, embereket foglalkoztatsz és csinálod pár éve, nem tesz automatikusan jó vállalkozóvá, ez látszik is abból, hogy szarert húgyért akarod felvenni őket.
2020. okt. 23. 18:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!