Kilátástalannak látom az életem.Magyarországi átlagfizetésekből egyedül,nem lehet megélni,családot tervezni, lakásvásárlás önerő nélkül kizárva. Mit tegyek?Nincs diplomám és szakmai tudás nélkül dolgozom most irodában,de félek elveszítem 1 éven belül
"Majd én azt eldöntöm, hogy hány gyerekem lesz ;)"
Meg én is (nekem pl 2 van), nem ezen vitatkozunk. Ellenben azt nem mondhatod, hogy "én azt szeretném, hogy mások figyeljenek arra, hogy ne szüljenek, de közben én hagy dönthessem el, hogy hány gyerekem lesz."
"Pont olyan mértékben, mint amennyien vagyunk a Föld lakosságához viszonyítva. Egy globális problémát nem is lehet lokálisan kezelni (például: ne szüljenek annyi gyereket Afrikában de NEKEM lehessen 5 gyerekem - ez nem működik.)"
Kínában működött.
Véleményem szerint azért nincs gyerek, mert a mai korosztály egyrészről képtelen önállósodni (jobb szereti a "mamahotelt",tisztelet a kivételnek), másrészről pedig rengeteg a szingli nő és férfi, akik valahogy képtelenek egymásra találni. (Sok ismerősöm révén látom ezt mindkét nem oldaláról nézve. Valami nagyon félresiklott az utóbbi évtizedben a társkeresés terén sajnos.)
Munka: Magyarországon szerintem ott kezdődik a probléma, hogy még mindig ott tartunk, hogy a bérek titkosak. Mikor feladnak a cégek egy álláshirdetést, hétpecsétes titok, mennyit tudnak, vagy akarnak adni, viszont bérigényt azt adj látatlanba úgy, hogy se igazából nem tudod mi lesz a munkád, mennyi leterheltséged lesz, milyen munkakörülmények között fogsz dolgozni, milyen kollégákkal). Amíg titkosak a bérek, addig a cégek szépen visszaélnek ezzel. Ezért lehet az, hogy egy cégen belül is ugyanazt a munkát végezve akár több száz ezer a bruttó fizetések közötti eltérés.
Kedves Kérdező:
Ne keseredj el, én 28 évesen kaptam észbe (előtte is volt ez-az, de sajnos olyan párt fogtam ki, aki lehúzott, és ellenezte, hogy tanuljak, mert nehogy okosabb és tanultabb merészeljek lenni, mint ő). Azóta elvégeztem egy BsC-t levelező szakon munka mellett, azóta jobb állásom is lett, van OKJ-s emeltszintű végzettségem, és most épp váltani akarok, mert a jelenlegi munkámnál nem számítják be, hogy van diplomám. ÉN azt mondom neked, sose késő elkezdeni tanulni. Magyarország papírország még mindig, ezért tanulj, legyen papírod, mert az soha senki nem veheti később se el tőled.
Ha megteheted, inkább kevesebb bérért, de válts esetleg munkahelyet, ahol viszont fektetnek beléd energiát és kitanulhatsz egy szakmát.
Mivel lány vagy, én nem tanácsolom, mint itt sokan, hogy menj el pl. gipszkartonosnak, mert ez nem reális jó tanács. Tudom, én is lány vagyok, nem éppen erős fizikumú, tudom a határaimat, stb.
Szóval pl. pénzügy, kontrolling, informatika, logisztika, vagy bármi ilyen területen elindulhatsz. Előre leszögezem, a cégek nem szeretnek még ebbe belefeccolni plusz energiát, mert nekik készen kell a munkaerő, de ha kifogsz ilyet, élj a lehetőséggel! Utána vagy mellette pedig tanulj hozzá.
Lakás (én budapesti vagyok), lakás terén sajnos most ha Budapesten vagy Pest megyében akarsz lakást, reális a 20-40 millió ft értékű ingatlanár. A ház normális pedig 35 millió felett van. (Tudom, mi férjemmel akarunk nagyobba menni, aktívan keresünk.)
Ha megteheted, lakj még otthán szülővel, viszont ne pazarold az éveid, hanem tedd a következőt:
keress párt magadnak, tanulj nyelvet, felvételizz egy főiskolára, egyetemre, keress olyan állást, ahol tanulhatsz papír nélkül is szakmát, ha ilyet nem találsz, akkor a meglévő állásodnál tedd félre a pénzed, amennyit tudsz, és fektesd be magadba: tanulj!!!
Kifoghatsz olyat férjet, akinek van lakása, kocsija, bármi. Egyedül mindig nehéz, de ketten mindig könnyebb.
Szóval ne csüggedj, én is így voltam mint te, de évek alatt előrébb tudsz még kerülni.
Férjet viszont már moss keress, mert később nehéz lesz, hidd el! Mindenkinek ezt tanácsolom, ne húzza ezt a dolgot, mert mindenről lemarad! Nőként pláne (családtervezés... Én tudom miről beszélek, 38 éves leszek, házas, egyelőre még mindig gyerek nélkül...)
Bocsánat, ha kicsit csapongtam, de ahogy eszembe jutott, úgy írtam gyorsban most le a gondolataim. Remélem tudtam segíteni Neked is kérdező, és akár másnak is.
Ezt ne te mondd meg, hogy ki milyen szintet üt meg. Nem ismerjük egymást, viszont a nem tényeken alapuló kis véleményed tükrében az látszik, pont, hogy vélhetően te nem ütöd meg a min. szintet, tipikusan támadsz és sértegetni próbálsz, mert veled eltérő véleményt olvasol. Tudod mit? Szaladj anyucihoz!
Ugyanis visszatérve a válaszodra, az, hogy egy globális problémát nem lehet lokálisan kezelni, ez az állításod téves. A TÉNY (!!!!) az, hogy de, lehet Kína bizonyította, tehát te konkrétan hülyeségeket beszélsz. Lesüllyedhetek a te szintedre is, ha akarod, bár nem szívesen.
Túlnépesedés van a Földön? Persze, nagyon is! Az, hogy a magyarság lakossága csökken, viszont ez is tény.
A túlszaporulat nem nálunk van, hanem pl. Afrikában, Indiában, stb.
Tudnék hosszasan beszélni erről, belemenni a témába komoly szinten, de őszintén szólva nem gondolom, hogy annak itt a helye és ideje.
A kérdező nevében talán mondhatom, ez a téma nem tartozik ide, illetve nem is veled akarnám megtárgyalni azt a problémakört. Hülyeségeket viszont ne jelents ki! Viszont igen, nem te fogod megmenteni az emberiséget azzal, hogy nincs gyermeked, bár ilyen gondolkodással lehet, jobb is...
Inkább segítsd a kérdezőt, vagy maradj csendben, és ne offold a kérdését. Nem tartozik ide. Téma részemről lezárva, megyek tovább élni az életem. :)
#78: Miért a szülés lenne a kiút, ha ennyit tanultál/tanulsz?
Milyen szakmák? Milyen diploma lesz? Miért egyetem alatt várnád a nagy lóvét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!