Van rá esély, hogy a zeekrewards is összeomlik?
Na, úgy néz ki, hogy bedőlt a zeekrewards tegnap este. Kérdéses, hogy ezzel teljesen vége van vagy mi lesz, nincs semmi hír.
Idézetet írta: baltazar - Ma - 10:18:30 am
Elég csúnya a helyzet, több oldalon olvastam, hogy az észak-karolinai ügyészség és a kereskedelmi szervezet tegnap vizsgálatot indított a cég ellen. Bekérették az összes céges adatokat, adathordozókat is. Úgy néz ki, hogy bezárt a zeekrewards tegnap este amerikai idő szerint.
Semmit nem tudni a hírek szerint, csak azt, hogy az ügyészség bekérte az összes adatot a cégtől vizsgálatra. Az irodát kiürítették, a zárakat lecserélték és egyes hírek szerint az alkalmazottakat elbocsájtották. Meg nem erősített hírek szerint az ügyészség bevonta az FBI-t is a nyomozásba. A zárak lecserélésére a nyomozás miatt van szükség a hírek szerint. Az alkalmazottak felfüggesztését több forrás is megerősítette, Troy Doleey zeekes vezető ügyvédje szerint a nyomozás egy magasabb szintre ért és a bírósági ítéletig nem lesz semmi mozgás a befektetett pénzekkel sem. Teljes a zűrzavar, senki nem tud biztosat még most sem.
Jön majd az újabb. Már több, mint 50 éve így működik. 2-4 évig működnek az ilyen piramisjátékok és pilótajátékok. Aztán mennek a levesbe.
Mindig lesz elég palimadár akik egy ideig működtetik a rendszert. Mindig lesznek olyanok akik pénzt keresnek belőle. Ők lesznek akik bizonygatják, hogy ez nem piramisjáték hanem MLM, aztán meg kussolnak amikor összedől.
Aki kicsit is jártas ebben az már messziről kiszagolja, hogy itt valami bűzlik.
"Van rá esély, hogy a zeekrewards is összeomlik?"
NINCS.
0% az esély.
A halott nem halhat meg.
A cég ma bezárta kapuit.
Én is buktam.
Az amerikai titkosszolgálat elismerte, hogy nyomoz a Zeek ellen, de infókat nem ad ki a nyomozásra való tekintettel. Vége a dalnak.
#558 baltazar 2012-08-17 22:53
Hosszú lesz, de érdemes elolvasni.
Nocsak, nocsak. Újabb gyöngyszemre bukkantam. Keserű dolgok lesznek itt most leírva.
the-dispatch.com/.../...
Ez egy észak-karolinai újság pénteki cikke. A SEC rövidítésű szervezet (amely felelős az online bizniszek törvényességéér t többek között, kiírva szerepel egy korábbi hozzászólásomba n) csalással vádolta meg a Zeeket, a bezárásról pedig azért döntöttek, hogy a cégben lévő pénzt megfogják (mielött Burks és csapata kimenti). Ennyit arról, hogy nem a hatóság zárta be a boltot! Erre azért volt szükség, hogy ne veszítsetek több pénzt és talán vissza is kapjatok valamennyit.
Idézek a cikkből:
A Zeek 2011 januárjában indult és több mint egymillió amerikaitól és külfölditól gyűjtött forrásokat. Amellett, hogy a Zeek megszegte a szövetségi törvényeket, azt ígérte a befektetőinek, hogy a nyereségének az 50%-át adja nekik vissza. A cég "csaló módon keltette azt a benyomást, hogy különösképpen nyereséges", miközben a kifizetések nem álltak összhangban nettó profitjával. Piramisrendszer nek megfelelően a kifizetések nagy része az új belépőktől származott."
Most pedig minden Zeekes nyissa ki az összes fülét, mert ezt mondta szó szerint a nyomozó szervezet vezetője, Stephen Cohen:
"A befektetők felé vállalt kötelezettségek drasztikusan túllépték a cég hozzáférhető pénzállományát, amiért nekünk gyorsan kellett lépnünk, hogy megmentsük a még meglévő forrásokat és biztosítsunk egy rendszerszerű és korrekt kifizetést a befektetőknek. ZeekRewards hamisan használta fel az internetben rejlő erőt és megtévesztette a befektetőket, elhitetve velük, hogy megszerezhetik a lehetőségét a pénzszerzésnek a következő nagy üzlettel. Valójában a pénzük csak a korábbi befektetőkhöz áramlott vissza."
Jöjjenek a részletek:
A rendszer az összeomlás küszöbére érkezett, ugyanis a múlt hónapban a cég bevett 162 millió dollárt és kifizetett 160 milliót. Tehát a befektetők épp csak megnövelik a kivétet, borul a rendszer. Mivel a benn lévő pontok gyarapodnak,ez az állapot heteken belül bekövetkezett volna (ha belevesszük a 30 dolláros extra lehúzást, akkor érthető, hogy ez mi volt, hiszen júliusban már csak így került egyenesbe a cég). A hatósági ember szerint ezért volt szükség azonnali beavatkozásra, hogy maradjon még valami pénz. Burks nem cáfolta meg a szervezet vádjait és együttműködik a hatóságokkal. A SEC szerint a cég nagyjából 375 millió dollárt fizett ki eddig összesen és 225 millió dollárt tart 15 különböző amerikai és külföldi pénzintézetben a korábbi bevételekből. Ezeket a forrásokat most hatóságilag befagyasztották (a bíróság a SEC kérésére). Tehát nem igaz, hogy a bíróság kérésére maga a Zeek zárta le a gazdasági tevékenységét, hanem erre a SEC kérte a bíróságot hatósági döntéssel. Időközben Burks több millió dollárt "ürített le" (szó szerint idézem a cikket) a cégből és a családtagjainak is átjátszott legalább 1 millió dollárt a befektetők pénzéből. Burks beleegyezett abba, hogy lemond a vállalatban lévő érdekeltségeirő l és kifizeti a 4 millió dolláros büntetést. Továbbá a bíróság kijelölt egy végrehajtót, aki felügyeli a befektetők jóvátételét (ami még maradt a cégben).
Mielőtt rám támadtok, minden ott van a cikkben angolul nem én találtam ki, csak befordítottam azoknak, akik nem tudnak angolul. Ha ez igaz, akkor a Zeeknek annyi, talán kaptok vissza valamennyi pénzt, bár szerintem elsőként az usa állampolgárok lesznek kártalanítva, szóval kérdés mi jut el idáig ebből a pénzből. Ez az első nyílt hatósági beismerése annak, hogy a Zeek pilótajáték volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!