Miért nem elég sok embernek kezdőként a minimálbér?
Miért akar mindenki egyből fél milliót keresni? Valahonnan el kell indulni aztán majd ha lesz tapasztalat lesz több fizetés is.
Jönnek a céghez a jelentkezők és egyből mindenki nevetséges bérigényeket ad meg 0 tapasztalattal sok még végzettség nélkül is.
Miért lenne mindenki felsőbbrendűbb nálam itt? Biztos van aki igen , de sokan nem, például aki azzal akar utat mutatni nekem, hogy bruttó 400 ezret keres! Elárulom, hogy én ennek a 10x fizetem ki havonta bér és egyéb költségekre!
Meg is válaszoltad a problémát: azért megy szarul, mert magasabb árért már a kutyának se kellene. Magyarul te vmi gányolda vagy, amit kispénzű ugyfelnek tudsz eladni, ezért nem tudod az embereidet normálisan kifizetni.
A vezetői képességeidet meg tényleg hagyjuk, neked emberek közelébe se szabadna menned, nemhogy vezetni őket. Olyan vagy, mint egy földesúr, aki évi 1-2x jóllakatja a paraszt jobbágyait, egyébként meg éhkopp van, és még érezzenek is hálát mindezért cserébe. Továbbra se tudok mást mondani, minthogy remélem mielőbb kikopik a fajtád.
Igen, biztos jó lenne a munkásaim családjának is ha kikopnék és hirtelen nem lenne munkájuk , de biztos a közmunkával jobban eltartanák a családjukat..
Hihetetlen milyen gonoszak itt egyesek, hogy azt kivánják folyamatosan, hogy megszűnjön a nehezen két kézzel felépített vállalkozásom amivel megélhetést adok családoknak..
Magyar kormány: támogassuk a magyar vállalkozókat!
Magyar vállalkozók: *ilyenek, mint a kérdező XD*
Talán nem azt kellene leszűrnöd a hozzászólásokból, hogy itt mindenki irigyli a te jól menő, felépített vállalkozásodat (lol), hanem belenézhetnél a tükörbe és gyakorolhatnál egy kis önkritikát. Attól még, hogy adsz nekik munkát, ugyanúgy egy földesúr vagy, aki az ő zsírjukon hízik. Nehogy már még te legyél az áldozat, mert kiszolgáltatott embereket zsákmányolsz ki és még meg is ideologizálod.
Kedvem lett elköltözni az országból, én komolyan azt hittem, hogy az ilyen vállalkozók már csődbe mentek az elmúlt 5-6 év munkaerőhiány miatt...elképesztő.
Hát nem tudom nálunk ez úgy megy, ahogy a válaszolók mondják.
Ha valahol nem elég a bevétel a megfelelő munkabérre, ott a dolog nem életképes.
Mi a plázáinkban, ha a bolt nem termeli ki a nettó 2.000.000 KRW-hez (kb. 544.000 HUF) szükséges bruttó 3.711.441 KRW-t (kb. 1.010.000 HUF), +50%-ot, azaz 5.567.160 KRW-t (kb. 1.515.000HUF), minden fizikálisan az üzletben dolgozó számára, ott vizsgálunk.
(Itt a minimálbér br. 1.795.310 KRW, kb. 490.000 HUF, az nettó 969.122 KRW kb. 260.000 HUF)
Első dolgunk az üzletvezető teljesítménybérét lecsökkenteni, de akár ki is rúgni, majd utána megyünk egyre lentebb a dolgozók között, az üzlethez tartozó marketingesre, menedzserekre, tervezőkre, stb...
Mindig fentről lefelé vizsgáljuk az eseteket. Ugyanis ahhoz, hogy valaki hatékonysága, precizitása, munkaminősége romoljon, tehát ne termelje ki a megfelelő bért, nagy szerepe és felelőssége van a felettesének azzal, hogy nem javított a helyzeten. Ugyanis az szintén a felettes hibája, ha azzal akarna védekezni, hogy "nem tudhatok mindenről/ez nem az én dolgom volt/nem látszódott rajta/nem tudtam vele mit csinálni", mert nincs olyan dolgozói KPI romlás, amit a felettes, vagy maximum 2 lépcsőben, a felettes felettese ne tudna megoldani.
Ha nincs meg az üzlet kívánt kitermelése, az az üzletvezető hibája, és nem az eladóé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!