Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 16 éves tini lányotoknak...

16 éves tini lányotoknak mennyi zsebpénzt adnátok? 40000. ft az sok lenne egy ilyen korú lánynak?

Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 22:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 Dogmatix91 ***** válasza:
50%
Ja ez a kiengedni a gőzt meg hatalmas poén :D Nem hiszem, hogy olyan sokat tanulna! Én már 5-ben gimnáziumba jártam, tehát 8 évig ott voltam és nem tanultam magam halálra soha. Sőt! Alig tanultam valamit és így is 4es 5ös lett az érettségim és megy az egyetem is (igaz itt már kell tanulni). Nem értem milyen gőzről beszélünk. Ül 6x45 percet az órán, festi a körmét meg nézegeti magát a tükörben, esetleg leír 2 mondatot (csak be ne görcsöljön a keze). Nagyon megterhelő. Elég rágondolnom, és már le is izzadok. Mi lesz akkor, ha dolgoznia kell? Kokainhoz vagy heroinhoz nyúl hogy kiengedje a gőzt? Valószínűleg nem, mert 1 napot nem bírna ki semmilyen munkahelyen. A legkomolyabb az, hogy ezek az emberek mondják majd, hogy mekkora mocsokból törtek fel. Ahhoz szar is kell, hogy a szarból ki tudjál törni!
2013. jan. 17. 15:11
 62/78 anonim ***** válasza:
Nem mondtam hogy nem lehet jól érezni magad pénz nélkül de ha már van had ne koccintóst igyak a parkban(csak példának hoztam fel). Az meg téged miért zavar hogy koktélt isznak ? Igen drága de megtehetik én azt mondom inkább koktélt igyon mint mondjuk valami hányadék piát amit olcsón meg vett. Kína meg Afrika meg k*rvára nem érdekel nekik attól nem lesz jobb hogy én kevesebbet költök. Végül én is el tudnák menni 1000ft-ból bebaszni és otthon maradni mindig és ott filmezni illetve kínaiba ruhát venni... És hogy szerinted az már sznobság hogy valaki el megy moziba,beül valahova nem a parkba iszik, és követi a divatot akkor gratulálok.
2013. jan. 17. 18:07
 63/78 anonim ***** válasza:
75%
A probléma nem az, hogy ha megteheti, miért ne tegye. Hanem az, hogy kinek a pénzén engedheti meg, és mennyire becsüli ezt meg? Mert szerintem anyuciék pénzén nagy lábon élni nem nehéz... és ez a történet, amit itt hallottunk, nagyzolás a nagy büdös semmire. Egy 16 éves kiskirálylány élete vázlatosan. Az, hogy ha megdolgozik érte és ilyen életszínvonalon él, szimpatikus, és kívánom is neki, hogy így legyen. De amíg anyuci pici lánya veri a mellét a semmire, és iszogatja a koktélokat, és jár moziba hetente, addig igenis szemet szúr, mert nem tett egy fűszálat sem keresztbe ezért a nagy luxusért. De megmondja, hogy más mennyit adjon a gyerekének. Mint ha az ő nevelése mintapéldája lenne a jónak. Szerintem nem az. Szerintem alehető legrosszabb, amit szülő tehet. A 40.000.- nem hogy irracionális, de nevetséges egy 16 éves kamaszgyereknek. N28
2013. jan. 17. 18:23
 64/78 anonim ***** válasza:
9%
Koktél, vagy kannásbor, egy 16 éves még nem is ihatna! Meg a cigi, mi? Az kell ám. Mert qrva menők lesztek tőle! Mi a tököm lehet olyan stresszes a ti életetekben? A tanulás? Na ne röhögtessetek. Nem az a baj, hogy sok a "pénzetek", hanem, hogy ostobák is vagytok. Meki, mozi, büfé. Az a fontos, mi? Bulizni? Még kiskorúak vagytok, kisgyerekek. És rohadt idegesítőek, az ilyen buta korosztály miatt nem járunk mi már bulizni, mert ott iszogatja a sok kis ribi a koktélját.
2013. jan. 17. 18:38
 65/78 Dogmatix91 ***** válasza:
59%os(#62) Honnan veszed, hogy koccintóst isznak a parkban a fiatalok? Szerinted csövesek? Most se szívesen iszom szórakozóhelyen semmit, mert mocskosul drága. Ez nem azt jelenti, hogy sóher vagyok, de ha be akarnék rúgni, akkor azt nem egy drága szórakozóhelyen tenném (mellesleg több mint 3 éve nem iszom többet 2 sörnél). Egy boltban azért a pénzért amennyiért koktélokat iszogat 1 éjszaka, több liter piát meg tudna venni (persze ha nagykorú lenne). A kínai és afrikai átlagkeresetet érdekességképp írtam (azt hittem felfogható, biztos az én hibám bocsánat :S ), azt se mondtam hogy kínai ruhát vegyen valaki. De egyébként ha akarnék biztos fel tudnék öltözni igényesen akár kínaiból akár turkálóból. Az, hogy valaki követi a divatot mi, ha nem sznobság? Havonta változik a divat kb, az nem sznobság, hogy mindig új ruhákban feszengsz? Ha az ő pénze lenne akkor szórja ahogy akarja (akkor is egy buta kis senki lenne a szememben), de köze sincs ahhoz a pénzhez, amit két kézzel szór és amire veri magát. Az utánad válaszoló 28 éves lány tökéletesen érti miről van szó. Viszont arra kíváncsi lennék hány éves is vagy. Egy csepp együttérzés se szorult beléd, tipikus "modern" ember vagy. Szarni az egészbe amíg meg tudom venni a számomra lényeges dolgokat addig felőlem egymást ölhetik az emberek egy falat kenyérért.
2013. jan. 17. 19:12
 66/78 anonim ***** válasza:
11%

Újra én vagyok az, akit lepontoztattok. Ahhoz képest, hogy engem szidtok, amikor én nem szidtam senkit, csak elmondtam, hogy nálunk hogy mennek a dolgok, szerintem igen nagy parasztság. A másik pedig, hogy 16 éves vagyok, de szövegértésem még mindig jobb mint nektek. Ha a kérdést megnézitek, akkor a kérdező feltette, hogy 40.000Ft az sok lenne e, zsebpénznek. Ebből én azt vettem ki, hogy ő tud adni a lányának 40.000ft-t, akkor miért ne adjon neki annyit, és ehhez leírtam, hogy amit én kapok 25.000ft az milyen gyorsan eltud menni. De azt is elmondom, hogy igenis megengedhetik maguknak a szüleim, mert apukám az középvezető egy informatikai cégnél, míg anyukám rendőrségen dolgozik. Mi nem vagyunk gazdag család, mint amit írtatok, csak simán szüleim keresnek annyi pénzt, hogy megtudnak nekem venni bármit amit kérek, és maguknak is. És most nem olyanra gondolok, hogy egy lakásra való pénzt, hanem pl mondjuk egy Iphone 5 telefont. Na mind1, látszik irigyek vagytok, azért mert leírtam, én hogy élek.

L/16

2013. jan. 17. 22:40
 67/78 A kérdező kommentje:
iPhone 5 ?? az én lányom is azt akar kedves utolsó :-) 32gs vagy milyen az.. Megéri, jó telefon ? :-)
2013. jan. 17. 22:43
 68/78 anonim ***** válasza:
Eltaláltad engem nem érdekel más ember nyomora és az se ha jól él... Van családom és barátaim ők számítanak többiek meg hidegen hagynak. Honnan veszem hogy koccintóst isznak hmm tapasztalat általában nem minőségi piát szoktam venni mivel nincs pénzük ezért mennek parkba inni. 1 kocsma nem olyan drága és te se érted nem ugyanaz beülni 1 jó helyre iszogatni és beszélgetni mintha bemész a parkba is megiszol 1 üveg vodkát vagy akármit. Divat meg nem változik havonta inkább évente. És igen én márkás ruhákat veszek és követem a dívatót lehet hülye vagyok emiatt de nem érdekel mert jól élek és boldog vagyok.
2013. jan. 17. 22:50
 69/78 anonim ***** válasza:
Jó telefon de ezt most ne hozd fel mert még nagyobb vitát fogsz kirobbantani :D nekem Xperia S em van de legközelebb Iphone veszek mert android egy tragédia :D
2013. jan. 17. 23:24
 70/78 anonim ***** válasza:
A "meg tudnak venni" és a "megvesznek" egész más. Én sajnálom, hogy nincs mérték. Elveszik a lényeg.
2013. jan. 17. 23:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!