Kilátástalannak látom az életem.Magyarországi átlagfizetésekből egyedül,nem lehet megélni,családot tervezni, lakásvásárlás önerő nélkül kizárva. Mit tegyek?Nincs diplomám és szakmai tudás nélkül dolgozom most irodában,de félek elveszítem 1 éven belül
Nem, nem irreálisok az elvárások. Ha egyszer francia számlákat kell kezelni akkor hogy vegyünk fel olyan embert aki nem tud franciául?
Íme a pozíció, láthatod egyáltalán nem extra követelményekről beszélek.
-Bármilyen alapdiploma
-1 év tapasztalat
-Értelmes angol ÉS francia tudás
-Tudjon Office-t meg SAP-ot nyomkodni.. Jóesetben azért aki dolgozott már irodában (vagy legalább minimum járt egyetemre) annak ez megvan.
Utolsó, azért a diploma+2 felsőfokú nyelvismeret+SAP+már meglévő szakmai gyakorlat nem olyan kevés elvárás.
Mondom úgy, hogy nekem van diplomám és beszélek is még két nyelven, viszont SAP-t még soha nem is láttam, kis irodában dolgozok, és ilyen szempontból az SSC-hez sem volt soha közöm.
De én a saját munkahelyemen is kezelek idegen nyelvű számlákat, sőt, a dolgok 70%-át idegen nyelven csinálom, de szerintem az ilyen jellegű irodai melókhoz nem kell sem diploma, sem SAP tudás, sem szakmai tapasztalat valójában. Vegyenek fel egy franciául jól beszélő érettségit embert, tanítsák be, az is el fogja tudni végezni a melót, én sem látom a munkahelyemen a diplomám értelmét.
1. Pl mi, a párom raktárvezető, sima OKJ-s logisztikai végzettsége van, nettó 400 ezret keres, nekem diplomám van, én is logisztikában dolgozom, most csak 6 órában dolgozom, 240 ezret keresek. = 640 ezer. Jelenlegi kiadásunk kb villanyszámla 13.000, víz 6000, teló 4500, internet tv 8500, tankolás havi 25000 kb, kaja bevásárlás olyan 80 ezer, lakáshitel 85.000. Fűtés most ugye nincs. =225 ezer. 415 ezrünk simán megmarad minden hónapban. Én ezzel elégedett vagyok.
2. Jöhet itt mindenki nyugat európával, de megnéznék egy nyugat európában élő magyar családot, hogy el tudnak e rakni havi több mint 400 ezret.. és most nem az orvosokra mérnökökre gondolok, hanem akik egyszerű munkát végeznek kint.. mert szerintem nem. És nekem minden rokonom, barátom, kollegám, ismerősöm kb ennyiket keres mint mi, vagy van aki többet.. vannak Angliában, Németországban, Franciaországban élő ismerőseim. Hát nem látnám, hogy annyival jobban élnek mint mi, sőt, egyik se jár nyaralni se maximum kirándulgatni. Mi évente 2*-3* is megyünk külföldre..És nekem legalább van saját házam, oké, hiteles, de egyszer enyém lesz, nekik meg ott kint nagyon soha nem lesz, amilyen ház árak vannak...
3. 100 milliós ház? Na ne viccelj már.. Nem Budán kell venni 2 szintes házat mindenkinek. Vidéken 15 millióért már lehet szépet venni, de mi agglomerációban vettünk tavaly 24 millióért egy kertes, 3 szobás, 20 éves házat..
4. Házat, családot tervezni nem egyedül szokás, hanem ketten. Szóval dupla bevétel, azért az se mindegy.
5. Tanulni, fejlődni, túlórázni sosem tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!