KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
Tessék, lehet szemezgetni.
Szerintem az itteni hozzászólók ott is jelen voltak. :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
"Szerintem a kvantumfizikás meg orchideás poén jó volt"
Nem, hidd el ezt ő halál komolyan gondolta annak alátámasztására, hogy aki nem MLM-es az nem ért hozzá :D
Nekem nem ez jött le. Én a másik kérdésnél is megírtam, hogy egyébként értelmes embernek tartom, teljesen normálisan kommunikál. Csak épp ebben nem egyezik a véleményünk.
De ezt is tudta korrekt módon közölni.
A mai napig vannak emberek, akik azt hiszik, hogy valamiben benne kell lenni, másképp az ember még véleményt sem alkothat.
Ez nem így van, de ezt nehezen tudják elfogadni. Vagyis inkább egyáltalán nem tudják elfogadni.
Ilyenkor el szoktam mesélni: középiskolában tanítanak egy ókori görög(?) íróról, filozófusról, aki úgy írt könyvet a gyermeknevelésről, hogy neki sosem született gyereke.
Ahhoz, hogy lásd, valami jól működik-e, megfelel az értékrendednek, tisztességes dolog-e, nem kell belülről látni.
Másik példa: meg tudod ítélni, hogy egy étel finom-e, pedig te magad nem vagy szakács!
Elég, ha a végeredményt látod, arról már mondhatsz véleményt. Miért is ne mondhatnál!
Ha még módszereket is tudsz, utánaolvasol, érdeklődsz, akkor meg főleg lehet véleményed!
Ezt egyébként nem az utolsó kommentelőnek küldöm, hanem ha valaki tényleg úgy gondolná, hogy nem értünk hozzá.
A marketing pont egy olyan dolog, amihez még a piacon tojást áruló nénike is ért, pedig sosem tanulta. Aki meg ebben a piacgazdaságban nőtt fel, és nap mint nap látja, benne van, ő maga is célcsoport egy csomó mindenben, akkor azért már csak ért hozzá valamennyire!
Nem mondom, hogy én szeretnék megtartani egy mlm-es előadást, de azt bátran merem állítani, hogy semmi olyan nem hangozna ott el, amiről még nem hallottam, vagy ne tapasztalnám mindennapi életem során.
Mivel meg is környékeztek már párszor, így még azt is mondhatnám, hogy belülről is látom. De mivel kb 30 éve megvetette már itthon a lábát ez a módszer, egész nyugodtan kijelenthetjük, hogy jóformán bárki ért hozzá.
Ha nem értené bárki, akkor nem lehetne végzettség nélkül csinálni.
A villanyszereléshez nem ért mindenki - épp ezért teljesen jogos, hogy nem is csinálhatja bárki.
Előző, baromi rosszak a példáid. :D
Ugyanis, te nem úgy alkotsz véleményt egy ételről, hogy "nem vagy szakács", hanem úgy, hogy ismersz valakit, aki hallott már arról, hogy létezik egy étel, amiről neked az a véleményed, hogy nem finom. Van róla véleményed, bár nemcsak hogy nem kóstoltad azt az ételt, de még csak nem is láttad. Csak hallottál róla, hogy létezik.
Gratulálok!
A példák teljesen jók.
De aki kötekedni akar, az mindig fog találni erre okot, ez tény.
MLM esetében a látom, hallom, érzékelem azt jelenti, mint az ételnél a kóstolás.
Egyébként terméket már vettem a forever-től, évekkel ezelőtt, szóval igazán nem mondhatod, hogy bele sem kóstoltam. De köss belém nyugodtan, nekem ez nem gond. :D
Az egy propoliszos krém volt, majdhogynem csodaszerként hirdetve, ami mindenre jó. Szerintem gyakran elhangzik ezzel kapcsolatban, hogy sok mindenre jó.
De akinek van már némi élettapasztalata, az ismeri a mondást, miszerint ami mindenre jó, az semmire sem jó.
Szóval a krém kárt ugyan nem okozott, de hasznot sem. Semmi javulást nem értem el vele, pedig nagy kiszerelés volt, hónapokig kitartott, meg amúgy sem vagyok olyan, aki 2 nap után várja a csodát. Kitartó voltam, csak épp a várt eredmény elmaradt.
Én meg azon csodálkozom, hogy még mindig van egy-két kóbor MLM fing, aki rá tud tukmálni valakit a csodaszeres "piros, kék" fogkrémekre 150.000-ért... Az ilyen gyülekezetekben, kurzusokom voltam 2008-2009 környékén, mikor piszkosul ordított a válság szaga. Dolgozni senki nem akart, de dolgoztatni (hirtelen meggazdagodni) pedig igen. Ebbe a reménybe vetett hit miatt, ha nem 4 helyről hallottam, hogy gyere van tuti ötlet a pénzre, hallgasd meg az előadást stb. Mindig mivel kezdik? 50 éve töretlenül fejlődnek, működnek, bevált, légy a szeretteiddel sokat, közbe keress sok pénztés még egészséges is légy közbe. Nálunk mindent megtalálsz! Elszalasztanád ezt a lehetőséget? A családod, az egészséged, a pénztárcád már nem is fontos?"...
Na ezektől kell menekülni. Rafináltak, és megvezetnek a lekedre próbálnak hatni ezekkel a dumákkal megfognak, pár gyenge jellem meg be is dől. Hordja a pénzt befele talicskaszámra ,azt hiszi, hogy "dajmond" szintre lép vele....
Mostmár nekem is megvan a véleményem, saját tapasztalatom! Nekem az volt a döntö hogy ha valaki tud ezzel keresni..akkor nem lehetetlen.. Akkor mi a magyarázat? Elkezdtem vele foglalkozni..nem csak rájöttem..hanam tapasztalom. Ez is egy szakma. Megvannak a fortéjok is. De!! Korábbi hozzászoló..: csak ugy lehet véleményt mondani egy ételröl hogy ha azt megkostoltam..nem az hogy hallottam hogy valakinek mi a véleménye aki nem kostolta.
Az USA ban régóta virágzik ez az MLM módszer, sajnos többen csinálják rosszul mint jól, és IGEN, bedölnek annak hogy itt 1 hónap alatt gazdag leszel, mert ez nem igaz, tehát a gyors meggazdagodás reményében becsapnak valakit hogy beszáljon azután magára hagyják!! Természetesen ennek az a következménye hogy az illetö sérült lesz..de ha meg van tanítva rá, el van magyarázva, és a belépö legalább megkóstolta az "ételt" hogy az utolsó példánál maradjak..és neki izlik is akkor bizos a siker, fog vele pénzt keresni. De nem 5 perc alatt!! Segiteni kell..Ez a módszer egyik lényege..és itt sog tag hibázik, tehát rosszul csinálja!! A termekeknek csúcsnak kell lenni mert másképp bebukik a rendszer magától..Igen, lehet vele pénzt keresni!! Érteni kell hozzá!! Termékek: nem biztos hogy egy üveg bort el lehet valakinek adni aki utálja a bort! De van aki imádja..ezt a vevöt kell keresni..és ez idöbe telhet..de ha van pár olyan szomszédom ismerösöm aki kimondottan ilyet keres..bumm..ott az üzlet. Igen, lehet vele pénzt keresni! Termékek jók? Ki kell próbálni és olyan valaki kell akinek hiteles a szava!!! Ez a násik kulcs! Ha valaki világ életében szélhámoskodott..annak ebbe kár belefognia!! De mindenki változhat!
Olyan sponzor kell tehát aki ezeket tudja, át tudja adni és egy pozitiv ember aki hajlandó tanulni és legalább kipróbálni! Végezetül.. utálom a bort!! De egyszer Spanyolországban meghivtak egy borkostolóra! Na én azóta tudom hogy mi a bor, pedig egy üveg több ezer Ft. és vettem mert izlett, és másnak is el tudom mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!