KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
Mutass már rá, hol írtam csalás(ok)ról?
Én eddig is csak saját tapasztalatot osztottam meg, érdekes módon sosem állapított meg senki semmiről csalást, az ellenőrzések során.
Kicsit olyan, mintha zokon vennél valamit... :-)
Az én szememben már az is csalás ha valaki azt hazudja hogy munka nélkul is lehet pénz keresni ott ahol valojában nem lehet. Persze lehet nálad beéefér.
de ez a jog szerint is csalás, nem csak szerintem:
"A cselekmény kétféle lehetséges elkövetési magatartása a tévedésbe ejtés illetve a tévedésben tartás. A tévedés lényege az, hogy a passzív alany tudatában nem az objektív valóság tükröződik vissza, vagy a valóság nem helyesen tükröződik vissza."
gyanakkor ezek az irásaid is megérnének egy misét:
"Nem a munkából, hanem a jutalékból.
Az eladást a jutalékhoz nem feltétlen neked kell végezni. Neked csak ajánlani kell másik baleknak, aki elhsiszi ezt a mesét, ugyanúgy mint Te aki látszólafg az elmúlt 3 hónapban sem jutottál előbbre a drága a könyvelő kérdéskörnél, inkább nem is vállalkozok :-)
Úgymond Ász keresés. Ez nem munka, hanem balekvadászat :-"
ez talán még nem csalás de korrektnek semmikép se mondhato
ahogyan az is csalás ha egyvalaki csalo modszere alapján kitalálod hogy másvalaki is azt teszi, miközben egyáltalán nem néztél utána az a másik mit tesz, de ugy terjeszted mintha utána néztél volna. ez egyben rágalmazásnak is megáll, ugyhogy sokminden elmondhato rád, de az, hogy korrekt vagy nem. jogilag persze az még nem rágalmazás ha a gyakorin mocskolsz valakit valakiket akit nem ismersz valaki más viselkedése alapján. de mint mondtam a korrektségbe semmikép se fér bele. ezzel magadat minősitetted.
Az én szememben már az is csalás ha valaki azt hazudja hogy munka nélkul is lehet pénz keresni ott ahol valojában nem lehet. Persze lehet nálad beéefér.
Szóval, ha van egy alkalmazottad egy cégbe, amiben társtulaj vagy akkor az már csalás :-)
Az alkalamzott végzi a munkát, Te meg csendes társ vagy egy kft-ben, év végén osztalékot kapsz, gyakorlatilag munka nélkül pénzt keresel. Amit utána befektetsz még egy üzletbe, ahol szintén vane gy alkalamzott, aki dolgozik, és végén onnan is lesz profitod, vagy akár értékpapírba, vagy devizába bármibe, aminek lesz hozama anélkül, hogy dolgoznál érte/vele, akkor az csalás, sőt már dupla csalás, mert ugye a cég nem szűnt meg, hanem megint termel mégegyzser annyit, mint amit befektettél év végén. Csak most már összeadódik a kettő és így tovább a harmadik, negyedik, ötödik, sokadik üzlet, ország, stb.... :-))
@11:54
Szezont a fazonnal keverjük szerintem. Az MLM-es kóklerkedés nem egyenlő azzal hogy egy cégben csendestár vagy.
108-as épp ezt mondom :-).
Egyfolytában nyomja itt a kifogáskezelést amit cdkről lehet hallott vagy sikerszermináriumon védve az mlmet. Hozzátéve, hogy csalásnak számít pl az az eset is, ha mondjuk példa kedvéért csendestárs vagy egy cégben ahol effektive személyes közreműködéssel munkát nem végzel, mégis pénzt keresel vele. Csendes társ tőke nélkül is lehetsz egy cégben akár, 10.000 Ft se kell hozzá. Szerinte ez elképzlethetelen, vagy épp csalás. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!