Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy a f-be lehet a mai...

Hogy a f-be lehet a mai világban eltartani egy családot átlag fizetésből?

Figyelt kérdés
Még az átlagnál kicsit fentebbi fizetésből sem tudom elképzelni. Még akkor sem ha mindkét szülő keres! Egyszerűen iszonyatos, mennyi pénz kell egy normális életszínvonal fenntartásához. Az égvilágon minden-minden pénzbe kerül, még az is amihez nincs is az embernek alternatívája, hogy használja-e vagy sem! Titeket ez nem idegesít?

2013. dec. 4. 18:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/193 A kérdező kommentje:
60-as: ez nem így van. A társadalmunk megváltozott. Ezzel az erővel akkor azt is mondhatnánk, hogy az az alap ami az ősembernek alap volt. Más időket élünk.
2013. dec. 4. 20:45
 62/193 A kérdező kommentje:
Kétféle kabát, csizma, edzőcipő, alkalmi/elegáns cipő, havonta fodrász. Ezek igenis alap dolgok.
2013. dec. 4. 20:47
 63/193 anonim ***** válasza:
94%
És? Nincs ezekre pénzed, vagy mi a bajod van most?
2013. dec. 4. 20:50
 64/193 anonim ***** válasza:
100%

Te valamit nagyon-nagyon rosszul csinálsz ha nem tudsz ennyiből megélni.

Hidd el vannak az életben fontosabb dolgok, mint az évi új télikabát vagy a havi fodrász (és gondolom abból is valami jó drága).

De ez még csak a felszín. Amiből viszont látszik, hogy nagyon nem tudod beosztani a pénzt. Nem az a baj, hogy ilyenekre költesz, ha neked erre igényed van. Hanem az a baj, hogy millió apróság van, amire valószínű szintén lazán költesz és észre se veszed, hogy a sok kicsi költésből áll össze az, hogy nem jössz ki 300 ezerből.

Ezt hívják beosztásnak amit többször is írtak már.

Bármekkora zsákod lehet és abban bármennyi pénz lehet, de ha egy pici lyuk van a zsákodon akkor az összes kifolyik. Te ezt nem vagy képes felfogni úgy tűnik sajnos. :(

2013. dec. 4. 20:54
 65/193 A kérdező kommentje:
Olyan barátságtalan vagy. És mintha elvesztetted volna fonalat. A kérdés arról szól (a kedvedért még egyszer), hogy egy család mondjuk 2 gyerekkel hogy tudja az alap dolgokat a mindennapi szinten a család mind a 3-4 vagy akármennyi tagjának megteremteni átlag fizetésből úgy hogy alap dolgokról egyiknek se kelljen lemondania, főleg ahogy nőnek a gyerekek, egyre több mindenre van szükségük, lásd mondjuk 17 évesen már nagyjából ugyanazokra mint a szülőknek. Arra is rávilágítottam, hogy mindemellett félretenni, időskorra, temetésre, gyerek taníttatására, iszonyat összegeket emészt fel. Alkérdésben pedig megkérdeztem, hogy nektek is idegesítő-e, hogy mindenért fizetni kell mint a köles. :) Remélem már érthető.
2013. dec. 4. 20:56
 66/193 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem a kabát dolgot. Van két szövetkabátom egy fekete egy krémszínű, alkalmiak, ezekben csak olyan helyre megyek ahol meg kell jelenni (színház, temetés stb). Ezen kívül van a télikabátom és annyi. Nem tudom már hány éves de semmi baja. A szövetkabátjaim is vannak vagy hat-tíz évesek. Minek kellene minden évben új kabátot venni?

Ha elmegyek a boltba vagy a munkahelyemre (íróasztal-számítógép) egyik helyen sem fog elkoszolódni.

Alkalmi cipőből egy kell. Ezen kívül kell a kényelmes amiben el lehet jutni ide-oda. Nekem konkrétan sportcipőm nincs is, van viszont 2 papucsom, 2 szandálom és két sima cipőm meg egy alkalmi. Ja igen és még egy csizmám is van. De ezeket sem most vettem, semmi bajuk sincs.

67/193 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek igenis alap dolgok."

Nem. Ez neked alap. De akkor keresd is meg a rávalót. Az átlag embernek nem alap a havi fodrász (pláne nem a drága fodrász) meg az évi új kabát és a sok cipő sem.

De ha neked ez kell akkor dolgozz meg érte, ne rinyálj.

68/193 A kérdező kommentje:
64-es: Te valamit nagyon benéztél! Nem én keresek 300-at. Egy hozzászóló mesélte hogy mint 4 tagú család, annyiból jönnek ki. 300-ból egyedül nem egy rossz élet, persze, de nem erről volt szó. Olvasd vissza, mert nem vagy képben, ha meg nem teszed, akkor ne szólj hozzá hü.l.y.eségeket.
2013. dec. 4. 20:58
 69/193 anonim ***** válasza:
94%
Na úgy látom, hogy lenyugodtál! Mi történt? Megtaláltad a gyógyszeredet vagy Cirmi kedvéért nutellát kentél a puncidra?
2013. dec. 4. 21:01
 70/193 A kérdező kommentje:
alkalmi cipőből sem egy kell, mert teszem az, van egy fekete alkalmi cipőm, viszont esküvőre vagyok hivatalos, a ruhám világos magától értetődően hoppsz, kell is mindjárt egy világos alkalmi cipő is. Ez is egyértelmű.
2013. dec. 4. 21:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!