Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot átlag fizetésből?
Te valamit nagyon-nagyon rosszul csinálsz ha nem tudsz ennyiből megélni.
Hidd el vannak az életben fontosabb dolgok, mint az évi új télikabát vagy a havi fodrász (és gondolom abból is valami jó drága).
De ez még csak a felszín. Amiből viszont látszik, hogy nagyon nem tudod beosztani a pénzt. Nem az a baj, hogy ilyenekre költesz, ha neked erre igényed van. Hanem az a baj, hogy millió apróság van, amire valószínű szintén lazán költesz és észre se veszed, hogy a sok kicsi költésből áll össze az, hogy nem jössz ki 300 ezerből.
Ezt hívják beosztásnak amit többször is írtak már.
Bármekkora zsákod lehet és abban bármennyi pénz lehet, de ha egy pici lyuk van a zsákodon akkor az összes kifolyik. Te ezt nem vagy képes felfogni úgy tűnik sajnos. :(
Nem értem a kabát dolgot. Van két szövetkabátom egy fekete egy krémszínű, alkalmiak, ezekben csak olyan helyre megyek ahol meg kell jelenni (színház, temetés stb). Ezen kívül van a télikabátom és annyi. Nem tudom már hány éves de semmi baja. A szövetkabátjaim is vannak vagy hat-tíz évesek. Minek kellene minden évben új kabátot venni?
Ha elmegyek a boltba vagy a munkahelyemre (íróasztal-számítógép) egyik helyen sem fog elkoszolódni.
Alkalmi cipőből egy kell. Ezen kívül kell a kényelmes amiben el lehet jutni ide-oda. Nekem konkrétan sportcipőm nincs is, van viszont 2 papucsom, 2 szandálom és két sima cipőm meg egy alkalmi. Ja igen és még egy csizmám is van. De ezeket sem most vettem, semmi bajuk sincs.
"Ezek igenis alap dolgok."
Nem. Ez neked alap. De akkor keresd is meg a rávalót. Az átlag embernek nem alap a havi fodrász (pláne nem a drága fodrász) meg az évi új kabát és a sok cipő sem.
De ha neked ez kell akkor dolgozz meg érte, ne rinyálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!