Pénzéhes vagyok? Mit gondolsz rólam? Beteges vagyok vagy még nem?
Sziasztok!
A nővérem és az anyukám többször is a szememre vetette, hogy borzasztóan pénzéhes vagyok.
Van egy fizetésem (kb. 160-180e) amiből próbálok a lehető legkevesebbet költeni. Pl. otthonról viszek kaját-piát, sőt még néha el is csennek (titokban) pár száz forintot a szüleimtől a napi benzin költségre...
A legtöbb ruhát/cipőt/táskát/sminket a nővéremtől kapom.
Van már kb. 3 millió forintom a bankban, ennek ellenére még egy kakaós csigára is rendkívül sajnálok kiadni 200 forintot.
20/L
20 évesen milyen munkád van, hogy ennyi pénzt keresel?
Engem is érdekelne!
Azt hittem megerősítést kapok, hogy nem vagyok beteges, viszont tök normális, szorgalmas és tök okos.
Ennyit az okosságról. :(
"Tiszteld apádat és anyádat, hyog hosszú életű légy ezen a Földön" ha ezt az egyet betartottad volna, egyébként meg lettél volna erősítve, hogy milyen ügyes vagy!
Ez ellen az egy törvény ellen vétettél, e miatt lettél csak igazítva, a többire dícséretet kaptál.
Beleolvasgattam itt a válaszokba és a kommentárjaidba is.
Egyáltalán nincs baj azzal, ahogy a pénzeddel bánsz. Attól, hogy valakinek átlgon felüli a keresete, nem kell két kézzel szórni a pénzt, tudni kell spórolni, mert ha esetleg kirúgnak, elküldenek stb. és nem lesz kereseted, a félretett pénzedből tudsz élni, amíg új állást találsz.
A "mit gondolsz rólam?" kérdésre viszont csak azt tudom mondani, hogy nagyon nem vagy szimpatikus, egy ellenszenves, agyonkényeztetett fruskának tartalak (a kérdés alapján, mert ugye más infóm nincs rólad, nem tudom, milyen ember vagy élőben), és úgy tűnik ez alapján, hogy igen, eléggé pénzéhes vagy, bár szerintem a problémáid nem csak a pénzzel kapcsolatosak, hanem úgy általában a hozzáállásoddal. Meglopod a szüleidet, aztán mikor a válaszolók negatívan reagálnak, azzal védekezel, hogy milyen pocsék szülők és nem szereted őket. Te is tudod, hogy ez nem mentség. Az se mentség, hogy nem fizetik a benzint és a tandíjadat. A leírásod alapján viszont minden mást ők fizetnek. Nem adsz pénzt számlákra, otthonról viszel ennivalót, vesznek neked ruhát stb. és ezek után nem elég, hogy meglopod őket, de még ilyeneket is írsz róluk. Felnőtt ember vagy, saját kereseted van, mégis elvárnád, hogy mindent a szüleid fizessenek ki helyetted. Többen is írták, hogy más ilyen esetben besegít a rezsibe vagy a kajapénzbe otthon. Ez nem a szüleid anyagi helyzetétől függ, hanem ha felnőtt, dolgozó emberek élnek együtt, akkor evidens, hogy a közös költségeket elosztják egymás közt. Kicsit ezen elgondolkozhatnál.
Kész öngyilkosság lenne összeállni egy pasassal, aki olyan mint én.
Tragédia lenne, de komolyan.
Nagyon remélem, hogy messze-messze elkerülnek az életben a hozzám hasonló férfiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!