Pénzéhes vagyok? Mit gondolsz rólam? Beteges vagyok vagy még nem?
Sziasztok!
A nővérem és az anyukám többször is a szememre vetette, hogy borzasztóan pénzéhes vagyok.
Van egy fizetésem (kb. 160-180e) amiből próbálok a lehető legkevesebbet költeni. Pl. otthonról viszek kaját-piát, sőt még néha el is csennek (titokban) pár száz forintot a szüleimtől a napi benzin költségre...
A legtöbb ruhát/cipőt/táskát/sminket a nővéremtől kapom.
Van már kb. 3 millió forintom a bankban, ennek ellenére még egy kakaós csigára is rendkívül sajnálok kiadni 200 forintot.
20/L
"Amúgy nem szeretem őket, elég pocsék szülők. "
Ha ez így van, akkor valóban nem csak pénzéhes vagy, de egy rideg szörnyeteg. Mert akkor csak azért laksz ott, hoyg eltartsanak. Ha nem szeretetből laksz otthon, akkor ideje elköltöznöd. Viszont ha elfogadod az ő szeretetüket (amit, lehet, hoyg csak a támogatásoddal tudnak kifejezni) akkor kötelességed legalábbis tisztelni őket.
De jobb lenne dolgozni, hogy javuljon a kapcsolatotok, és megtanuljátok többféleképpen kifejezni a szeretetet.
(kedvesség, közösen töltött idő, ajándékok, támogatás, segítség, ölelés, szavak, közös tervek, vidám programok)
Ők támogatnak, eltartanak, odaadják az autót, etetnek, talán még ruhát is kapsz. Húsz évesen úgy élsz, mint agyermek: természetesnek érzed, hoyg otthon minden a tiéd. Szerintem el vagy kényeztetve. Te mivel viszonzod ezt? Hoyg idegenek előtt leszólod őket? Illik neked is viszonoznod. Nem csak miattuk - magad miatt is, hoyg ép legyen alelked! Ha nem megy, akkor jobb, ha elköltözöl. De menni fog az.
Idézz fel régi kedves pillanatokat velük! Mármint beszéljetek is! Vegyél elő régi fényképeket, nézzétek együtt! Biztos volt, amikor boldogok voltatok. Ez egy technika. Tervezzetek közös programot. A tervezgetés is fontos. Lehet az kertkapálás is, nem az a lényeg! Vag yközös sütisütés!
Egyszer kártyázhatnátok is! Ha nem volt divat, majd te bevezeted. Ez a családod. Olyan, amilyen jutott. Ebből kell kihozni a legjobbat!
Szép és jó dolog,hogy tudsz spórolni. Az viszont,hogy meglopod a szüleidet,mikor felneveltek, meg még most is támogatnak szánalmas dolog és undorító. És lehet mondani,hogy nem támogatnak,....de támogatnak egy fillért nem adsz nekik azért mert ott laksz.Pedig kellene, felnőtt vagy,addig kötelesek eltartani,amíg tanulsz,de te már rég dolgozol. Bőven elég az a pénz,amit kapnak?És?Akkor ha ott laksz 40 évesen is elvárod,hogy mindent ők fizessenek?Mik ők?Fejős tehenek?Én inkább hálás lennék a szüleimnek,még ha így is viselkedtek veled,minthogy rajtuk élősködjek és még meg is lopom őket. 20 évesen úgy gondolkozol mint egy 5 éves kisgyerek,aki még kicsi elvesz valamit,mert még nem tudja mivel jár.Így könnyű,hogy 3milliód van a bankban,de minden fillért sajnálsz:S Eszedbe jutott egyszer is,hogy legalább fagyizni elhívod őket?Ennyi fizetésből gond nélkül telne rá.
Ahogy olvasom,táskát,ruhát,cipőt kapsz, mi gondod van ebből a fizetésből???Ha meg gond otthon lakni költözz el!!!Akkor majd rájössz,hogy 160ezer ft könnyen elmegy.Lakj albérletbe és rájössz,milyen az élet.Illene felébredni!!!Csipkerózsika...
Ja és le lehet pontozni!!
spúr vagy, mint az állat... ráadásul lopsz...ez nagyon gáz.
minek vered így a fogadhoz a garast? holnapután meg elüt az autó, oszt szevasz...volt értelme sajnálni a 200 ft-ot egy kakaóscsigára...
Azt,hogy nem szereted a szüleidet nem kommentálom!!!
De,hogy még lopsz is mert nekik van....és eddig nem segítettek semmibe meg nem vittek sehova...ez a kifogás elég gáz!!!
Lehet,hogy lesz pénzed/van/de,hogy egy normális pasi sem fog megmaradni melletted az is biztos,ha még magadtól is sajnálod a kakaóscsigát!
Ezt hívják úgy,hogy te mindent szeretnél csak ne neked kelljen rákölteni. Egy sóher vagy!!
Eszemben sincs elköltözni.. havi 70-80 ezret költsek CSAK azért, hogy éjszaka legyen fedél a fejem felett.. jó vicc.
Nővérem külföldön él, több tesóm nincs. Vele sincs valami jó kapcsolatom, a szüleimnek meg pláne nem.
Nagyon 2SZÍNŰ, megbízhatatlan, iszonyú korlátolt, rugalmatlan, tehetetlen, bátortalan, megkeseredett emberek a szüleim sajnos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!