KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
Tényleg szánalmas.
Szánalmas emberek osztják a szánalmas eszüket valami olyannal kapcsolatban, amiről halvány lila fogalmuk sincs. :)
Igazad van. Tényleg szánalmas.
Bocsánat, ez vitába megy át..
Aki tenyt keres..az itt van feketén fehéren:
Megmutatja ha legörgetünk a lap aljára hogy Magyarországon hogyan megy az MLM..tehát müködik elég komolyan. Ha valaki próbálta de nem müködik annak is megvan az oka. A baj az hogy nem mondja el a kolega hogy hol a hiba..ha magára marad a tag és nincs segitség akkor elöbb utóbb feladja, és rossz tapasztalat marad.
Ez mit mond el kérdező - ha már közgazdászkodunk? A FORGALOM nem sokat árul el egy cégről. A Profit annál többet elárulna, inkább EBITről mutass kimutatást...
Amúgy azt csak halkan mondom, hogy Magyarországi viszonylatban ugye az Avon az első cég a link szerint 26 mrd-os forgalommal. Ez megközelítőleg annyi, mint egy McDonalds éves forgalma. És durván 2-3%-a a Mészáros birodalom által elnyert közbeszerzések értékének (lol).
Globálisan az Amwayt írja 8.6 mrd dolláros bevétellel. Miheztartás végett ez kb. a top 1000-es céglistára sem férnének fel, de talán a több 10.000-be sem. Ennyire komoly az iparág...
Szerintem országos szinten a százasboltok árbevétele is van annyi.
De ne felejtsük el, hogy attól, hogy valamit sokan vesznek, még nem következik:
- sem az, hogy a termék jó
- sem az, hogy az alsó szinteken jól keresnek.
Olcsó, gagyi termékekre mindig lesz igény, mert van, akinek jó az. Meg van, akinek arra van pénze...
Az Avont is veszik még mindig, holott durván túl van árazva, és a minősége sem olyan jó.
Valamikor menő dolognak számított onnan rendelni, mert még nem volt minden sarkon drogéria, meg fast fashion, de leáldozóban van.
Nem tudom, írta-e valaki, hogy ez csak bevétel.
Ez nem mond semmit.
Ebből mennyi a kiadás?
Lehet 25,5 milliárd.
A nyereség, az egy kicsit lényegesebb adat lenne.
Rákerestem, csak hogy képben legyünk. Ne csak te, hanem mi is, gondolkozzunk együtt.
Elsőre egy index cikket találtam, ami globálisan nézi, az Avon adózott nyeresége 477 millió.
Visszamegyek a te linkedre...
Ja, nem tudok, mivel a válaszodat nem látom, mikor én írok választ.
Na sebaj, 8 milliárd dollár rémlik.
De ebből csak 500 millió a nyereség!
Számolok............
Az 1/16-od része a nyereség.
Az összeg 15/16-od része elmegy gyártásra, bérköltségre, reklámra, adóra.
Remélem, jól számolok, javítsatok ki, ha nem.
(Fenntartom a hibázás lehetőségét, nem vagyok olyan, mint a 30%-os, aki szerint csak neki lehet igaza)
Szóval ez olyan, mintha a bruttó 200 ezres fizetésedből - ugye maradjunk a talajon - mindössze 12 ezer forintod maradna a megélhetésre.
De visszatérve az első példámra, a százasboltokban is minden nap megfordul több tízezer ember, és sok pénzt otthagy. Pedig a termékek nagy része borzalmas minőség. És az eladók minimálbért keresnek.
Ezt a szintet képviseli egy újonnan belépő értékesítő az MLM-ben.
Ha 20-30 évig kitartóan belefeccölsz napi 8-10 óra melót, akkor talán eléred, hogy ebből élj meg.
20-30 év után egy boltban is lehetsz üzletvezető, sőt még több is.
Na de aki legalsó szintre lép be újként, az nem fog ebből megélni még hosszú-hosszú évekig. Tehát kell mellette egy rendes állás. Ezt csak mellékállásban csinálhatod, de napi 1 óra nem lesz elég, mert akkor azt mondják, te ezt nem is akarod, nem veszed komolyan, stb. Szánd rá az összes szabadidődet, a hétvégéidet. Semmi időd nem lesz élni, a családdal lenni, barátokkal találkozni. Ha meg őket is be akarod szervezni, vagy nyaggatod őket a termékekkel, rövid időn belül elveszíted őket.
Ez egyébként is jellemző, sokan próbálják ismerősi körben elsózni a terméket. Hát hol máshol? Viszont az emberek ezt nem szeretik, és zaklatásnak élik meg. Én pl. nem egy ismerősömet tiltottam már le.
Volt olyan is, aki üzeneteket küldött, de engem már az is idegesített, mikor csak minden nap megosztotta facebook-on a vackait. Nem vagyok rá kíváncsi.
Az exem, mikor belépett, és még beszélőviszonyban voltunk, mondta egyszer, hogy azt veszi észre, hogy egyre kevesebb ismerőse van fb-on. Mondtam neki, hogy én ezen egyáltalán nem csodálkozom...
# 66
Nem, nem azt mondtam, hogy rossz. Hanem azt, hogy tudd hova tenni. Egyrészről mint már mondtam ez bevétel - ettől akár még veszteséges is lehet a cég. De ugorjunk, mert erre nem adtál semmilyen adatot én meg lusta vagyok utánanézni.
A másik viszont, hogy bevétel szinten ez nem sok. Neked soknak tűnhet 26 mrd de iparági szinten baromi kevés. Magyarul a versenytársak ennél sokkal sokkal nagyobb forgalmat bonyolítanak. Ez pedig azért van, mert versenyképesebbek, mint az MLM. És akkor a legleslegjobb magyar MLM cég volt az összehasonlítási alap. A többiről, amik közül elég sok sarki közért nagyságrendű bevételt hoz össze még nem is beszéltünk...
Nem állnék neki, hogy azt a sok butaságot soronként elemezzem, amit leírtál.
"Ha 20-30 évig kitartóan belefeccölsz napi 8-10 óra melót, akkor talán eléred, hogy ebből élj meg."
Ezzel szemben a valóság az, hogy ha napi 8-10 órát beleteszel, akkor már az első teljes hónap során meglesz annyi a jövedelmed, mint a magyar átlagfizetés.
Fél éven belül pedig bőven 7 számjegyűvé válik, s az sem biztos, hogy egyessel fog kezdődni.
Amennyiben valóban beleteszed a napi 8-10 órát.
Ha csak napi átlag kettőt, akkor abból fél éven belül tudod kihozni az európai átlagfizetést (nem a magyart, hanem a nyugat-európait).
Ez a valóság, nem az a bődületes baromság, amit odabiggyesztettél. Számos-számtalan példát tudok neked mutatni a környezetemből, akik ilyen számokat produkáltak, produkálnak.
Itt tudod kinek nem fizetnek? Annak, aki nem dolgozik. Annak viszont sehol másutt sem.
Nos, azok ott számok, nem pedig bődületes baromság.
Hogy más szóval mondjam: ezek TÉNYEK.
Te nagyon szereted ezt a szót.
Na ERRE kell használni, mikor valamit alá is tudunk támasztani, hivatalos, nyilvános adatokkal! :)
Mert természetesen semmi indoklást nem adtál megint, hogy miért is lenne ez baromság.
Számtalan példát tudnál mutatni?
Ember, épp ez a téma már vagy 5 oldal óta, hogy te csak beszélsz a levegőbe, de semmit nem mutatsz.
Az, hogy mondasz valami óraadatot meg olyan "összeget", ami nincs is számszerűsítve, még nem hiteles!
Ilyen dolgokat én is tudok idebüfögni, de most pont mennem kell: a következő fél órában egy nagyon fontos megbeszélésem lesz, amivel kb. nettó 30 milliót fogok keresni, és nem titkolom tovább: napi 6-8 ilyen projektem van, mindegyikkel ugyanennyit keresek.
(Sajnos muszáj elvennem a dolog élét, mert biztos lenne, aki értené, de neked nem jön át az irónia, úgy vettem észre - szóval kb ennyire vagy te is hiteles, mivel csak dobálózol a szavakkal már jó ideje.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!