KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
"miközben foglamatok sincs ey üzletnyitás lpéseiről, tőkeigényéről, engedlyeztetéséről, lehetőségeiről, stb."
Ember, fogd már fel, hogy pont az LÉNYEGE, hogy ezekhez NEM KELL érteni, ahhoz hogy elindíthass egy üzletet. Mi a fenének kellene érteni hozzá. Ezt már mások mind elintézték.
Aki ért hozzá, az indítson saját üzletet. Aki nem, annak van egy másik lehetősége.
Ennél egyszerűbben ezt már nem lehet elmagyarázni.
Az egyik válaszolo által belinkelt törvény nagyon jol megmutat rengeteg lényegi kulönbséget a pilotajáték - nevezzuk piramisjátéknak hisz ha egyesek ugy nezik akkor ugye már az. - 1. itt nem mások pénze történik szészosztásra hanem a cég profitjakerul visszaforgatásra. 2. nincs kockázat. 3. nem az elöttuk lévőknek közvetlenul fizetnek, de még az ő elötte lévöknek se, sőt senkinek se fizetnek a résztvevők. 3. Pénzfizetést és más szolgáltatást se teljesitenek, bárha a regisztrácios dijat annak tekintjuk akkor ez az egy teljesul, ezesetben viszont egy ujságelőfizetést is buntetni kéne mert ott is ez teljesul s ott is a piramis legalső résztvevői. Mindenesetre nem annak a pénznek az elösztása történik amit regisztrácios dijként befizetnek.
Amugymeg tényleg hasonlit a piramisra, akár egy munkahely, akár egy másik vállalkozás, vagy a tb rendszer, vagy a tápláléklánc, vagy a feudalizmus vagy a vallás vagy akár a naprendszer illetve az egész világegyetem.
Hurra hasonlit minden mindkre kivéve arra ami ugyaolyan ugyanis akkor már nem hasonloságrol beszélunk hanem egyformaságrol. Azt az aproságot elfelejtik a trollok, hogy az hasonlit valamire ami valamiben kulönbözik tőle. Ami ugyanis nem kölnbözik tőle arra nem hasonlit hanem egyforma vele. Persze nevezhetjuk a teljes hasonloságot is teljes egyformaságnak. SZoval ez az érv hogy valami hasonlit valamire egy ál-érv. Főleg hogy utána felvan sorolva a BTK-ban milyen feltételek esetén buncselekmény amiből egy se teljesul. Ilyen elven szalonnázni se szabadna bicskával mert hasonlit a gyilkossághoz.
Btk. 412. §-a szerint "Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
"Nekik lehet, hogy közgáz végzettségük van, de neked nem valószínű. Akik könyvet írnak a témában, azokon látszik is, hogy értenek hozzá. Nem hinném, hogy tudnál mutatni olyan (közgazdász által írt) könyvet, amiben összemossák az MLM-et a piramisjátékkal."
Előbb írtam egy közgazdászt, akinek könyve van a témában. A további szómágiának (habár tudom, hogy az MLM ügynökök csak ehhez értenek) nincs nagyon értelme, az, hogy mi számít "összemosásnak", vagy mi nem, az megint egyéni értelmezés kérdése. Olyat nyilván nem fog leírni senki, hogy az MLM és a piramisjáték teljesen ugyan az, mert van legalább egy lényeges különbség köztük, de amit ti csináltok, hogy napok óta mantrázzátok, hogy márpedig az égegyadta világon semmi köze a kettőnek egymáshoz, minim akkora, de inkább nagyobb hazugság, mintha én kijelenteném, hogy pilótajáték = MLM.
"Azzal nincs is gond, ha a laikusok összekeverik ezeket a fogalmakat. Azért vagyunk itt, hogy tisztázzuk"
Azért vagytok itt, hogy ködösítsetek, és lyukat beszéljetek a másik hasába. Még semmit sem tisztáztatok, semmilyen konkrétumot nem írtatok.
"Az viszont már nagy gond, ha egy közgáz végzettségű ilyet állít."
Igen, csak ugye a tényeknél maradva: nem kevertem össze a kettőt, hanem egy kalap alá vettem, a kettő között óriási különbség van.
"kb annyi."
Mindenesetre egy biológus nem fog könyvet írni arról, hogy mi a vékony határvonal a dínók és a szúnyogok között.
"a cipésznek is van köze a sebészhez. mindkettő varr pl. bőrt"
Na az ilyen mellébeszélések miatt küldik el a csába az MLM ügynököket.
"Amugymeg tényleg hasonlit a piramisra, akár egy munkahely, akár egy másik vállalkozás, vagy a tb rendszer, vagy a tápláléklánc, vagy a feudalizmus vagy a vallás vagy akár a naprendszer illetve az egész világegyetem."
Ismételten egy jól bejáratott MLM ügynöknek olvashattuk a mellébeszélését...egyébként a BTK paragrafusát azért hoztam fel, mert állította az egyik haverod (vagy te magad), hogy nem létezik ilyen, én meg a tények kedvéért leírtam, hogy olyannyira nem létezik, hogy még törvény is van róla.
"Hurra hasonlit minden mindkre kivéve arra ami ugyaolyan ugyanis akkor már nem hasonloságrol beszélunk hanem egyformaságrol. Azt az aproságot elfelejtik a trollok, hogy az hasonlit valamire ami valamiben kulönbözik tőle."
Az MLM-es trollok meg azt felejtik el, hogy valamiért kialakult egy negatív sztereotípia velük kapcsolatban, aminek pont ez az egyik oka: a megállás nélküli félrebeszélés.
"Ami ugyanis nem kölnbözik tőle arra nem hasonlit hanem egyforma vele. SZoval ez az érv hogy valami hasonlit valamire egy ál-érv. Főleg hogy utána felvan sorolva a BTK-ban milyen feltételek esetén buncselekmény amiből egy se teljesul."
Te aztán főleg értesz az ál-érvekhez. Ha összehasonlítjuk a kick-boxot és a boxot, akkor ugye nem jelenthetjük ki, hogy a box teljesen más, és semmi köze nincs egymáshoz, hiszen nem rúghatnak. Viszont ti napok óta ezt csináljátok: ál-érveket gyártotok.
"Ilyen elven szalonnázni se szabadna bicskával mert hasonlit a gyilkossághoz."
Ismét egy ide nem illő mellébeszélés. Olimpiát mikor rendeztek ebből a sportból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!