Pénzéhes vagyok? Mit gondolsz rólam? Beteges vagyok vagy még nem?
Sziasztok!
A nővérem és az anyukám többször is a szememre vetette, hogy borzasztóan pénzéhes vagyok.
Van egy fizetésem (kb. 160-180e) amiből próbálok a lehető legkevesebbet költeni. Pl. otthonról viszek kaját-piát, sőt még néha el is csennek (titokban) pár száz forintot a szüleimtől a napi benzin költségre...
A legtöbb ruhát/cipőt/táskát/sminket a nővéremtől kapom.
Van már kb. 3 millió forintom a bankban, ennek ellenére még egy kakaós csigára is rendkívül sajnálok kiadni 200 forintot.
20/L
Az azért valóban nem szép, hogy meglopod a szüleidet, hisz nem vagy ráutalva.
Ez sokkal összetettebb dolog, hogy faszari vagy-e, vagy takarékos.Ha jutni akarsz valamire, például lakás, akkor takarékoskodni kell, sokszor keményen.
Ha megvonsz magadtól minden jót, vagy lopsz rá, és csücsülsz a pénzeden, akkor marhaság. Pénzem van ugyan, de semmit nem élvezek az életből.
De van, aki felvesz másfél millió hitelt, hogy rongyrázó lakodalmat rendezzen, nyögi a hitelt évekig, a fele sem jön be a menyasszonytáncban. A testvér meg rendez 35 ezerért egy szerény estebédet, felesben a szülők és az ifjú pár - és a hitelből mulatók rákiabálják, hogy de snassz volt, még élő zene, és heje-huja sem volt. Akkor most ki a pénzéhes és ki a felelőtlenül laza? Lehet, hogy okosan, értelmesen gondolkodsz, a mai világban ez különösen fontos. Azt mondják, mindenkinek annyi spórolt pénze kellene legyen legalább, hogy másfél év munkanélküliséget át tudjon vészelni. De lopni nem lopnék a helyedben, pláne ha van tőkéd. Ez becstelenség, nem pénzéhség.
Nem, te nem vagy pénzéhes, ezt másra mondják.
Ha havi 10 milliós forgalémad lenne, mégis csak 70 ezret fizetnél a két alkalmazottadnak, és átvernéd a beszállítóidat: ezt nevezzük pénzéhesnek.
Te csak normális vagy, normálisan spórolsz - ha otthon pénzéhesnek neveznek, akkor úgy sejtem, a család inkább pazarol, vagy nem gondol a jövőre. Viszont nem vagy tisztességes.
Amit a saját pénzeddel csinálsz, az nagyon jó. Viszont a család nyilván nem tart számon minden forintot, ha fel sem tűnik, hogy te megvámolod. Az olyan 3 éves szint, ahogy az ő pénzükkel bánsz. Aki tanul, azt azért tartják el, hogy tudjon tanulni. A te fizetésed elég jó. Számold ki, mennyi a rezsitek, és kb. mennyi a te havi kajád! Ehhez adj hozzá 10%-ot! Ezt ajánld fel otthonra! De ne a mama kezébe add, hanem válassz ki pár sárga csekket, vagy rezsiu számlát: olyat ami állandó kb. és megfelel ennek az összegnek! És azt te fizesd ki!
Lehet, hoyg ezt nem fogják elfogadni, hogy spórolj magadnak, azt akarják. Akkor részedre ez az ő támogatásuk. Köszönd meg, fogadd el. Viszont a rád eső, imént számolt költség 30%-át rakd el havonta családi célra, és évenete, félévente abból vegyél vallamit, ami otthon hiányzik! Új függönyt, vagy családi kirándulós hétvégét!
Nagyon jó, hoyg spórolsz, de ha majd lesz már lakásod, akkor szánni kell kikapcsolódásra is. A mostani vagy a leendő családoddal.
Szerintem ügyes vagy, itt a válaszok túlságosan leugattak. Otthonról ne vegyél el szó nélkül, nem vagy gyerek. Ügyes, felnőtt, dolgozó nő vagy! Viselkedj komolyabban! És néha szánj egy keveset szórakozásra, vagy magadra is!
Nem fogom segíteni őket, jól keresnek. Kettőjüknek együtt megvan a havi 450e. Akkor még én is segítsem őket?? Minek?
Amúgy nem szeretem őket, elég pocsék szülők.
Ahhoz képest, hogy ennyi bevételük van a világért se fizetnék nekem a tandíjat, sosem fizettek magántanárt, még a kocsi használatot is meglehetősen rossz szemmel nézik... Sosem megyünk egy étterembe, kirándulni, valami hétvégi programra mert "nincs pénz"... no comment.
Lelkileg se kaptam tőlük semmit, azt leszámítva, hogy egy lúzer vagyok..
Még jó, hogy meglopom őket.
Nem muszáj a pénzt hazaadni, van olyan jó szülő is, aki azt akarja, hogy a gyerekének legyen csak lakása, szótrakozzon, amíg fiatal, költse magára a pénzét, amit megkeres. Ám ha az ember együtt lakik a szüleivel, akkor ÉRZI magától is, hogy legalább a rezsibe olykor-olykor be kéne szállnia (főleg, hogy a kaját-piát otthonról viszed). Hogy ezen felül még meglopja őket titokban, az bizony eléggé jellembe vág.
Mondd, kicsi lány, sokat nélkülöztél, amikor gyerek voltál? 15 évvel ezelőtt már elszabadult a pokol Magyarországon elégg, ahhoz, hogy a teljes létbizonytalanságban nőj fel. Érthető, ha neked is, mint korosztályodból oly soknak, a Pénz lett az Istened. De egy dolog gyűjtögetni a saját lóvédat, kuporgatni a bankban a pénzecskéedet, egy másik pedig titokban meglopni a szüleidet.
Én nagyon nagy szegénységben nőttem fel, náladnál önzőbb szüleim voltak, nem adtak semmit, amim volt azt is elvették, mégsem jutott volna soha álmomban sem eszembe, hogy lopjak tőlük. Inkább elmenekültem abból a házból, örökre. Ugye, érzed a különbséget?
Ja és még valami: egyes szám első személyben (én) nem csennek, hanem csenek; ők csennek.
..előző vok. Köülönben egy kakaós csigára én is sajnálok 200-at. Egy kakós csiga max. 70 ft-ot ér.
Érdemesebb csomagolni. venni pazarlás. Az arra van, hoyg néha-néha, ha sietsz.- De arra is gondolj, hoyg otthon sem terem a kaja magától. Néha vigyél haza valamit, néha süss te csigát, vagy főzz valamit. Sütsz, s másnap mindenki vihet.
300 ft/24 db
12 ft/db
15-ös vagyok újra: Aha. Gondoltam, hogy ezt a mentalitást nem Jókaitól tanultad. Valahol a rossz példa és a becstelenség könnyebb útja nagyobb hatással volt rád, mint az erkölcsi tisztaság nehezebb és rögösebb útjának mintája.
A szüleid végső soron csak azt aratják le, amit maguk vetettek. De ez az ő bajuk. A tiéd az, ha nem vagy különb náluk. Hogy te a kicsi lány csak magadnak akarsz markolni, és bármi áron, az bizony beteges.
A lopás az lopás. A becstelenség az becsetlenség - ne büszke légy erre, hanem inkább szégyelld.
Ha ennyire rossz véleményed van a szüleidről, akkormiért nem költözöl el?
Mert az elég rossz szöveg, hogy ők sem szerettek,ezért most lopok.
Te még rosszabb vagy mint ők, és még változni se akarsz...nem lúzer,hanem alja ember
Az nem segítés, hoyg a saját költségedhez hozzájárulsz!
Az a minimum. H anem fogadják el, akkor az ő ajándékuk.
Nálad nem a pézzzel van baj, azt jól csinálod. Pont, mint a zsüleid. Nálatok a szeretetből van kevés. Ideje azen változtatni! Te fogsz változtatni.
A szeretet pont fordítva működik. Nme akkaor szaporodik, ha spóroltok vele, ellenkezőleg. Minél többet adsz, annál több marad. Ez a szeretet paradoxona.
Olvasmány: Erich Fromm: A szeretet művészete
I. Süss a családnak!
300ft/24db
II. Vidd őket kirándulni! Igen, a pénzeden.
Takarékosan, hoyg legyen kedvük.Közelbe menjetek!
Ezt szabad tűzön megsütitek nyárson. Vag yalufóliában, parázson.
Előre pácold be!
Sok fiatal örülne, ha bármilyen rossz szemmel, de kölcsönadnák az autót. Nekem 45 évesen volt először, a gyerekeimet felneveltem a bicikli csomagtartóján. A csampét is elhoztuk ott, fel is raktuk, csak mondom.
Ha elkéred az autót, vegyél bele benzint. Csak néha, nem e pénz, hanme a jó szándék miatt. Jobb lesz a hangulat.
Pénzéhesnek neveztek, de rosszul fejezték ki magukat. Nme vagy te pénzéhes, szépen spórolsz, ez jó. Csakhogy úgy viselkedsz, mintha a család minden java az égből pottyanna. Magadnak spórolsz, a közösből pazarolsz. Ezt akarták kifejezni szerintem.
Kettőjüknek 450, az fejenként majdnem annyi, mint ate pénzed. És abból eltartják a dolgozó gyerekeiket. Persze, hoyg nem marad kirándulásra. Számold már össze, mennyi a rezsitek, a konyhapénzetek! Add hozzá a javítás, szerviz, gyógyszer, efféléket is!Meg arengeteg benzint. Tudod, mennyit fizettek az autóbiztosításra? Mobilra? Internetre? És valamennyit tartalékban. Neked sok a 180. De a szüleidnek, ha mindent ők fizetnek, nem olyan sok a 220.
Húsz éves vagy, ideje tisztába jönnöd acsalád anyagi ügyeivel. Forintra számold ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!